Fenka a prvé háranie

Príspevok v téme: Fenka a prvé háranie
Laura93

Moju 7 mesačnú fenku zlatého retrievera čoskoro čaká prvé háranie, a kedze je to moja prvá fenka vôbec neviem čo mám očakávať a dosť sa toho obávam ako to bude u nej prebiehať. Obávam sa hlavne preto, lebo žijeme na dedine, kde je psov plno na každom rohu, fenku máme celý deň aj cez noc na dvore ( dnu nechce byť, odmalička je zvyknutá žiť na dvore). A ešte jeden problém je že máme dosť malý plot, a bojím sa že by ju mohol nejaký pes nakryť, alebo ona preskočí, aj ked nam to ešte nikdy neurobila.
Na prechádzky s nou asi budem musiet zabudnúť, lebo ked sa na nu vrhne nejaký pes nemám šancu. Viem, že najlepšie riešenie by ju bolo dať vykastrovať, to aj plánujem, ale chceme aby 1x mala čistokr. šteniatka, ale to až na 3. haranie, lebo este je dosť mladá a stále sa vyvíja, a potom by sme ju dali vykastrovať. Lenže do vtedy ju chcem pred psami nejako chrániť, no neviem ako tomu zabránim ked chodím do skoly, rodičia do práce a pólku dna strávi sama na dvore.

Prosím poradte, ako ste to riešili vy? Čo by ste mi poradili?

Veronika_27

Ahoj Laura :)
tak najviac užitočných iformácií nájdeš na dogforum.sk :) ale zase, mňa tam aj poriadne vystrašili :)
Prvé háranie je väčšinou také, že fenka si svoju atraktivitu až tak neuvedomuje, moja sa skôr tešila záujmu psíkov a chcela sa hrať, no ked už chceli na ňu skákať, tak utekala od nich :) ale každým ďalším háraním to býva náročnejšie :)
Najpraktickejšie je, pri takýchto väčších psíkoch kúpiť háracie nohavičky, alebo spraviť z použitých starých niečo nadoma :) A vraj niektoré feny, ked sa vylizujú, ked teda čistia po sebe okolie, tak im to nerobí dobre a vracajú .... takže asi len toľko odsledovať :)