Onkomarker ca 125

Príspevok v téme: Onkomarker ca 125
bulinka

Ahojte, neviete mi náhodou niekto poradiť alebo ukľudniť? Včera mi lekár opakovane potvrdil vysoký onkomarker ca 125 z výsledkov krvi. Cytológia aj ultrazvuk.vyšetrenie neukazujú nič. Odporučil ma najprv za obvodnym lekárom a potom za gastroenterologom. Neviete, čo by to mohlo byť,a k to nie je rakovina? K lekárke sa dostanem len v pondelok a ako prežijem tieto dni, to neviem....

09102012

Ahojte , bola som na preventivnej prehliadke a zistila mi doktorka ze ma zvyseny onkomarker ca125 na 80 co to moze pre mna znamenat ?

macino

este som neni onko pacient ale mala som hrcku v slabine a cakam na histologiu tak sa celkom obavam co stoho vznikne

Ddana

Macina, pokiaľ nie si onko pacient, je zbytočné robiť si ťažkú hlavu zo zvýšených onkomarkerov. Ich zvýšenie môže spôsobiť aj zápal.

macino

chcela by som vediet co mozem ocakavat ked krvne testi ukazali onkomarkery su ca125-684.5 he4-225.7 roma premenopauzalne 78.7 a roma postmenopauzalne 91.1 mam 50rokou a menstruaciu mam este stale pravidelnu

LENUSACIK

Pekny den prajem. podla vsetkych vysetreni mam zapal hrubeho creva ale nie je charakterizovany vraj nic vazne a reflux zlce.beriem lieky helicid a novalgin. Ostatne vysetrenia mam v poriatku aj ultrazvuky,konolo,gastro.histologia je ok. uz som mesiac pn na zaciatku som mala CRP 270 bola som aj v nemocnici a teraz mam CRP 5. ale dnes mi zistili u ginekologa :
MERKER S-CA 361
S-CRP 5
HCG negat
CITOLOGIA OK
CIKLUS PRAVIDELNY.
Mozete mi prosim poradit,povedat co so mnou je.mam 25 rokov bezdetna a antikoncepciu neuzivam.Dakujem velmi pekne za odpoved
CHCEM ESTE DOPLNIT VIAC GINEKOLOGOV MA VIDELO A POVEDALI ZE SA IM TO NEZDA VRAJ VIDIA VSETKO V PORIADKU

Carie

Ja mam tiez vysoky onkomarker, kolko, to neviem, to mi nepovedal. Dal mi robit toto vysetrenie preto, ze mi nieco nasiel na vajecniku - cystu alebo nador? Docela ma tym vystrasil. Dnes som si volala pre vysledky a uz zajtra tam mam zas nabehnut, povie mi co dalej. Asi budu dalsie vysetrenia. Mam docela strach, lebo co som citala, zrovna rakovina vajecnikov je smrtelna az v 75-80%. A my mame rakovinu v rodine. Na druhej strane ked citam tie vase prispevky, tak ma to ukludnuje, kedze vela z vas to ma/malo zvysene a pritom ste uplne zdrave. Aj ja budem :-)

miriam786

dakujem, atb som brala tyzden a dost vela a silne, aj infuzne, lebo to bolo akutne, mala som bolesti. potom som dostala este aj vaginalne tablety, lebo po dozivani atb sa este ukazal zapal v posve, ale bakterie boli negativne, iba biele krvinky zvysene/ inak netusila som ze tie sa daju zistit z vyteru. uz 3 tyzdne neberiem nic, len som mala tu nafuknutost nalavo v podbrusi, preto som nechapala naco dr potvrdzuje onkomarkermi zapal, ktory povazuje za vylieceny a nic nejde aj tak robit.

jaLENja

miriam786: CA 125 môžeš mať mierne zvýšené buď tým zápalom, čo si zrejme doktorka chcela potvrdiť, alebo cystou. Zvýšenie o 5 je ešte v norme, lebo sama si hovorila o zápale vaječníkov.
Dúfam, že stále neberieš antibiotiká, tie sú dosť zradné, môžeš z nich dostať kvasinky. Informuj sa u doktorky na test, ktorý jasne ukáže, či sú antibiotiká potrebné alebo nie. Inak ich neužívaj, zápal tak nevyliečiš.

miriam786

Takze som bola po vysledok, ca 125 mam 40 ng/mol a videla som ze norma je do 35. lenze moja DR na to kuka, najprv nevedela ze ci limit je 350 alebo 35 lebo to bolo pisane rukou, no a ked sa z toho vysomarila tak mi povedala ze si mozem vydychnut!! akoze ved je to zvysene o 5, tak ja neviem, ze co teraz , vsak snad by som predpokladala ze aspon nejaky zaver k tomu povie, lebo ked vam lekar urobi odber tak nepredokladate ze pri zvyseni vam povie prave toto!
vsetko ine mam v poriadku, a ani na chvilu nepanikarim len by som nechcela nieco zanedbat. Moze mi niekto poradit aj na zaklade mojho predosleho prispevku, ze ci teda je to naozaj v poriadku, resp. ci to moze byt zvysene tym ze som minuly mesiac mala ten zapal vajecnikov dost vazny?? dakujem.

ivetkab

Tak mne sa tiez zvysuju onkomarkery,bola som pred mesiacom na laparoskopii brušnej dutiny a vsetko ok,gynekolog mi kazal prist az v auguste na kontrolne odbery,mala by som ist aj na gastro?Inač ja nemam žiadne bolesti,zistili mi to na gynde pri preventíve.