Nestastna, priatel pije

Príspevok v téme: Nestastna, priatel pije
victoria32

Priateľ pije /skoro/ každý deň. Niekedy nepije napr. 5 dní nič,áno stane sa, ale teraz už týždeň vkuse mal každý deň niečo, či to boli len dve pivá, pol flase vína, dnes pol flase konaku.. Často sa stáva, že keď pije slúbi mi že je to posledný pohárik (ako aj dnes) a pije bez výčitiek ďalej, potom mám pocit že je pre neho alkohol dôležitejší ako ja.. Tiež napr. sľúbi že týždeň nebude piť niekto príde, ponúkne mu a pije s ním a na sľub sa okamžite zabúda. Trápim sa tým, neviem čo mám robiť, nechcem takto fungovať. Sľuby nedodržuje. Od januára nemal piť. Mne nevadí pivo, 3 dl vína ale toto sa mi zdá moc. Poraďte čo s tým :(. Inak je všetko v poriadku.

bennn

utekaj od neho,viem co pisem.Zatial ako pises je vsetko OK no nebude.Je alkoholik a ty budes chudera pamataj,ak s nim zostanes.Stiahne aj teba,budes mat len problemy.Nedajboze aby ste mali dieta.To by trpelo najviac.

Iveta Michael

myslím si že ťa má možno naozaj rád ibaže ...dlho to nepotrvá a to preto že ho ten alkohol zvalcuje!

bohužiaľ uberá sa to k závislosti - nečítala som všteky príspevky môžem vedieť koľko máte rokov,obaja?

cucka%hlupa?

moj priatel pije pravidelne.. Po praci nejake to pivko, cey vikend snura az do poslednej hodiny, co sa ma vratit do prace...vodka plus marihuana, niekedy hasis..tak kto je na tom zle? Sme spolu 6 rokov a ja uz si konecne hladam nejake nove byvanie.. bohvie, ci zase neodpistim. Ked je triezvy je ten najlepsi clovek na svete. Chcela som napriek vsetkemu diieta. Zmenila som nazor. Ked pije a vsetko dokopy, som len ...a nadavky, agresivny bol,ale snazi sa ovladaat. A dari sa mu to, ale to je len do casu..kto je tu hlupy..som rada ze nie su sutaze o najhlupejsieho cloveka..s prehladom by som vyhrala!!!!

napochybach

každý kto pije doma a bez príčiny je závisluý svojím spôsobom od alkoholu,lebo ho potrebuje...potrebuje " dennú dávku " a to že niekto si dá každý den aj 2 deci vína,je alkoholizmus,ale v inom štádiu,nevala sa človek po zemi,nestrpčuje tým životm iným,ale potrebuje dennú dávku ,je otázne,či to ostane len pri dvoch deci,alebo či sa to prehlbi,podľa mojho skromného mázoru,prehlbi,lebo je to v nom,potrebuje to,ako drogovo závislý svoju drogu a ked aj prestane na chvilku piť,stane sa niečo v jeho živote,čo ho znovu naštartuje ..

koad

prepáčte ,ale vaše názory sú názory dosť zavádzajúce a väčšinou nemáte poňatia,o čom hovoríte.Viete čo je to alkoholizmus?Viete,že človek alkoholik je taký istý ako cukrovkár,teda chorý a treba mu odborne pomôcť?Prečo pije?Jednoducho preto,lebo chce.Nič mu v tom nezabráni,a to že má podporu v okolí,lebo je to "iba pol deci"lebo sa to patrí,to je pre neho ako voda na mlyn.Myslím si,že poriadne vniknutie do tejto témy by vám dalo jedno stretnutie s abstinujúcimi alkoholikmi,kde by ste možno našli odpovede.Verte mi,viem o čom hovorím,som jedným s abstinujúcich, takže milá pani,váš kamoš nikdy neprestane kvôli vám,ak hej,je to na figu.Musí prestať pre seba!Viete koľkí z nás neboli"až takí pijani"?Tu nejde o to,aby sa "zaťal" a prestal piť,po čase a verte že dôvod si nájde vo vás,začne znova.Moja rada,ak sa na to dá,zájdite do prvého klubu abstinentov,ktorý máte najbližšie,a skúste sa o ňom(s ním) poradiť.Dnes žijeme šťastné manželstvo už 28 rokov,aj keď som bol alkoholikom.Veľa šťastia

leatajana

Ak si ho vezmeš,skôr,či neskôr to oľutuješ.Pripomienky o tom,že to bude horšie sú pravdivé.Hovorím z vlastnej skúsenosti.Pravdepodobne si ho vezmeš a o 5-10-15 rokov si spomenieš na tieto príspevky.Najhoršie však na tom je,že Tvoje deti,resp. ich existencia Ti o pár rokov bude najviac brániť ,aby si ho opustila.Keďže Vaše deti budú súčasťou toho všetkého,podotýkam,že nepreháňam a že jedného dňa sa Tvoj syn/dcéra opýta prečo ocko stále pije?A Ty celý život budeš dúfať,že prestane.Neprestane.

sweater*

podla mna, daj mu ultimatum do ktoreho s tym uplne sekne alebo rozchod, ver mi ze laska dokaze divy, pokial ta tak lubi. a tiez mi ver ze si nedokazes predstavit co je to za horor zivot s alkoholikom...