Problém s učiteľkou

Príspevok v téme: Problém s učiteľkou
sellly

Chodím do 3roč na OA, po 2 roč sme mali fantastickú triednu, s našim kolektívom bola ako najlepšia kamarátka. Druhý ročník sa skončil, a my sme dostali tu najprisnejšu, najnamyslenejšu učiteľku na škole. Ale k veci - sme rozumná triedna, učíme sa priemerne, správanie mame super, boli občas problémy ako v každej triede, inak sa nikto nemusel na nás príliš sťažovať okrem toho, že sa neprezuvame.
Ja sa učím dobre, niesom najlepšia, ani najhoršia. No učtovníctvo mi veľmi nejde a známky mám zvyčajne 3-4. Ona je neznesiteľná a hľadá vo mne každú chybu, povyšuje sa nadomnou, a na hodine som obľubenou témou ja. Straší ma že mi da prepadnúť, koľko krát idem k lekárke toľko krát volá matke, či vie, kde som. Pred sviatkami som musela chodiť do školy s teplotami, len aby jej bolo dobre, ohovára ma, momentálne si robím vodičák, 29. januára mám skúšky, ale ona išla osobne za inštruktorkou a povedala jej aby som nechodila cez učtovnítvo, raz ma ráno priviezol do školy priateľ /prespal u mňa/ keď videla ako vystupujem z auta tak ma zastavila na chodbe a hovorila nech sa to viac neopakuje, vždy keď chýbam v škole, pýta sa kam idem, preboha, mňa to strašne ničí, veď mam 18 rokov a možem ísť kam chcem, pretvaruje sa a všade ma ohovára, donedávna som mávla rukou, ale teraz sa pre ňu bojím chodiť do školy. Zakaždým ma vyvolá k tabuli, aj keď vie, že nechápem účtu, namiesto toho aby mi pomohla riešiť príklad, tak je ticho, a ja tam stojím ako idiot a trápim sa sama s príkladom a nakoniec mi dá päťku. Mám pri nej aj maturovať, ale ja pri nej skončím skor na psychiatrii. Aj rodičom som sa to snažila povedať, ale stoja na jej strane, a veria každému slovu čo povie. Som pre ňu najhoršia, áno, uznávam, že niesom najlepšia žiačka, ale preboha, prečo to robí? V noci nemôžem ani spať, lebo sa mi o nej sníva, ako ma zas rieši na hodine, a vyvolá k tabuli, trápi ma to veľmi, a ja neviem čo robiť. Práve pre ňu mam aj dosť vym. hodín, lebo som sa ulievala z učtovníctva, s každou učiteľkou vychádzam dobre, ale s ňou sa to nedá, raz ma vyprovokuje tak že jej niečo poviem a vyhodia ma zo školy. Nevládzem už. Prosím, pomôžte mi

sellly

Ja tiež matike nechápem dostatočne, napriek tomu sa teším na hodinu, lebo si rozumiem s učiteľkou, a aj ma vyvola k tabuli, a vidí, že v príklade niečo neviem, rieši ho somnou, a neponižuje ma ako učtovníčka, ktoru vyhodili z firmy lebo kradla peniaze. Ale veď dobre ja som na chybe lebo som sa ulievala z uct, ale prečo ??? Ja nechodim poza školu každý deň, resp. som to urobila asi 3 či 4krát, aj som raz bola za ňou v kabinete, že sa opsravedňujem, a ona ma vyhodila,a povedala ak to ešte raz urobím napíše papier ocovi, je toto normálne ? Priznám si, že som bola hlúpa, keď som utekala pred učt ale prečo to riešila tak ? vyhrážkami ? prečo nie je ako matikárka a nevysvetlí mi to ? Namiesto toho ma len ponižuje, a odkedy ma priateľ priviezol do školy,/čo bolo len raz/ tak ju ide poraziť, nikdy ku mne nie je milá, pritom s ňou vobec nepapuľujem, teraz chodím pravidelne na učt /aj ked so strachom/ ale vždy sa takto ku mne správa. Ona ma neznáša, lebo takýto prístup učiteľky nie je normálny. Len žiaľ, že to poniektorí nechápu.

Magy

je rozdiel ucitel a "ucitel". na zakladke sme sa so spoluziakom predhanali, kto skor vyrata priklady, napriek tomu ucitelka, typicka socialisticka kefa, sa vozila po vsetkych. ako ucitelka bola polouzitocna, skor jej slo o karieru, skoncila ako riaditelka skoly.
na hotelovke triedna (matikarka) rozpoznala ze mam hlavu na cisla a skoncil som treti na matematickej olympiade pre celu csfr. keby ma cepovala aj ta na zakladke, tak mozno aj prvy. a nebyt choroby, siel by som aj na chemicku olympiadu.
po hotelovke som robil este postgradual a tam sme mali matikarku totalnu kravu, taku staru vykopavku, u nej tusim nikto nemal lepsiu znamku ako trojku. nebyt prihovoru triednej, ani nedokoncim studium a nechala by ma prepadnut, prip. robit komisionalky, lebo to co ucila, boli totalne nezmysly, mohol som ucit ja ju. to bolo na nu ale privela, nedokazala prehltnut, ze nejaky fagan vie viac, ako ona. prakticky to skoncilo tak, ze hodiny matematiky som pravidelne travil aj s niekolkymi dalsimi "rebelmi" v blizkej kaviarni. inak by som ju asi zabil.
lepsiu ucitelku ako na mojej hotelovke, som fakt nezazil. s kazdym dokazala vyjst, udrzala si poriadok a pritom dokazala naucit aj fakt tupcov, co na matiku nemali bunky.
naproti tomu ta z postgradualky, na tu sa tusim chystali aj ziaci z vedlajsej triedy, ze jej daju "deku". zasluzila by si.

a.vokado

a este posledna vec keby ta ucitelka o ktorej pises bola cirou nahodou ta co ucila aj mna (aj ked to moze byt nahoda) tak ti dam radu, v 3. rocniku zrejme beriete podvojne ucto to bolo proste priserne ale nejako som to vydrzala, musis aj ty jednoducho sa to nabifli a nejako to das, a v 4. rocniku sme brali jednoduche ucto a tam uz ta ucitelka bola ako vymenena sice niekedy bola zla ale nikdy nie tak ako v 3. rocniku pri podvojnom ucte, mozno preto ze v tom jednoduchom sme nerobili az tak vela chyb......to som uz kvoli uctu vobec nechybala, no a pri maturite na moje pocudovanie bola ta profesorka uplne v pohode, takze by som bola rada keby si mi napisala kam chodis do skoly a kde studujes, naozaj ma to dost zaujima, no a drzim palce aby si to vydrzala jednoduche ucto uz bude v pohode

a.vokado

no a dalej by som tu chcela otovrit trochu oci tym ludom ktori hadzu vsetku vinu na teba: tiez som mala z ucta trojky, a niekedy aj stvorky uctovnictvu som proste nerozumela nebola som jedina kto v triede uctovnictvu nechapal, bolo nas vela a v ostatnych triedach tak isto , aj ked si myslite ze na Oa by uctovnictvu mal rozumiet kazdy tak realita je dost ina tych co naozaj ovladaju uctovnictvo je naozaj velmi malo povacsine su to decka ktore k tomu maju nejaky vztah, su to taki studenti ktori v buducnosti chcu ucto studovat a paci sa im alebo decka ktorych rodicia su uctovnici popripade uctovnictvo dobre ovladaju. ......... no a na mne ta prof. tiez sedela bolo to strasne, presne ako ty som sa vyhybala uctu kedy to len bolo mozne, no my sme pisali casto pisomky takze na pisomky som chodila aby som mala znamky a ked som vedela ze pisomka nebude tak som do skoly nesla pokial sa to dalo zariadit........ a este aby som to tu objasnila niektorym diskutujucim ako vysvetlite tento jav....... na OA sme sa ucili jeden predmet X a tento predmet vyucovala v triede A normalna profesorka a v triede B profesorka velmi podobna tej co tu opisuje zakladatelka temy.......v triede A mali vsetci z predmetu jednotky a dvojky a v triede B kde vyucovala "zla" ucitelka mali vsetci ziaci trojky a stvorky respektive polovica z nich stvorky a patky.........chcete mi povedat ze chyba bola v tych ziakoch alebo v ucitelke..... a toto si nevymyslam naozaj to tak jeden rok bolo

Dadula56

Ries si to uctovnictvo v prvom rade ako ti uz bolo napisane, nikto sa ta na maturite, v praci nebude pytat, ci na tebe ucitelka sedela a ci to tvoji spoluziaci vedeli...chod na doucovanie, pretoze to robis len a len pre seba. Mas klasicky pristup dnesneho leniveho studenta, ktory okolo seba mlati hlava nehlava, hazde vinu vsade naokolo, namiesto toho, aby sa pozrel v prvom rade na seba. Mimochodom ak si sadnes na zadok a naozaj sa tomu budes venovat, tak to pochopis aj sama. Na vysoku sme prisli vacsina z gymnazia, nikto sa nenamahal nam to velmi vysvetlit, lebo nebolo casu, maximalne na zaklad a museli sme si to sami pochopit za dva semestre. Tolko k uctovnictvu.
Pristup ucitelky je chory, to sa neda popriet, aby si dovolovala komentovat, ze prides s priatelom a ze vecne vola k vam domov...Lenze to je vec, ktora sa neda velmi zmenit. Ta zena ma nad tebou moc,lebo ti moze skazit zivot, ak ta potopi na maturite. Preto musis robit vsetko preto, aby to nemohla urobit, teda sa fakt ucit a ucit. A to ostatne ignorovat.

to15

Za riaditelkou velmi nie podla toho ako spolu vychadzaju....a bude to len horsie riaditelia nieco o ,,sedeni,, pocuvaju kazdy den a nic si s toho nerobia akurat povedia danemu ucitelovy ze kto sa bol stazovat ....

Leela333

Božemôj, upokojte sa. To ste nikdy nemali predmet, ktorému ste nerozumeli? Riešite tu kraviny, pričom táto učiteľka na nej dosť očividne sedí. Je mi len ľúto, že rodičia (bez výnimky) veria radšej učiteľom ako svojim vlastným deckám.

Nemáte tam poradkyňu? Alebo by si mohla zájsť rovno za riaditeľkou, hoci to je riskantné, mohla by na tebe ešte viac sedieť. Možno ak by ti to nejaký spolužiak dosvedčil.

A hlavne si začni chodiť na doučovania, nedávaj jej viac zámienok , aby si na tebe mohla vybíjať svoju frustráciu. Keby môžem, tak ti to vysvetlím, ja som mala rada účtovníctvo ;-)

No a keď nič nepomôže, jedine prestúpiť...

Opica

Ty by si nemala riesit ucitelku a vodicak, ale to, ze buduci rok z ucta maturujes a tam nebudes mat zopar predkontacii, ale cely komplexny priklad...

Chybu treba hladat najprv v sebe, ci si spravila naozaj vsetko pre to, aby ti to ucto aspon ako-tak islo a ne hladat chyby vsade inde a obvinovat z toho ucitelku..

A ked s nou mas naozaj problem, ze sa pravidelne ucis a pripravujes do skoly, vies ucivo a aj napriek tomu na tebe "sedi", tak to treba riesit so skolou..

koniec sveta

sellly, tymto sposobom prepadnes urcite :-D
skludni hormon, najdi si doucovanie a prekvap ucitelku nejakymi vedomostami.
v praci sa ta nikto nebude pytat, ci ovladali uctovnictvo tvoji spoluziaci v triede, bude ich zaujimat, ako to uctovnictvo ovladas ty. Ucis sa pre svoju buducnost.
ucitelka ma pravdu, ja by som bola pri takej tupej blicerke este ovela prisnejsia a doslednejsia