Život v zahraničí

Príspevok v téme: Život v zahraničí
Marecek25

Tí čo žijete v zahraničí, čo robíte, aby ste sa tam nezbláznili? Lebo ja mám pocit, že už mi hrabne alebo tu odkvecnem. V podstate tu nikoho nepoznám, okrem nejakých kolegov, ale tí majú svoj život. Ťažko si tu nájsť partnerku. Mám rád zimné športy, ale tu sú neni žiadne hory, nieto ešte sneh. Neviem čo tu vlastne robiť. Síce aj keby si tu nájdem koníček, tak by ma to vela stálo, zrejme. A ja sa snažím ušetriť peniaze. Takže nemám tu skoro žiadny život, len robím a mladosť mi uteká pomedzi prsty.

Sejla

Kycera co sa tak navazas do Ovecky, vsak ma pravdu:) Narodne citenie do ludi vstepuju z politickych zaujmov, vsak to je jasne. Na mna to tiez moc nefunguje, skor sa mi to bridi. Bola by som, samozrejme rada, keby sa Slovensko dostalo z tych sraciek a aj mentalita ludi napredovala, ale ved prave kvoli tomu je dobra aj nejaka ta kritika, lebo tlct sa do hrude ze ten kto kyda na svoj narod je vlastizradca ci co, je ti na nic.

0vecka

Kýčera akoze nechapem co ti na tej vete nedava zmysel k SK vztah nemam ale k BA ano... a tie reci o Gastarbeiteroch tak to je uplne ze vtipne .. typujem ze ty si nikdy nezila v multikulti meste. Tretina obyvatelov Mnichova su cudzinci z toho sa ich dost vela narodilo za hranicami. Nas sef oddelenia je Spaniel, priamy nadriadeny Rakusak. kontaktna osoba u zakaznika Poliak. Ja sam sefujem aj nemcom a fakt je ze na to kto odkial pochadza a aky ma prizvuk tu nikto nepozera.

a to ze robim chyby najme v pisomnom prejave je len tvoj problem. Ked sa ti nepaci tak necitaj..

Kýčera

Ovečka, k Tvojmu vyjadreniu z 10.3. o 10:57:28 :

Ty " možno občas chyby nerobíš", Ty ich robíš neustále! A nie sú to len chyby v Tvojom materinskom jazyku... Najväčšia je v tom, že mu, nám prestávaš rozumieť. Nechápeš správne jednotlivé pojmy, nedokážeš čítať medzi riadkami, tak ako dokážeš nuansy jazyka preniesť do cudzej reči, povedz? Píšeš "nemám vzťah k Slovensku, iba k BA". A tá BA ist im Ostrreich, jawohl, vagy a Magyarország, ugye? Mám pocit, že sám nevieš, kto a čo si, kam patríš. V Nemecku budeš vždy len ungebetener Gastarbeiter... Je to pravda odveká, že "koho chlieb ješ, toho náboženstvo musíš vyznávať". A nie si sám...Alebo už sonduješ, čo a ako v tej BA funguje? Strácaš pevnú pôdu pod nohami, vzhľadom na to, čo sa v Bavorsku deje? A už začínaš baliť kufre, ako lekársky personál...Čo sa toho národného cítenia jedná, tak to máš buď v sebe, alebo nemáš...Nik Ti to nevštepil, ani rodič, ani učiteľ a ani Ty sám si neprišiel nato, kde sú Tvoje korene? Alebo "zabudla krava, že teľaťom bola"? Toto s politikou a ani inou erotikou nemá nič spoločné! Medzi nami dievčatami, u mňa to funguje takto : Ja sama som si politikom, učiteľom, kňazom, prokurátorom, advokátom i sudcom. A dokážem byť aj katom...Ovca, ovca, spamätaj sa, kým nie je neskoro...

Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?
Es ist der Vater mit seinem Kind;
Er hat den Knaben wohl in dem Arm,
Er fa3t ihn sicher, er hält ihn warm.

J.W. Goethe : Erlkonig - Kráľ tmy

Kto cvála v polnočnom víchre zlom?
To otec so svojím synčekom;
má dieťa v náručí na srdci,
hreje ho objatím horúcim.

Tak ktorá verzia je tá krajšia? Ktorá dáva city, z ktorej cítiť dušu, dušu Slovana? To sa rozumom pochopiť nedá, to musíš mať v sebe, tomu musíš veriť, to musíš cítiť...Ak človek necíti, stáva sa z neho stroj... A "sám seba v sebe stráca!!!"

0vecka

rastlinocka mna motivovalo asi najviac ze som sa chcel osamostatnit. cele moje stadium som sice makal ale ono to neni to iste makat a tiez sa starat o bezne veci ako ucty nakupy atd aj ked samozrejme som nakupoval ale proste nemal som ten pocit ze si riadim kazdodenny zivot. a tiez som cital ze ak sa clovek neosamostatni do 30 tak sanca ze sa mu to podari je velmi mala. No a posledne co som chcel bolo skoncit tak ako zopar ludi na tomto fore kde pracuju aj by financie mali ale radsej byvaju s rodicmi.
inak som neplanoval ostat..mal som v plane tak 2 roky a potom sa vratit. Hlavne pretrhnut tu retaz medzi rodicmi. Ono to aj casto vidim ze deti sa akoze osamostatnia ale byvaju tak 2km od rodicov a ti ich casto navstevuju upratuju im atd...

no a nakoniec som sa tu ozenil nasiel si znamych a citim sa tu doma viac ako doma.... :)

Kýčera

Kimmy, rada Ťa zasa vidím. A aj Tvoju slovenčinu...A vôbec, všimla som si, že vy dievčence žijúce mimo nášho krásneho Slovenska, máte tú materinskú reč na vysokej úrovni. Máš pravdu s tým učením cudzích jazykov od detstva. Mám kamošku, kt. žije na juhu Slovensku, deti sa naučili maďarsky. My tomu hovoríme, že ovládajú "kuchynská maďarčinu". Ak by chceli, mohli by sa učiť aj fínsky. Ty by si sa zasa ľahšie a rýchlejšie naučila slovanské jazyky a po nemecky. Francúzština je najťažší románsky jazyk, ale hneď po slovenčine môjmu srdcu najbližší, c´est la vérité vraie, ce ca...

Kýčera

Ovečka, táto kočka na rozdiel od Teba vie, o čom hovorí! Zaujímalo by ma, koľko rokov žiješ v Nemecku a aké máš vzdelanie, keď NECHÁPEŠ, stále...Tipujem Ťa na človeka s technickým vzdelaním, a tak Ti hovorím toto : "Ľudia hovoria, ale nie u každého a za každých okolností u nich funguje priama úmernosť medzi povedaným a pochopením!"

0vecka

Kimmy prae si objavila ameriku...este si zabudla dodat ze ked sa clovek nejaky jazyk vobec neuci tak nim nevie rozpravat