Cysta

mellisa

Tak pokiaľ ju nemáš veľkú a nerobí ťažkosti, tak sa asi len čaká či sa bude zväčšovať alebo zmenšovať. Teda budeš chodiť na kontroly.

mellisa

A k tomu či jej niečo predpísal, pichol jej nejakú injekciu, neviem či od bolesti, už si nepamätám, sú to už takmer 3 roky.

mellisa

Povedali jej, aby šla na druhý deň za svojím gynekológom, čo aj šla a ten ju po vyšetreniach informoval, že musí ísť na operáciu, lebo je príliš veľká, mala ak si dobre pamätám, čo mi vravela 9 cm. Takže ju objednal na operáciu a čakala na termín.

silsssssssss

no ono ovulaciu mam prave si myslim lebo 24 mam dostat menzes.. ale nie .. proste vysetril ma a hovoril mi ze mam cystu .. a ze mam aj zvysenu sliznicu .. ze to je asi aj najskor kvoli tej cyste.. a chcem sa opytat co potom ta suseda robila ? nieco jej predpisali aby jej nebolo zle alebo co ? :/

mellisa

No ono záleži, v akej fáze menštr. cyklu sa nachádzaš. Po skončení menzesu sliznica rastie a najväčšia je myslím v strede, keď máš ovuláciu. Ten rast je spôsobený hormónmi, čo asi vieš. Ale neviem prečo ti to hovoril, čo tým myslel?

silsssssssss

ano presne na maternici .. som sa nevyjadrila jasno .. povedal mi ze mam dost zvecsenu alebo zvysenu/ neviem ako sa tomu hovori / sliznicu

mellisa

Áno, môžeš z nej zvracať a mať bolesti. Moja suseda to takto mala, bolo jej zle, mala bolesti a dokonca aj hnačku...manžel ju v noci odviezol na pohotovosť a tam jej zistili ultrazvukom, že nejde o slepák ani nič iné, ale že má cystu na vaječníku.
Len nerozumiem tomu ako myslíš zväčšenu sliznicu? Ako ty vieš, že ju máš zväčšenu? Myslíš na maternici?

silsssssssss

asi ste ma ludkovia nepochopili :( ja sa len pytam ci z tej cysty moozem mat to ze mi je blbo a ze mam zvecsenu sliznicu a tak.. ja viem co to je a co treba.. sice doktor sa zachoval divne .. lebo mi povedal ze mam cysstu a mam sa ukazat po menstruacii a ze nemam robit nic co by mi ju prasklo/namahat sa/ a predpisal mi vytaminy .. nepovedal nic o operacii alebo ze co snou treba robit . len ze ked mi bude horsie mam ihned prist lebo je to nebezpecne ked mi praskne :(

RNG

Cysta sa da odstranit silnymi enzymami a doplnkom jodu, ked si upravis hormonalne hladiny napr doplnkom yamu.
Obsah cysty je zriedkavo krv, obvykle je to nejaka tekutina="smeti"
Ked aj je krv, ako napr pri cokoladovych endometrialnych cystach, tak je zrazena.
Tema sa opakovala velmi casto