Tramadol predpisany od psychiatra?

Príspevok v téme: Tramadol predpisany od psychiatra?
Dagon

Ahojte.
Chcem sa opytat, ci moze Tramadol, po zvazeni vsetkych moznych rizik, predpisat psychiater. Uz 12 rokov sa liecim, za tie roky som "pozral" vsemozne antidepresiva (momentalne je to Venlafaxin), ale neviem ci mam nejaku smolu, no na mna skratka AD neucinkuju v pozitivnom zmysle. Pri ich uzivani som sa vzdy citil po psychickej stranke rovnako, ako bez nich. Jedine, co som z toho mal, boli vedlajsie ucinky :(. Beriem okrem toho este Rivotril (benzak) a Chlorprothixen (neuroleptikum). Celkovo som stale bez nalady, motivacia v keli, do vsetkeho sa musim nutit, skratka o nejakej radosti zo zivota nemoze byt ani reci. Takto zijem uz cca od roku 1998, co nie je moc sranda.
Pri patrani na internete som natrafil na Tramal (Tramadol) v suvislosti s antidepresivnymi ucinkami. Uvedomujem si vsak, ze ide o opioid, takze zavislost je zrejme zarucena. Okrem toho, moja psychiatricka nie je velmi naklonena k predpisovaniu prilis silnych liekov, ak to nie je naozaj potrebne. V tomto smere jej budem zrejme zbytocne vysvetlovat, ze Tramadol, dla toho, co som o nom cital, by mi azda konecne priniesol ulavu.
Skusal niekto z vas konzultovat s psychiatrom uzivanie Tremadalu ako antidepresivum? Uspeli ste alebo vas od toho lekar odhovoril? Sam neviem, ci mam pri najblizsom sedeni danu temu nadhodit, nakolko moja lekarka je dost prisna...

koniec sveta

Tramadol ti psychiater nemoze predpisat ako AD, pretoze nie je v tejto indikacii schvaleny. Ked ho oficialne zaregistruju ako AD, potom sa mozes o to pokusit, inak si bez sance. A kedze tramadol ako AD schvaleny nebude, tak na to rovno zabudni. Zdravotne poistovne nespia...

RNG

Skus ukludnujuci L-theanine, 2 x 400 mg je to forma aminokyseliny vytazena zo zeleneho caju.
Mozes mat zamorenie parazitmi, alebo ortutou a inymi tazkymi kovmi, to posobi zhruba rovnako na psychiku, a treba to adresovat, protiparazitickymi a chelaciou. Jednoduchy test na ortut je zobrat 200-300 mg ALA, ak dostanes skaredu depresiu a virenie ortuti na az pol dna, tak mas problem s ortutou a musis sa zacat odmorovat, postupne, inac ti mozog nikdy poriadne pracovat nebude, bez ohladu na to, ake lieky budes brat.
To iste plati pre neurotoxiny, ktore vylucuju rozne parazity, parazity treba v tele vyhubit v prvom rade.

Ddana

Vysadením Venlafaxínu si pohoršíš - má najbližšie k Tramalu. Mne ho práve nasadili kvôli tomu, že som závislá od tramalu. Predpis Tramalu nie je v kompetencii psychiatra, pretože sa jedná o analgetikum - liek proti bolesti. Antideresívny, resp. euforizačný účinok, je len vedľajším účinkom lieku.

Dagon

Nuz, tak to je dost smutne :(. Cele roky do mna pchaju vsetky mozne psycho-sajraty, ktore mi akurat tak nicia pecen, ale uzitok na psychiku z nich nemam ziadny. A ked sa najde liek (aj ked je to opioid), ktory by realne mohol cloveku ulavit a kvazi ho dostat do pohody, tak nasi slavni psychiatri urobia velke... ehm, NIC. Premyslam, ze napokon vysadim aj ten Venlafaxin -- zbytocne zatazuje organizmus (ked si svojho casu kamos precital pribalovy letak, tak skonstatoval, ze ved tie ucinky su ako pervitin, akurat bez, nazvyme to, "prijemnych" ucinkov, ktore pernik prinasa) a ucinok aj tak absolutne nijaky.

Vazne nie je sanca, ze by psychiater, po zvazeni faktov, ze mi ziadne AD nepomahaju, predpisal Tramadol? Co len na skusku, aby sa videlo co je pravda na jeho AD ucinkoch.

koniec sveta

Ani to neskusaj, psychiatricka ti tramadol ako AD nepredpise, len sa bude na teba pozerat ako na dalsieho zavislaka v poradi