Silné ženy- pomoc!! alebo ako na chlapa

Príspevok v téme: Silné ženy- pomoc!! alebo ako na chlapa
xmoniax

Ahojte,
môj problém som ja, ja a môj priateľ :). Som totiž slabá, submisívna žena, chtiac či nechtiac sa podriaďujem jeho prianiam a začínam v tom vidieť menšie problémy.
Tak napr. teraz mám skúškové obdobie a som trochu precitlivelá, lebo ma to učenie fakt vyčerpáva. Najradšej by som bola, aby priateľ každý deň bol so mnou, minimálne aby po práci prišiel na noc...aj som mu to povedala, čiže si je vedomý, že nič iné ma nenaplňa tak ako on a že som na ňom tak trochu závislá...
Keď je so mnou, tak mu navarím, upečiem, operiem, ak je chorý, tak mu dávam všetko, aby sa cítil lepšie...no potom keď mne je zle, tak moc pomoci neprejaví, resp. ako sa mu chce...
alebo keď ja mám večer chuť na menšie milovanie, no on chce spať, tak spí, nech dobiedzam ako len chcem, je proste podľa neho...ale keď on dostane chuť nato, tak je schopný ma aj zobudiť, aby to mal...a minule sa stalo čosi ešte horšie: neviem či zo stresov zo školy, ale naposledy mi to troška dlhšie trvalo a on po pol hodine snaženia zrazu zastavil, kukol na hodiny, že už mi to trvá nejako dlho, že on je strašne unavený už a ešte dodal, že predtým mi to tak dlho netrvalo :D však je toto nepekné gesto od neho?? ako sa ja mám začať k nemu správať, aby prestal byť takýto egoista sem tam? naozaj vidím, že on si je vedomý mojej slaboty a mierne to využíva vo svoj prospech...Milujeme sa, je to naozaj dobrý chlap a preto chcem toto moje správanie čím skôr napraviť, príjmem rady aj akékoľvek podobné skúsenosti :)

lasica

xmoniax
Pokial sa nezmenis, bude mat z teba tzv. "domaci spotrebic", kt. ked sa pokazi, tak hodi jednoducho do smetia.

No ja sa mu, prepac, ale vobec necudujem. Zrobis pre neho cokolvek, dokonca i to, co nechces.

Rozmaznala si si ho a on si na to zvykol a vie, ze si toho moze vela k tebe dovolit, a preto sa sprava tak, ako sa sprava.

Avsak ak nechces, aby tebou zametal, tak si dupni. Ked sa ti nieco nepaci, ked nieco nechces, tak mu to razne povedz a hlavne- stoj si za tym.

Teraz nie aby si bola rovno najhorsia harpia, ale ukaz mu, ze i ty mas svoj nazor, ze i ty vies povedat nie,ked s niecim nie si spokojna, bud proste asertivna. Pozeraj i na seba, nie len na jeho blaho.

Marek_123

Chapem, ze sa nechces menit. A celkovo by bolo velmi zle, keby si sa zmenila k horsiemu len preto, aby si zmenila jeho. Neviem ako je to so zenskym myslenim, ale bohuzial u chlapov je to tak, ze ak je nieco velmi jednoduche , tak si to nevazia.A my chlapi sme v tomto trochu ako deti.Ak si nas privelmi rozmaznavate, tak sa po case staneme rozmaznani.Ja som sice este taku zenu nestretol, co by ma rozmaznavala, ale vidim to u kamaratov. Takze podla mna by bol idealny kompromis-ak ta bavi sa o neho starat, tak sa o neho staraj. Ale ak chce od teba nieco, co ty nechces, tak to odmietni. Potom zisti, ze nedostane vsetko co chce, ale ze to musis chciet aj ty.A v idealnom pripade sa stane to, ze sa zacne snazit, aby si ho mala radsej, a aby nasledne dostal to co chce.Potom ti mozno aj zacne pomahat a travit s tebou viac casu.

TessyTes

si k nemu príliš dobrá, staráš sa oňho, môže ťa mať, keď sa mu zachce, nudí sa a prestáva si ťa vážiť

xmoniax

Marek_123 veru teraz neriešim, že prečo k nemu domov nechcem chodiť, prečo on k nám nechce tak často...skôr to, ako moc je on potrebný pre môj život a až moc mu to dávam najavo, čo zo mňa nerobí moc silnú ženu.
Veru plním jeho priania, ale ja to robím s radosťou, preto sa mi nepáči, že aby som veci zmenila, teda jeho občasné egoistické správanie, tak musím prestať byť taká starostlivá, to proste patrí ku mne, len chcem počuť nejaký návod, ako byť stále taká aká som a zároveň dostatočne mu dávať najavo svoju silu :))

Marek_123

Co sa ale tyka toho, ze ta vyuziva, tak to je ina vec. A je to presne ako vravis - vie , ze tahas za kratsi koniec a vyuziva to. Je to strasne casty pripad u zien, ktore su neskutocne mile a dali by posledne pre svojho priatela. On to vsetko prijima ako samozrejmost a ak nahodou nieco nie je dokonale, tak je este nervozny. Ale cele je to o tom, ako nanho reagujes. Kym mu budes plnit vsetky jeho priania, tak ich bude stale vyzadovat.

Marek_123

Mam taky pocit, ze si sama napisala dovod, preco k tebe nechce chodit kazdy den. Je u vas kazdy druhy den , zatial co ty iba raz za cas a uz mu to je blbe k vam tak casto chodit. Na druhej strane on teba vola k nim, ale ty nechces, nech uz mas dovody akekolvek. No mne pride jeho postoj absolutne logicky. Predpokladam, ze byvas u rodicov.Je normalne, ze sa mu k vam nechce chodit kazdy den, zatial co ty k nim chodis raz za mesiac. Na komentar typu - vsetci chlapi su hovna - ani nema vyznam reagovat. Ale pride mi to tak, ze diskutujuci tu maju strasne jednostranny pohlad. Moj nazor teda je, ze co sa tyka navstev, tak v tomto pripade by si mala bud zacat castejsie chodit k nim, alebo nanho netlacit, aby chodil k vam.

xmoniax

nie nie, on naozaj nehľadá výhovorky, aby nemusel po práci za mnou...teda chápem, ak raz chce mať aj svoj vlastný program...
Prezývka442- on ma práveže volá, nech si zoberiem knihy a idem k nemu na víkend sa učiť...to ja nechcem :D ale to je druhá vec, prečo k nemu domov moc nechcem chodiť...
ja len proste chcem začať prejavovať viac ženskej sily :) možno tak by si vážiť moju snahu? jaj, napr. minule ospevoval kolegovu priateľku, ako mu piekla fajnové musli tyčinky, vtedy som sa fakt naštvala, bo ja preňho omnoho viac podobných ,,drobností,, robím, len on si to očividne prestáva vážiť a berie to jak samozrejmosť, teda toho sa bojím, a chcem tomu predísť, lebo mňa baví sa oňho starať, ale aj chcem vidieť a pocítiť, že si to váži a nie len že mi to povie, že si to váži, bo to je jeho druhá obľúbená vec, rád reční pekné slová, no ťažšie je pre neho sa nimi i riadiť.

winki

ale na druhej strane ja sa mu to snažím vynahradiť a keď som na neho v noci hnusná, že sa mi nechce,,,tak ráno vyspinkaná o pol hodku skor mu doprajem na zobudenie orál a vec vybavená.

winki

A ked on v noci nieco chce a ja nahodou fakt nie,,,,tak proste nech si robí čo chce tak odo mna ziadna odozva...tak s tým prestane,,,ale ty evidentne podlahnes

winki

Presne blbé výhovorky....moj priateľ nechodí do práce teda chodí len tak pár mesiacov do roka a mimo tne cas nemá problém u nás prespávať a ráno so mnou stávať aj keď nemusí na 7:00 do práce kde ma hodí autom. Keď je príležitosť spať u nich tak samozrejme spíme u nich s tým, že kolkokrát ráno vstane a učím sa u neho, poprípade s aučím v aute, alebo tak.....Všetko sa dá len obaja musia chcieť.
Moj priateľ v tom nevidí problém, aby spal u nás kazdú noc, ja u nich prespávam fakt max raz do mesiaca a nikto to nikomu nevyčíta.