Candida albicans pľuvací test

silvia23

zdravim,tak snad som sa konecne niekde dostala do diskusie,idem skusit,mam tolko otazok,ze neviem co skor:)takze chcela by som vediet kde este kupim tie gse kvapky,kedze ich zadam na goglu stale mi vyhodi pripravok,ktory momentalne nie je k dispozicii,pre nespokojnost zakaznikov,skusam aj ja tu nizkosacharidovu dietu,mam k tomu len olej candimis,kolosovy olej a probiotika dophilus,chyba mi to gse,ale napriek tomu sim to skusila.aj ked rng pises,ze tym znehodnocujem ucinok tejto diety.fakt mi to bez toho gse nepomoze?dalej uzivam aj lieky,okrem spreja na astmu,som vylucila vsetky,mozem aspon ten sprej?a este co mam ranajkovat?doteraz som si davala ciste ovsene vlocky zaliate horucou vodou,a inac jem len to co si naisal,zeleninu,maso,vajcia,ryby,je mi tak vselijak,skor tie moje strachy,mi robia ,hlavne ked ma manzel naplasíl,ze mozem bez cukru upadnut aj do komy,ale ked sim dobre pochopila aj zelenina ma urcite mnozstvo sacharidov,a ty hlavne uvadzas ze naj je uplna bez sach,ale to by som musela hladovat:)))ved skoro vsade su sacharidy,tak snad ma povzbudis a ukludnis:)

RNG

V medickej literature je plno zavadzajucich informacii.
Je pravda, ze mnohe mikroby su schopne rozlozit inulin a pri tom produkovat plyny, ale candida albicans, tj skodliva kvasna kultura ich rozlozit nevie vo vacsom mnozstve a pre mnohe probiotika je to vyborna potrava.
Pre lekarov, co sa do toho nevyznaju je totiz kazda kvasna kultura rovnaka, co je samozrejme blbost.
Ale aj tak, ked hovorim o podpore probiotik, treba imj davat pestru potravu, tj nie len jednu mikrovlakninu, ale zmes roznych, ako psylium(plevy) inulin, arabinogalaktany(z miazgy smrekovca),pektiny(jablka a hrusky) glucomannan a podobne.
Probiotik je hromada, kazde ma svoju preferenciu potravy a ich preferencia su hlavne mikrovlakniny rozneho druhu.
Candida albicans zase potrebuje najma jednoduche cukry

Maku

Dobry den Rng.
Chcel by som sa opytat na inulin. Vo Vasej protikandiddovej diete je spomenuty ako mikrovlaknina pre probiotika. Tiez inulin beriem ale vacsina asi 70% web. stranok pise ze inulin je vhodny iba pre ludi s dobrou mikroflorou a ze ak dotycna osoba ma kandidu , "zle" bakterie sa inulinom zivia tiez.
Existuju nejake probiotika ktore nezivia kandidu?

Dakujem

marry*

tak už mam prvý týžden za sebou. Zaujimalo by ma či si môžem dať mliečné produkty-teda zaujíma ma biely jogurt na dochutenie šalátu. Aké koreniny, bylinky môžem?

RNG

Marne spekulujes, pocas tej 2-3 tyzdennej prisnej diety nesmies ziadnu ryzu, zemiaky, kuskus celozrnne produkty a podobne. Inac tu candidu nevyhladujes a neznicis.
Az potom mozes postupne pridavat hnedu/celozrnnu ryzu, ine celozrnne produkty a podobne, ale nikdy nie v davkach, ktore si jedla predtym.
Vegetarianstvo a privela sacharidov v strave zialbohu vedie casto k candide a nedostatocnej pestrosti vyzivy.
Nehovorim, ze musis jest vela masa, ale trosticku nezaskodi, tiez vajcia, syry,ryby, strukoviny a pripadne doplnky, ako spirulina, inac ti budu chybat postupne viac a viac mnohe ziviny.A to nie je pre zdravie dobre.
Ked mas problemy s travenim vela bielkovin, ber kyseliny a enzymy, co ti to umoznia.

Dadula56

marry, ani ryza.
Ak si vegetarianka a mas nadmerny prijem sacharidov moze byt prave to vegetarianstvo pricinou candidy. Aj vegetarian moze upravit stravu tak, aby navysil bielkoviny, len si to treba naozaj odsledovat.