Náhrada HAK, vie niekto poradit? Skusenosti s pesarom?

Príspevok v téme: Náhrada HAK, vie niekto poradit? Skusenosti s pesarom?
koalalumpur

Ahojte, asi pred troma mesiacmi som prišla ku gynokológovi s tým, že chcem pesar, keďže hľadám nehormonálnu antikoncepciu. On ma hneď odbil tým, že to je len pre ženy, ktoré už rodili a dal mi na skúšku Daylette, vraj nevie, čo majú ľudia proti hormonónom. Prvé týždne užívania boli úžasné, žiadne vedľajšie účinky a pri milovaní také pohodlné! Dnes si ale uvedomujem, že trpím chvíľkovými úzkosťami, stratila som chuť na sex a cítim sa akosi opuchnuto. Skrátka, chcem ju vysadiť. Chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosti s pesarom, resp. s inou formou antikoncepcie alebo mal podobný problém so stratou libida (tie opuchy prežijem ale chuť na milovanie je základ). Gynekológ mi vtedy ešte odporučil vaginálny hormonálny krúžok, ale to je vraj ešte väčšie svinstvo. Ku kondómom by som sa vrátila veľmi nerada. Ďakujem za rady :))

Tabbinalka

Neviem, prečo tvrdíš, že krúžky sú svinstvo, ale asi to máš od spolahlivého zdroja ;)
krúžky obchádzajú tráviaci trakt, nemusím na ne myslieť každý deň. majú toľko hormónov, čo tbl...po roku a pol užívania tbl som prešla na krúžok a zatiaľ si ho neviem vynachváliť..žiadne vedlajsie účinky+menšia chuť jesť

aadriaanka

Koľko máš rokov? Existuje aj úplné alebo dočasné prerušenie semenovodov pre muža čo máš tiež 100% antikoncepciu...

koalalumpur

pre mňa je to také nepraktické. v našom prípade, ak chceme zachovať maximálnu ochranu, tak si ho manžel musí nasadiť okamžite, inak sa nemôže ani len obšmietať naokolo :)) sex má byť príjemná, relaxačná činnosť a nie stres typu ,,daj si kondóm, utri si ruky.." dobre, nebudem zachádzať do detailov. :)) a navyše, kondóm, aj ten úplne najtenší, je stále len kondóm. skrátka si to chcem užiť. ale samozrejme, pri najhoršom sa radšej vrátim k prezervatívom, ako sa ďalej ládovať tým hormonálnym svinstvom, len v súčasnosti hľadám aj iné riešenia. Zaujíma ma preto názor aj iných žien.