Výber strednej školy

Príspevok v téme: Výber strednej školy
karinaa112

Máte skúsenosti so strednými školami zameranými na programovanie, alebo aká je najlepšia stredná škola na Slovensku, zameraná na informačné technológie? Mám dcéru, ktorá sa zaujíma o Pc, baví ju to, ale doposiaľ sme ešte nevybrali, na ktorú školu by mala ísť. dokáže mi niekto poradiť?

Esmin

Na -odkaz odstránený- si podľa tvojho obľúbeného odbore môžeš nájsť všetky školy, ktoré ten odbor poskytujú.

JessicaI

OA stredna skola nieje to najlepsie pre studium na VS. Dcera tam chodila mala same jednotky a ked chcela ist na VS zistila, ze nema sancu ist tak kde je matematika pretoze ju na OA nenaucili z matematiky nic. Na IT potrebuje matematiku takze by radsej mala ist na gymnazium alebo priemyslovku aby mala sancu studovat dalej IT.

VSstudentka

len skoda ze sikovnych ziakov dnes vela nieje...drzim palce dcere teda na bilingvalnej OA - dost dobry vyber :-)

karinaa112

Ďakujem za rady. Dcéra ide z ôsmej triedy na obchodnú akadémiu-bilingválnu a potom bud prestúpi na inú alebo doštuduje OA. Je to vraj jediná škola, na ktorú sa dá ísť z ôsmej triedy a osobne si myslím, že pre šikovného žiaka je deviaty ročník zbytočný.

VSstudentka

okrem toho uroven strednych skol je dnes vsade rovnaka. Spravanie studentov sa v nich vobec neodlisuje a ani vedomostami velmi nevynikaju. Skoro ziadny rozdiel medzi ucnovkami, gymnaziami a ostatnymi skolami. Cest vynimkam

VSstudentka

nech si hlavne vyberiestrednu skolu sama. Nic take ze "pojdes tam kam ti poviem" a podobne. Zo skusenosti viem povedat, ze ak chce ist clovek na VS, tak je uplne jedno na aku stredu skolu chodil. Hlavne ze ma maturitu, spravi primacky na VS a nech sa uci (a hlavne nech ma skoal zanho peniaze). Dnes je to veru tak, ze kedze kazda skola dostane peniazepodla poctu studentov, tak zoberu kazdeho. Ci uz na strednu skolu alebo na vysoku. Ak teda chce ist na vysoku v buducnosti, stredna skola je "uplne jedno" aka bude. I ked je pravda, ze ak pojde na VS na taky odbor ako mala na strednej tak bude mat studium na VS omalinko ulahcene. Ale fakt len o malinko, pretoze tam vsetko ucia inak ako na SŠ. Ale nepredbiehajme, otazka znela ohladom strednej skoly, co je podla mna fakt jedno na aku pojde, hlavne nech ju to tam bavi, nech nie je na nu vyvijany natlak pretoze ju to len zbytocne demotivuje. Stredna skola je (apson pre mna bola) najlepsie obdobie v zivote, tak naco si ju kazit prilis narocnym studiom, ked to v nasom state funguje uplne inak? :-)

karinaa112

Mám 13ročnú dcéru, ktorá sa zaujíma o PC, baví ju to a má na to ísť študovať tento odbor. Navyše je perfektná angličtinárka, takže najideálnejšia stredná škola by pre nu bola študovať informatiku v cudzom jazyku. Boli sme na Obchodnej akadémii, kde je síce štúdium v angličtine, ale škola je slabo zameraná na IT. jedná sa mi o to, aby stredná škola, ktorú by vyštudovala, bola dobrým odrazovým mostíkom pre VŠ.Nemám absolútne prehľad o stredných školách, každý Vám poradí niečo iné. Ak máte nejaké skúsenosti, prosím poradťe. Ďakujem

Leila1223

odporúčam Strednú priemyselnú skolu, tam je množstvo odborov zameraných na počitače a inform. technologie

skúste si pozriet cez google.sk