Ktore bylinkove caje sa mozu uzivat dlhodobo?

[zruseny35]

Darla...sú čaje (bylinky), ktore niesu dostupne v obchodoch ,ale iba v bylinkárnach,lebo maju svoje učinky,nesmu sa naozaj brat "len-tak", alebo nie často ..a pri niektorých treba urobiť pri užívaní prestavku,dokonca su bylinky ktore sa nesmu kombinovať.

Darla

hmmm, ja pijem kazdy den, hociaky, na aky mam chut, hlavne zeleny, matovy, harmancekovy, medovkovy. je nejaky dovod, preco by som nemala? ked mam problemy, dam si podla toho, co liecia. napr. urologicky, ked prechladnem, materinu dusku ked som nachladena...

mate59

ak túto zmes chceš používať na odstránenie urolog.problémov,obličky,prostata,tak by som lastovičník vynechal a vrbovku malokvetú a prasličku rolnú v pomere 1:1 pil 3 týždné 1/4 lt.ráno a večer.

[zruseny35]

zemm.....z vrbovky sa nesmie piť viacej ako dve šalky denne,jedna rano,jedna večer,nech už je tvoj zdrav.stav akokolvek vážny!
praslička a lastovičník sa možu piť spolu .

[zruseny35]

Ahoj ..bylinky sa možu miešať aj v ramci jednej šalky -dáš si po kavovej lyžičke viacero druhov do gázy a zviažes nitkou,do politráka zaleješ a piješ (teply)
Kludne si k medovke takto može pridať lubovník a harmanček :)
Rebríček sa odporúča pre ženy piť ako "ranna káva" (denne a dlhodobo ) a nereaguje s liekmi .
Medzi bylinkami a liekmi treba dodržiavať odstup 2-3h. Nezapíja sa to jedno s druhým!
Pri liečbe nejakej choroby sa vsak odporuča piť bylinky len 6 týždnov a urobiť si týžden prestávku a potom zas.Telo ti same vtedy dá vedieť,že už tej bylinky " mas plne zuby " :)

Kalný čaj može byt ked sa čaj bud dlho luhuje,1-2 min stači a niekedy menej.Bylinne čaje maju mať priesvitnu medovu alebo jemno -zelenu farbu.
Druha možnosť je ,ked nemam na zimu bylinky tak si ich zakupim.Lenže kupovane su zmlete a ten prášok sušenej byliny sposobi kalnost.Tak som si kupila umele male sitko , do ktoreho sa zmestí asi lyžica bylín ,ktore zalejem a čaj je čistý.

vaso

zbieram bylinky a robím z nich čaje záparom už roky no teraz sa mi stáva že niekedy je ten zápar kalný neviem presne zistiť čo to môže spôsobovať vie to niekdo?

heyou

čo viem pitie čierneho čaju neprospieva s tým opatrne.

zelený čaj je velmi dobrý ja ho pijem asi 5 šálok denne ,ale najideálnejšie je miešat čaje

mirinda83

Dakujem :-)
...no mna zaujima hlavne ta medovka. Ostatne bylinky (zihlava, rebricek, materina duska,...) striedam.
A este jedna otazka: mozu sa bylinkove caje "miesat"? Napriklad rano zihlava a vecer medovka?