HAK a riziká ?

Príspevok v téme: HAK a riziká ?
mofiii

Zdravím, mám 18 rokov a chcela by som začať používať HAK. Lenže sa bojím lebo niekedy raz za čas sa mi stáva že mi od stresu alebo niečoho neviem čoho strašne búši srdce alebo raz za 5 sekund silne buchne neviem od čoho. Môže sa mi za to niečo stať? Skúšala som NuvaRing krúžok no nesadol mi bolo mi z neho na vracanie a bolela ma hlava. Čo by ste doporučili ?

TinaM

Pokial som to spravne pochopila, mofiii este HAK neuziva ale ma taketo problemy. Kazdopadne by som na tvojom mieste navstivila gynekologicku a poradila sa s nou. Pripadne zajdi aj za kardiologom, nech si kludna. Ja som mavala zachvaty tachikardie od puberty, potom som zacala uzivat HAK-niekolko rokov. Aj operaciu som absolvovala pocas uzivania hak. Nikto mi nepovedal, ze by som to kvoli tomu mala prestat brat. Nakoniec som s tym aj tak sekla a uprimne-citim sa teraz lepsie. Takze to uzivanie si zvaz, samozrejme, je to velmi pohodlne, ma to vela vyhod...o nevyhodach podla mna este tolko nevieme.

tabbinalka

krúžok je tiež HAK.
a ja mám nuvaring a som spokojná, predtým som mala Maitalon.
a takéto isté problémy som mala, ešte ked som hak nebrala, bola som aj u kardio a ta mi povedala, že som iba nervózna, že si mam merať tep a ak ho bude mať nad 180, to je dôvod sa báť

xdanielax

Ja by som ti tiez radila nebrat Hak, a riesit to radsej inak.
Ale zase, je lepsie to riesit takto ako nijako, takze je to na tebe.

Darma111

Ked som brala Diane tak som mala presne to iste, srdce mi tiež tak bilo, potom som brala ine HAK a tiez sa to opakovala. Keď som HAK vysadila, problemy prestali. Radila by som Ti vobec nebrat HAK a najst si inú formu ochrany. Najnovsie som počula o nejakých kružkach čo sa raz za mesiac vkladajú do vnútra a potom vyberajú a toto by sa mi zdalo bezpečnejšie, ale podrobnosti neviem. Nehazardovala by som takto so zdravím,... asi HAK nie je pre Teba vhodná tak ju neužívaj, vyhneš sa dalším zdravotným problémom.