Špeciálna otázka na laserovú operáciu očí

Príspevok v téme: Špeciálna otázka na laserovú operáciu očí
ashyl

Ahojte,
mám 22 rokov a D -3, čiže krátkozrakosť.
Chcel by som podstúpiť laser, ale dopočul som sa, že s vekom sa zrak mení. Teda po 40 roku života nastáva presbyopia - tzn. že nebudem vidieť ani do diaľky ani do blízka, alebo sa mi ten zrak vyrovná, upraví?
Kto sa v tom má vyznať?
Zas nechcem vyhodiť peniaze za zakrok, ak budem za 20 rokov zase potrebovať okuliare...
Máte s tým skúsenosti?
Poprípade, je tu niekto, ktorému sa vekom krátkozrakosť upravila?
ďakujem za reakcie :-)

Naja85

Ja som zatial nepostupila ziadnu operaciu oci, ale hodim ti tu jeden odkaz:
www.okoun.cz

Vela ludi tam opisuje svoje skusenosti s laserom a s roznymi klinikami, tak mas co citat a popripade mozes si s niekym aj podiskutovat:). Drzim palce, aby si sa spravne rozhodol.

Nikaa, nic proti tebe, ale len sa slusne na nieco opytal a nemyslim si, ze si zasluzil taky koment. Ja mam tiez "super zrak" a uz som sa kvoli tomu natrapila za svoj zivot dost a co by som ja dala za nejake 3 dioptrie alebo aj 6, ci 7 a radsej ani nepisem, ako tym ludom zavidim:)(cislom dioptrii sa tu nepochvalim). Na laser mozem zabudnut, jedine ak vnutoocne cocky, pricom je mozne, ze si takym sposobom privodim sedy alebo zeleny zakal(super vizia buducnosti-zbavit sa okuliarov a ziskat este nieco horsie).

ashyl

nikaa, ja nemožem za to, ze máš tupozrakosť. Tak mi prestan hovoriť, že mám držať klapačku. Každý máme svoje problémy.
A nehovor mi tu, že si nevážim čo mám. Nevieš, čím so si prešiel.

nikaa

Nikde nie je napisane, že ju budeš mat aj ty. Samozrejme, ak budeš od rana do večera čumiet na displej alebo telku, tak ano. Inak mne by to stalo aj za tych 20 rokov, nevieš si predstavit, čo by som ja za to dala, keby som nasledujucich hoci len desat videla perfektne a bez okuliarov!!! Lenže mam vadu, ktoru ani laser nedokaže zmenit, a okuliare mi ju koriguju len čiastočne. takže je to zbytočne. nevieš si važit ani to malo, čo sa ti ponuka. Tak drž klapačku a nechaj si tie okuliare dosmrti, ak to chceš takto.

ashyl

nika, maturoval som z biologie a čo to viem...presbyopia zastihne každého..sú len výnimky. A v dnešnom svete počítačov je to čoraz skor...takže imaginárny bubák to nie je...