Bolesť hlavy - vysoký tlak, zdurená nosová sliznica

Príspevok v téme: Bolesť hlavy - vysoký tlak, zdurená nosová sliznica
Alex888

Dobrý deň. Muž 34, váha 78, výška 180, bez iných zdravotných potiaží.
Pred týždňom ma začala pobolievať hlava. Mávam často a už dosť dávno zdurenú sliznicu v nose, ...tentokrát však tak, že som vôbec nevedel dýchyť nosom. Po aplikovaní spreju do nosa, do 5 min v poriadku, ale potom zas, a dookola. Tlak bol v norme. Včera podvečer znova bolesť hlavy ( v oblasti nosa a očí, a trocha v spánkoch, taká tlaková bolesť ), zmeral som si tlak a hodnota 150/105. Dnes ráno takmer zhodný tlak a pretrvávajúce ťažkosti. U obvodnej nameraný tlak na jednom stroji 145/105 a na druhom ortuťovom 140/95.
Výsledky ORL: zapálené, zdurené dutiny, sliznica, dostal som lieky, ale mňa viac znepokojuje ten tlak.
Zajtra mám ísť na krv a moč a potom sa vraj uvidí, či mám brať lieky. Hlava ma však bolí celý deň a to mám v sebe aj novalgin.
Môže byť že za týždeň sa mi takto z ničoho nič zmení tlak na takého zlé hodnoty???
Mimochodom, už nefajčiar, alkohol iba príležitostne a primerane, strava neslaná, žiadne veľmi mastné, ale v rodine aj mama aj otec sú liečený na vysoký krvný tlak.

Alex888

Zdravím. Takže tlak mám v poriadku a krvné výsledky tiež. Bol to len nejaký náhodne zvýšený tlak.
Avšak bolesť hlavy mám naďalej. Hlavne v oblasti za očami, za nosom Pribudlo k tomu aj šum v ušiach, neustály a ako keby zalahnutie v ušiach. Vraj to môže byť zo zapálených dutín ( hlieny však nemám , iba vraj zapálené a zdurené dutiny a sliznicu ). Beriem sprej vibrocil a tabletky aerozine.
Už dlhšie mám aj problémy s krčnou chrbticou, takže či to nemôže byť možno aj z toho.
Prosím o nejakú radu, prírodnú medicínu, čo by mi mohlo pomôcť alebo zmierniť príznaky.

luciano

Aj mne sa krvný tlak doslova zo dňa na deň zvýšil po smrti matky, ktorá mala tak isto vysoký krvný tlak, ktorý som zrejme podedil po nej. Pred tým som mal tlak vždy normálny. Teraz sa na krvný tlak liečim, to znamená, že užívam lieky. Ale tie mi moc nepomáhajú, tlak mám stále okolo 95/155. Doktorka však z toho tragédiu nerobí, hovorí, že mám tlak len mierne zvýšený a že sa s tým dá žiť.