Chcem strasne pribrat!

Príspevok v téme: Chcem strasne pribrat!
Katarina146

Ahojte.
Asi trosku netradicna predstava :)
Takze asi pred rokom mi zistili zapal pankreasu, liecila som sa asi dva tyzdne, potom som sa na to vykaslala, nic ma nebolelo, tak som nedietovala, ani nic podobne.. No a dopadlo to tak, ze som schudla z povodnych 52kg na 44kg. Pri vyske 166cm.
V septembri som opät navstivila lekara (uz mi bolo opät zle) a odvtedy som poctivy pacient. Pravidelne beriem pankreaticke enzymy, chodim na kontroly a dodrziavam zasady pankreatickej diety.
Lenze stale sa mi nedari pribrat, pravidelna sa stravujem 5x denne, vybrala som asi 90 nutridrinkov a nic. Uz som z toho smutna. Uvazovala som ze zacnem cvicit, aspon nejaky pilates alebo co, ale bojim sa, aby som zas neschudla.
Navyse, uz pomaly uvazujem aj o babätku, no bojim sa ist so svojou hmotnostou do takeho rizika :(
Prijmem akukolvek radu, dakujem.

mango.tree

no ja mam rovnaky problem. horsie bolo, ze tym, ze mi nevedelo telo vstrebavat ziviny, tak sa mi zacali velmi zuby kazit, pokozka otras atd. ale to uz je ok, len pribrat zatial nejde. ale dnes som spravila taky pokus, vytiahla som si piercing z ucha, pretoze som si uvedomila, ze som si ho dala v istom obdobi a kratko potom som aj zacala pozvolna chudnut (tak bolo tam viac faktorov, ale tie lieky uz neberiem, tiez mi podstatna cast stresov opadla a ani gram som zatial nepribrala).no a ako riesim tie cinske mediciny, tak to je velmi zle si tam trafit nejaky akupunkturny bod a daktorym dokonca vedome prepichuju bod a davaju tam nausnicu ako podporu chudnutia.

ja potrebujem pribrat 6-7 kg, vzdy som bola stihla ale mala som pekne krivky, teraz vyzeram ako totalna anorekticka, jedine zensky na mne vyzera este chudsi pas, a to sa tlacim jedlom. idem skusit tiez nieco na podporu pankreasa, alebo skor pecene/zlcnika, lebo tam obcas citim bolesti, ale podla mna su to este nasledky liecby co som mala, zataz na ne to iste bola.

pivo a becka si davam pravidelne teraz, ale nema to zatial efekt, lebo jest jem, len to telo je dajak divne nastavene. no ale, rozhodla som sa, ze cez februar sa dostanem na vahu 53kg a potom este tie dve kila dakedy. dnes som sa vazila a mam 48 a priberem, rozhodla som sa, ze sa mi to bude ukladat pekne, tak sa mi bude

Katarina146

Ivka, samozrejme, ze mam stres, alebo az rovno depresie, hlavne ked sa vidim v zrkadle rano, ako mi trcia bedrove kosti. a to som sa stale stazovala, ze mam velky zadok :)
A az teraz si uvedomujem aka som bola hlupa, ked som mala 13 a nadavala na milimetrovy faldik, co som si niedke nasla :)
Ako vravis, HAK uz nikdy viac. Okrem toho, ze som prisla o svoje trojky, na ktore som si pocas troch rokov uzivania zvykla (a aj moj priatel:), mi to uplne rozhodilo cyklus.
Kupila som si vitaminy B12 pod jazyk, tak hadam aspon to mi pomoze, lebo uz som fakt bezradna.
Navyse chcem baaabo o rok, o dva, no so 44kg si na to netrufam.

ivka1595

Ahoj Katka, ja som tiež teraz dala nový príspevok, že chcem pribrať, moja výška 154 cm a 39 kg. Vysadila som antikoncepciu a po nej som schudla 5 kg, už nikdy viac tú HAK do seba nedám, čiže aj u teba môže byť vinníkom ona. Tiež to neznášam keď ľudia komentujú že som chudá, že čo so sebou niečo nerobím,čo nejem, tak ma to dokáže vytočiť :D, akože jem normálne ako ostatní. Nemáš náhodou v poslednom období aj stres? Pretože ja strašný a aj to dávam za príčinu chudnutia a nepriberania.

Katarina146

slunícek, mna by pivo momentalne priviedlo akurat tak do nemocnice, nakolko kvoli pankreasu mam alkohol uplne zakazany :) ale dakujem za tip :)
doubledog, hned som si to kukla na nete a asi aj hned objednam. ja som si to uz na sebe vsimla, ze aj ked do seba "ladujem" cim viac jedla, tak akurat viac chodim na wc a nepriberam. cize mas pravdu, potrebujem stravit jedlo

slunícek

Neviem či to pomôže Tebe ale mne pomohlo. Pred dvoma rokmi som chcela strašne pribrať tak som začala piť pivo. Jedno denne, strašne mi chutilo z toho jesť a pribrala som za mesiac 5 kg. Inak som postavy veľmi chudej. Mám 172 cm a 52 kg, pred tým pivom som mala len 46 a bývalo mi blbo. Veľa šťastia

doubledog

z hladiska stravy treba pamatat na to, ze je jedno, kolko zjes, podstatne je, kolko stravis.

ja som mal toto (vlastne este stale mam)
-odkaz odstránený-

Katarina146

A teraz uz nemusis drzat ziadne diety ani nic podobne?
Nevies mi povedat aj nazvy tych tinktur alebo cajov, co si uzival?

doubledog

ja som mal takisto zapal pankreasu, aj som si ho vyliecil
ale podobne ako ty, jedol som akurat a nic z toho.

az potom som zistil, ze moj pankreas uz neni zapaleny, ale akokeby stratil vykonnost a neviem jedlo dobre stravit.

na to som pouzil bylinne tinktury, (stacili by aj caje podla mna)
z bylin urcenych na travenie a podporu enzymatickej cinnost pankreasu.

vcelku rychlo sa cinnost mojho pankreasu obnovila.

ak si brala HAK, tak este mozes mat problem s pecenou, odporucam ocistu pecene.

Mimulus

Ak máš priateľa tak skús to bábo :) Úplne Ti to rozhádže hormóny v tele a priberieš ale na silu by som to určite nerobil. Skús sa napríklad menej hýbať. Lenže ak priberieš a prejdeš na iný režim na ktorý si neskôr zvykneš tak čo ak Ťa potom bude trápiť zase nadváha? To už pôjde ťažšie - pretože tukové bunky sa nikdy nezmenšujú len strácajú obsah a čakajú na naplnenie. Dávaj si na toto pozor. :)