Nový zubár

Príspevok v téme: Nový zubár
peto22

Dobrý den,
Chcel by som Vás milý čitatelia poprosiť o radu ako mám postupovať :) Nikdy som nemal nijaké problémy so zubami a ked som odišiel so základnej školy tak som už nikdy zubárku nenavštívil. Teraz ma ale bolí zub a potrebujem novú zubárku, ked som si išel vypýtať kartu k tej starej už tam bola iná zubárka a povedala že moju kratu nemajú a že tá zubárka čo tam robila pred tromi rokmi umrela a teraz by som chcel vedieť aký je postup ked chcem nového zubára a koľko budem platiť ked som niekoľko rokov nebol na prevebtivnej prehliadke. Za Vaše cenné rady ďakujem. S pozdravom :))

teta Lena

peto 22, odkial si? V poslednom obdobi styri zubarky. UPDZS nic u mna nevyriesil, to ich nezaujima. Ale uz konecne dobru zubarku mam v Ruzinove. MA AJ ZMLUVY S POISTOVNAMI. Napis mejl napisem Ti kontakt.

Agnes999

Mne sa stalo to iste, chodila som skolskej zubarky, potom som par rokov u ziadnej nebola a ked som si prisla k starej pytat kartu, tak ju nemala, niekde ju stratila. Ale nebol to problem, novy zubar zalozi novu. Ja som vystriedala niekolko zubarov az som nakoniec zakotvila v sukromnom sanatoriu, sice tam vela platim, ale konecne je o moje zuby poriadne postarane.

Edere

ahoj, ja mam uplne rovnaky problem. pisala som na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, a nevadi, ked nemas kartu, novy doktor zalozi novu :-) problem je najst dobreho doktora, ktory zoberie noveho pacienta. mna napr. doktor nezobral, lebo uz neberie poistencov vseobecnej zdravotnej poistovne, tak mi neostava nic ine ako dalej hladat :-)

Mimulus

Treba si v prvom rade nájsť dobrého zubára a na toto si daj veľký pozor.
Väčšinou tí dobrí súkromní majú nabité ordinácie a zoberú Ťa len veľmi ťažko ale nenechaj sa odradiť. Najprv si pozisťuj kto je dobrý v mieste Tvojho bydliska. Myslím, že aj tu na fóre nájdeš o tomto veľa tém. A kartu nepotrebuješ založí si ju zubár ak si nejakého nájdeš. A ak pôjdeš k naozaj dobrému súkromnému zubárovi tak si priprav nejakú tú sumičku. Určite odídeš min...bez 200 eur.

pazurik

Musis si najst noveho zubara tak, ze bud si zistis referencie z okolia a vyhliadnuteho zubara oslovis, ci ta vezme a ak nebude nikto chciet ta zobrat, tak musis ist podla svojho bydliska-k niekomu totiz podla bydliska patris, musis si zistit, ku komu. Prides tam, povies, ako zmizla zo sveta tvoja karta, zubar ti zalozi novu kartu. Kedze si nebol vlani na prehliadke, budes si platit za osetrenie plnu sumu, cennik ma zubar v cakarni, alebo sa DOPREDU opytaj, kolko moze to osetrenie stat, ceny mozu byt u roznych zubarov rozne. No a ked ta osetri, nech ti rovno urobi prehliadku a na buduci rok ti uz osetrenie scasti preplati poistovna a nieco si doplatis, zavisi od pouzitych materialov na vyplne a podobne. Cennik si nastuduj, aby si nebol prekvapeny vyskou sumy.
Ak mas akutne problemy, este je moznost navstivit zubnu pohotovost vo vacsom meste, tam budes platit plnu sumu.