Potrebujem schudnúť a cítiť sa lepšie...

Magy

orchidejka - praveze ten rotoped alebo podobnu lahku aerobnu aktivitu (napr ist vonku sa prebehnut na 30min) by si si mala dopriat medzi tym ucenim ako take obcerstvenie.
aj sa ti bude lahsie ucit.
problem u rotopedu je vsak ten, ze zapajas len spodne partie, prakticky len stehna. teda v pripade, ze mas obycajny a nie ten slapaci s pakami, kde rozhybes cele telo.
ano, s tymi medvedikmi som to myslel smrtelne vazne.
vyrabaju sa z kolagenu (zakladna zlozka chrupaviek a sliach) zo zvyskov po burani masa. samozrejme mozes jest nieco, kde je menej cukru, ale pri dostatocnom mnozstve kardio-aktivity ten cukor spalis, neboj ;)

katka29

ja ťa úplne chápem :) ja sa snažím chudnúť od apríla min. roku! predstav si čo je to takemr rok sa snažiť, ale fakt nezáležalo na tom či som jedla málo, viac, pravidelne 5x, potom iba 3x, cvičia denne, alebo menej proste abolútne žiadna zmena ... najnovšie som pribraala, a to jem už takmer len ovocie a zeleninu :) :) no povedz mi odkial máš brať ešte silu a motiváciu ked akoby všetko ide proti tebe :) ..držím palce no, je to ťažké ( teda nie pre všetkých, samozrejme)

orchidejka

ved prave a to je strasne demotivujuce lebo napr nerobis nic dajme tomu ze mas 65kg a zacnes cvicit, stravu upravis a bum 67kg je na svete a pritom rovnake miery. Vsak to aj pri akomkolvek maximalnom odhodlani a pevnej voli si povies, ze to nema vyznam a tade cesta nevedie. Ja fakt neviem ci nieco robim zle alebo co je vo veci..

katka 29

orchidejka ja mám takú istú skúsenosť a to nielen s rotopedom, s hociakým cvičením - najmä beh teda, že vždy priberem aj na váhe aj na objeme... proste tie tuky ostanp plus naviac ešte aj mega svalovina... hrozné a to sa stravujem dosť dobre si myslím

orchidejka

magy - pytam sa kvoli tomu, ze do vianoc som tak intenzivnejsieho cvicila, snazila som sa kazdy den no nie vzdy to vyslo uplne ze a minimalne tych 40min na tom spominanom rotopede (ku koncu som zacala aj s rotanou), pred cvicenim som si dala l-karnitin a co sa tyka stupna zataze tak zo zaciatku mam 2 a potom ked som rozbehnuta prepnem na 1 a vysledok bol taky ze som zacala priberat na vahe. potom som nevedela, ze ci nieco zle nerobim, tak som prestala a ostalo mi to doteraz lebo momentalne sa trapim nad ucenim na statnice a to som stastna ze sa po par hodinach bojovania s postelou odhodlam ku kniham.
a to s tymi gumovymi medvedikami si myslel vazne?

Magy

orchidejka - rotoped je fajn, a vlastne akekolvek cvicenie, ktore nie je silove, ale dlhodobe, vytrvalostne, zahrna co najsirsiu skalu svalstva, nielen dolne partie. take cvicenie (aerobne) vedie NAJME k odburaniu tuku a celkovo k zlepseniu proporcii, spevnie pokozka, vazivo klbov (treba papat veci s kolagenom - napr. gumove medvediky :D), a samozrejme ze nejake to svalstvo narastie, bez toho nejde. ale pokial je strava hlavne sacharidova, tak toho svalstva az tak vela nepribudne, svaly sa buduju najme z bielkovin a pri silovych cviceniach, ked robite nejaku aktivitu/cviky menej, ale "nadoraz", kolko vladzete.
ak si budes na rotopede davat kratke, ale intenzivne davky, tak ano, svaly rastu. ak ich vymenis za dlhe davky ale s mensou zatazou, je to lepsie.

AnonymP

My doma pripravujeme strukoviny len do polievky...tú fazuľu a tak.
Ale chcela by som sa nejako naučiť jesť viac šalátov. A mám otázku: je dobré, keď jete domáce kompóty len tak na večeru? :) Namiesto rožkov a salámy a pod.?
timka00 myslíš, že to nie je s tým videom až taká záťaž? ja mám totižto problém so štítnou žľazou. :(

orchidejka

magy prosim ta rotoped nie je asi dobry na taketo chudnutie ze? Lebo mam pocit ze z neho sa iba nabera svalova hmota..co si o tom myslis? A keby predsa to aj s nim islo tak pri akej zatazi?

kikia

Magy: dobré info s tými jogurtami - ja tiež zvyknem kupovať tie 0,1% tuku ale sú to len nejaké náhrady. musím to prestať jesť.
chcem vám všetkým doporučiť jesť popri šalátikoch aj makro-biotickú stravu - sú to úúúúplne úžasné recepty zo strukovín, rôznych druhov celozrnných obilnín a grilovanej zeleninky. mám takú jedáleň i blízko práce, kam občas zájdem na obed. doma som sa nenaučila ešte tieto recepty správne pripravovať ale neskutočne dobre to chutí a aj zasýti. a nie je tam nič vyprážané a tučné, presolené atď. :)
ešte neviem či robím dobre že denne vypijem 2 litre vody z vodovodu - bojím sa že v nej je veľa vápnika...??? má zmysel to preváranie vody?? nechcem piť len bublinkovú vodu - bolí ma z toho hrdlo.

timka00

AnonymP
Napr. môj včerajší jedálníček
Ráno : kaiserka so šunkou a zo zeleninou + káva
Obed : zeleninová polievka
Olovrant: acedéčko+ jablko
Večera : tuniak vo vlastnej šťave so zeleninou.
A pijem samozrejme viac vody.

NA večeru maj vždy bielkoviny ( kur. mäso , ryby, vajce, syr) no a zeleniny.
Ked uz aspon toto dodržíš a nebudeš jesť na veceru už chleba tak to pôjde.
A vynechať sladké.
Cvičím zumbu hlavne a sem-tam si skáčem na jednom mieste take nieco ako www.youtube.com

Ja som už dala dole 12 kíl a by som rada zhodila ešte aspoň 3 či 4 kíl.