Problem s bonsajom

Mimulus

Figovníku zvyknú na zimu nedostatkom svetla opadnúť niekedy aj všetky listy. Takých 60 percent aj je priamo na okne. Tak ak chceš aby mal nejaké listy aj v zime tak ho polož na parapetu niekde na svetlo ale nie priame slnko.

katullla

ano, mam figovnik..praveze, najskor som ho moc nepolievala a zacali mu opadavat listy, ale je pravda, ze som ho nemala pri okne..no a ked mu teda tie listy opadavali, zvysila som davky vody a umiestnila ho na okno, zacali rast pekne nove listocky, ale zrazu zacal jeden ten kmen maknut...dakujem vam za odpovede, zajtra ho presadim a odrezem jednu nozicku..dufam,ze ho zachranim, lebo by ho bola skoda, je krasny :-(

Mimulus

Ak máš figovník tak ten púšťa listy prirodzene vplyvom svetelných podmienok, ktoré sa mu na zimu zhoršia. Preto som poslal ten link. Skús ho zrezať ako Ti radí Flegma a kompletne ho vyber zo zeme otras ju a zasaď ho do novej.

flegma

ajeje, uz ked pustal listy, znamenalo, ze ma privela vody, takze ty si mu este zvysila davky
musis to odrezat do tvrdej casti, vsetko to makke musi ist prec
rez by mal byt hladky, neviem, aky hruby je ten kmen a ci to zvladne ostry noz a ranu osetrit bud chemicky (poradia ti v obchode) alebo postaci aj popol (nie z cigarety :D, ale z dreva pripadne z uhlia) alebo latexova farba...
ak je zemina mokra, prepolievana, vhodne by bolo ho presadit, aby neodhnili aj zvysne dva

katullla

polievala som ho casto, ale to preto, lebo ked som ho pomenej polievala zacali mu opadavat hrozne listy, tak so zacala polievat, ale nie ze by som ho prelievala, pockala som kym vypije vsetku vodu co mal a dala som mu dalsiu..a nerozumiem, ze len ten jeden je makky...takze normalne to mam odrezat od hora hej? a ako ho mam prosim ta osetrit? co sa tyka rastliniek, som zaciatocnik..dakujem za odpoved ;-)