Ochlpenie S.O.S

Príspevok v téme: Ochlpenie S.O.S
vori

Ahojte, mám jeden veľký problem a dlhu dobu si nad tým lámem hlavu. Od puberty som mala problem s dosť silným ochlpením, chlpky mi zarastali a nové narástli už na druhy den. Pred vyše rokom som sa rozhodla pre antikoncepciu no dve mi nesedeli bolo mi z nich hrozne zle ba dokonca som stratila zrak tak som hak musela vysadiť. Lekár mi vtedy povedal že mám priveľa mužského hormonu. Počas užívania hak (1rok cca) sa moje ochlpenie akoby zázrakom stratilo, oholenie mi vydržalo aj týžden a nemala som problem s holením. Teraz hak neberiem už asi 4 mesiace a ochlpenie sa vratilo ba dokonca aj na miestach kde pred tým nebolo (horná pera, tvár,ruky). Prosím vás teda o radu či je nejaký liek ktorý by to vyriešil okrem antikoncepcie s ktorou už nechcem mať nič spoločné :( ...

diannnaaa

Ahojte. ja mám doma lasérový epilátor tento: -odkaz odstránený- a som s ním úplne spokojná ..- jasné že výsledky neuvidíte po týždni, ale chce to trpezlivosť, keďže to nie je také silné ako v salóne.. keby bolo tak by sa asi polovica žien kvôli kráse a hladkej pokožke dopálila))

onyx

nemocnica - skús endokrinológiu (možno dokonca aj Ľubochňu), ak máš problém s hormónmi.

Estetika - laser, drahé, ale účinné.

blbosti, ktoré majú štipku efektu - viem iba o odvarených slivkách a potierať ráno a večer... nechať uschnúť... po nejakých hodinách zmyť.

A HAK ? Orly ? Špiniť si relatívne zdravé (?) telo ťažkými hormónmi, ktoré ti tú hranicu môžu ešte viac vykolísať. Antikoncepcia neslúži na vlasy, pleť a úpravu hormónov, ak sa netýkajú materstva (facepalm), to treba riešiť dlhodobo a celé telo...

sandrasa

Chlpy na tvári, silné ochlpenie na rukách a nohách žien poukazujú na poruchy obličiek. Postihnuté miesta sa natierajú šťavou z Iastovičníka, ktorú môžeme získať v odšťavovači (čerstvá šťava sa v chladničke udrží až pol roka), šťava sa nechá niekoľko hodín pôsobiť, potom sa miesto umyje jemným mydlom a trošku vysušená pokožka sa natrie nechtíkovou masťou alebo rumančekovým, prípadne ľubovníkovým olejom (pozri Spôsob použitia).
Okrem toho možno podstúpiť liečenie čajom z pŕhľavy, piť aspoň tri až štyri šálky denne, alebo využiť sedacie kúpele z prasličky na zlepšenie prekrvenia obličiek (pozri heslo Praslička roľná).

Tento text som len odkopirovala, ale chcem vedieť či s tým na niekto skusenosti ????????????????????????????????????????????

brouklyn

ahojte. ja vždy ked idem na kupalisko alebo na dovolenku všade nosím prisebe krém na odstraňovanie chlpkov. Proste nanesiete asi pol cm na nohy alebo oblasti bikín a vlastne hocikde :) ak nechcete mať podráždenu pokošku od žiletky a zotriete to stierkou ktorá by mala biť ktomu krému. potom iba opláchnete. Je to super môže vám to pripadať ako riadna chémia ale ja som s tím nemala problém. Ja si to objednávam z tejto stránky www.bielenda.sk je to užasné, a jednoduché, je to s ovokádovým olejom a odporučam to každému su tam rôzne druhy s bavlnou, gaštanom atď a stojí to 3 eura na 100 ml :)

alexova

lana

vsetko sa da riesit nevesaj hlavu ,ja mam to iste ... ja viem ake to je tazke na psychiku ale odstranit sa to da ... a mam otazku na RNG .. ochpenie zo stitnej zlazy zacne vypadavat samo ?dakujem za odpoved

lana53

Ach baby,ja mám presne tento istý problém...Od svojej puberty riešim ochlpenie a to už mám 22...už na základke som spozorovala,že sa mi tvorí ochlpenie aj na stehnách,ale vtedy som tomu neprikladala veľkú váhu.Neviete si predstaviť ako sa cítim,pre mňa je leto utrpením,a pritom milujem všetko čo sa s ním spája.Sukne u mňa nehrozia pretože aj ked si nohy oholím vidno mi strasne bodky.Ja som už skúšala kadečo,depilačné krémy stoja za figu to si ani nekupujte,tak ako väčšina výrobkov veet a podobne.Doma mám aj na depilátory,s kt.si depilujem aôle iba sem tam lebo to kurevsky bolí ale aj tak nemám hladké nohy.Ani si neviete predstaviť aké mám z toho depresie a už nemám ani žiadne sebavedomie.Ked je reč o dovolenkách tak ja len tak trpnem a ticho zavidim.Niekedy plačem do vankúša,že preco prave ja.Bola som aj na endokrinológii a tam,mi povedali že je všetko v poriadku,tak isto pri gynekologičke že hormóny mám v poriadku,teraz v piatok chcem ísť znovu,lebo som sa dozvedela,že to môže byť spôsobené cystami na vaječníkoch,okrem toho mám aj nepravidelnú menštruáciu a na chrbte sa mi stále tvorí akné,lenže teraz berem prášky inofolic a myslím si že keby som to mala po ženskej stránke tak to aspon kúsok zaberie,som už zúfalá.Na nete som vyčitala ze ak máte problemy s pecenou alebo s obličkami aj vtedy mozete mat problemy s ochlpením,takže xchem zájst aj za obvodnou nech mi porobí dáke testy.Neviem či niekto prečítal viac článkoch o nadmernom ochlpení ako ja,už by som kludne mohla aj doktorku robit,lebo sa o to zaujimam viac ako oni.Najhorsie je ked sa s tym musite zverit doktorovi ze mate problem s nadmernym ochlpenim a on len tak na vás pozrie ze to precenujem a zvelicujem,lenze doktor nepreziva to co vy a nemysli na to celych osem rokov kazdy den.O tom že nemám chlapa ani nevravím uz len cakam kedy si vsetci zacnu mysliet,ze som frigidná...najhorsie je ze nie som az taka skareda a vsetci v mojom okoli sa mi cuduju preco nemam chalana a ja ako velka frajerka,ze naco by mi bol a pod.Bože ked vidim tie baby,kt.sa v lete pretrcaju v plavkach a uzivaju si zivot plnymi duskami tak sa mi ani zit nechce:( Neviem,či niekedy v buducnosti sa toho zbavím a mám strach ze nie :0(

alexova

VORI ja tie psychicke problemi uz mam nejde ani von a biriem tabletky na ukludnenie, bol to premna sok zo dna na den takto ochlpatiet.. milujem leto milujem sa obliekat trosku odvaznejsie teda zensky a to si teraz nemozem ani zdaleka dovolit.
ale nevesiam hlavu proste sa to musi zase upravit lieky su uz na vselico,aj na toto nieco musi byt.

je to tazkde obdobie ale netreba hned vesat hlavu... mam kopu inych problemov preto mi psychika padla, ale clovek si musi pomoct ako vie. rieste to z lekarmi a hlavne sa zato nehanbite lebo naozaj to moze postihnut hocikoho... nieje to ziadna hanba a da sa to do normalu baby :)

Slecna A.

vori, ja som nasla kazdy jeden produkt odporucany v tejto diskusii aj s pribalovym letacikom a popisom k tomu :)
S tymi kvapkami, co tu baby spominaju nemam skusenosti, ale prave uzivam wild yam a saw palmetto, ale nie primarne kvoli uprave hormonov, cize uvidime, ci to bude mat efekt aj na tuto stranku :) Uzivam to len mesiac, takze zatial nemozem ani pozorovat dake extra zmeny :)

vori

a ja by som sa chcela ešte opýtať či je na to nejaka stranka alebo ničo lebo to neviem nájsť nejako s popismi na čo ktorý doplnok posobí ... lebo ak by to tak bolo a naozaj by to bolo účinne neváhala by som si to zakupiť ... prípadne ak by niekto mal skúsenosti s tými doplnkami prosím o referencie prípadne rady :)