Zavislost na alkohole a liekoch

ellenna

abulka - Ide o mojho otca

Dagon - Neviem, co mu to prinasa, ale viem, ze je alkoholik a k tomu este chodi k psychiatricke, ktora mu dava antidepresiva a tie uziva aj v kombinacii s alkholom. Vysledok je katastrofa a je jedno, cim je sposobeny.

Magy

plati to, co sa popisalo aj v inych temach o alkoholizme.
napr. tu: www.zdravie.sk

plati stale to iste - pokial dany clovek sam nebude chciet, nepomoze mu NIKTO na tomto svete. Aj na protialkoholicke liecenie ide clovek dobrovolne. Ak to nariadi sud, tak uz v tazkych pripadoch pri spachani zavazneho trestneho cinu.

Dagon

Pardon za moju otazku, ale... Co to je preboha za kravinu, ze NIEKTO moze byt ZAVISLY na alkaci (to nepopieram) a zaroven antidepresivach??? Pokial mi je zname, tak kombinacia alkoholu a AD pre uzivatela neprinasa nic vynimocne. Ine by bolo, kebyze dana osoba kombinovala alkohol napr. s benzakmi, pripadne s neuroleptikami. V danom pripade skutocne dochadza k zosilneniu ucinku lieku a vo finale je osoba "sjeta jak kraaaaava".
Avsak o nejakej kvazi uspesnej kombinacii alkaca + AD som doteraz vskutku nepocul. Priznavam, kazdy z nas je iny. Napriek tomu by som povazoval za vacsie nebezpecenstvo kombinaciu alkoholu a beznakov, pripadne skratka anxyolitik (liekov na ukludnenie).

zabulka1985

ellenna, zacalo sa to cele tym ze mi zomrela mama a nemala som to v sebe spracovane nevedela som ako ist dalej,a uz to islo dole vodou.prvykrat ma zobrali s 38 kilami na oddelenie poruch prijmu potravy diagnoza anorexia nervosa ,do bratislavy,pribrala som na 50kil,no bola som tam pol roka.potom som sa drzala,ale prisla som domov,okolie alkohol party mix lieky ktore mi dali urobili svoje a uz bol problem s bulimiou,do toho prisli stavy depresie,nechcela som zit a potom sa to striedala s maniou ze som bola az prilis aktivna nespala som nemala som rezim.tak ma zobrali do ba ale na psychiatriu kde to bolo velmi zle,az katastrofalne podla mna.pristup lekarov a o sestrickach ani nehovorim.ani jedno zle slovo vsak nemozem povedat na primara to je skvely clovek,len skoda ze som ho nemala ako osetrujuceho lekara.potom ma pustili ale bez psychoterapie som sa dostala o mesiac znova na to iste miesto.a posledna hospitalizacia vyvrcholila tym ze som uz nechcela zit,nemala som silu,pila kazdy den,miesala to s liekmi,nejedla,nespala.jednoducho som bola uplne mimo tohoto sveta.tak som sa dostala do Velkeho Zaluzia,dali mi 5 krat elektrosoky v priebehu dvoch tyzdnov,kazdy si mysli ze je to nieco strasne,ale daju vam narkozu a nic si nepamatate cele dva tyzdne liecby.potom som sa zacala preberat z tych sokov,aj z narkozy,a prisla psychoterapia skupiny kazdy den a uz to islo,prisla som domov,mam skveleho psychologa a zijem stastny zivot.kto ma problem,vy ci blizka osoba?

evka39

Mám rovnaký problém, ale sama so sebou. Cítim, že potrebujem pomoc, stále ju hľadám, ale všetko začína a končí pritom, že je potrebná vlastná motivácia, lenže kde ju v sebe nájsť, keď mi nevadí, že si tým ničím zdravie?

ellenna

Zabulka, dakujem za odpoved. Este sa smiem spytat? Preco az 4 liecenia? Vyzadoval si to stav, alebo si opat prepadla zavislosti?

zabulka1985

Ahoj,ja s tymto problemom mam skusenosti a velke.bola som v tomto az po usi.pred dvoma rokmi som miesala alkohol s antideresivami,ale sama som to nebrala ako problem.moja rodina ma zobrala na silu do Velkeho Zaluzia,kde mi davali spankovu liecbu,antidepresiva,terapie.ale zabralo to,teraz som stastna zdrava hoci s liekmi ale nepijem vobec,zaprela som sa.ale ked dotycny dotycna nepadne na uplne dno,tak nepochopi nikdy.treba ju nasilu zobrat,ja by som tam sama nikdy nesla,takyto clovek to neberie ako problem mysli si ze ma vsetko pod kontorolou.velky omyl.konajte kym sa nieco nestane jemu alebo okoliu.alebo nejako naraficit stretnutie s psychologom.odkial niet cesty spat.rada Vam este poradim.bola som na styrom psychiatrickych lieceniach mam skusenosti a myslim si ze po roku a pol mozem povedat ze som z toho z casti von.