Ako spravne cvicit

Magy

na cielene spevnovanie svalstva je uz vhodne k tomu pristupovat profesionalnejsie, takze najlepsie by bolo to fitko. tam je vzdy nejaky intruktor alebo trener, ktory poradi ake masinky, ake serie atd. a sem-tam v priebehu cvicenia na teba hodi ockom, ci to robis dobre.
a vo fitku je aj vacsia zabava, organizuju kdejake akcie a nie si sama, casto najdes nejaku spriaznenu dusu...
jedno vsak uznam, ze na slovensku je s dobrym fitkom a kvalitnym personalom v nom problem.
ja som teraz nasiel tu kde byvam (irsko) hned pri dome jedno perfektne, mam to 3min od domu, je tam skvely bazen, jakuzzi, sauna, solarko, telocvicna a uzasne vybavene fitko s masinkami od vymyslu sveta. a neobmedzeny(!) vstup v ramci objektu na mesiac ma vyjde necelych 50E.

nirv

Dobrá otázka, mám ten istý problém akurát že ja chcem zadok zhodiť. Tak teraz cvičím doma v posteli domáce cviky :)) škoda že sa k tomu nedokážem.dokopat častejšie.

Magy

no vidis. davas dolezitu informaciu az teraz. pokial ides z nizkej vahy a chces viac, prip. spevnit a nabrat svalstvo, tak treba robit menej aktivity (casovo) ale podstatne intenzivnejsie. plus vyzivove proteinove doplnky. a potom uz zalezi len na intenzite a rozsahu cvikov, kam az zajdes v tom spevnovani a budovani ;)

simca simcs

prave naopak.. velmi dlhu dobu som mala problem pribrat /mavala som okolo 39kg pri vyske 165cm a teraz mam konecne relativne idealnu vahu 56kg/.. urcite to nechcem zhodit.. len to co sa na mna nalepilo by som chcela spevnit nech nejako vyzeram :)

Magy

akakolvek aktivita je lepsia, nez ziadna. to je asi logicka zasada. no a potom ak sa chces zamerat na urcite partie, tak na kazdu je niekolko roznych cvikov.
zadok a stehna - ako som pisal. svihadlo, schody, bicyklovanie, beh...
predpokladam ze chces aerobne cviky a nie na budovanie svalstva.

simca simcs

v prvom rade na zadok a stehna (klasika).. poznam velmi vela cvikov, na slovensku som pravidelne navstevovala fitko ale pri terajsej praci nemam sancu takze musim cvicit len doma.. dnes som po dlhej dobe znovu zacala a len som chcela vediet ci to bude mat ucinok ked nebudem makat s vahami ako vo fitku

Magy

svihadlo, beh po schodoch, sex, brusaky, sklapacky, tanec... moznosti je milion. len neviem, na co presne ma mierit to cvicenie, aby bolo "spravne". kazde je totiz zamerane na nieco ine. a podla toho sa to potom planuje a upravuje.