Nuvaring - skusenosti

Príspevok v téme: Nuvaring - skusenosti
pettronella

Dobry den,

chcela by som sa spytat, idealne nejakeho odbornika, v akej miere je skodliva antikoncepcia nuvaring, cize vaginalny kruzok... brala som ju totiz 5 rokov bez problemov, ale vysadila som ju kvoli tym reciam ohladom skodlivosti antikoncepcie, lenze teraz znova uvazujem o jej nasadeni najma kvoli extremne zhorsenej pleti :/ dik

Verbena

@blecha, sorry, ale naštuduj si biológiu cloveka a zistíš ze antikoncepcia pôsobí v mozgu, kde reguluje produkciu hormónov. Vďaka tomu neotehotnies. To ze je krúžok vo vagíne zabezpečí uvoľňovanie aktívnej latky do krvi, ktorá prejde do mozgu. That's all folks.

Alenka123

Ahojte, predám 1ks nuvaringu za 10e
S užívaním som bola nadmieru spokojná - ľahko sa zavádza a ešte ľahšie vyberá. Nežiaduce účinky som nepostrehla (okrem zmeny nálady na začiatku užívania)

Monika1984

Ja som s nim mala len jeden problem sice ho pri sexe nebolo citit ale pri jeho používaní sa mi vobec nepodarilo nikdy dosiahnuť orgazmus co bežne problem nemam. Bola som cely mesiac denno denne prehnane mokra co bez užívania Hak tsk nemam "vytok" sa mení s cyklom tak to ma byt...

Bucha

Nuvaring je NAJHORŠIA antikoncepcia akú som kedy vyskúšala. Mám trpezlivého priateľa ale po 2 mesiacoch co som mala krúžok ma mal plné zuby. Mala som rovnaké pocity ako LuciaLucia.

LuciaLucia

baby dávajte si pozor!!! v krátkosti vám napíšem, čo spôsobil nuvaring mne. Beriem ho asi 3 roky a čo sa týka menzesu, pravidelnosti a intenzity krvácania - neviem si ho vynachváliť!
ALE!!! zničil mi už jeden vzťah a druhý pomaly ale isto posúval do krachu. Neskutočné citové výlevy, paranoje, kolísanie nálad, pocit nešťastia a nespokojnosti, nerozhodnosť a pocity úzkosti. Partner so mnou nevedel vydržať, keď sa mal každý deň doma pozerať na odutú a náladovú frajerku. A keby teraz nemám takého akého mám, už som určite tiež sama a trápim sa mojimi nevysvetliteľnými paranojami. Citový život mi zničil. Myslela som si, že bláznim, že to nemôže byť pravda a že si všetko len nahováram, až kým som osobne nestretla 3 kamošky, ktoré mi toto s úplnou presnosťou potvrdili. No a keď som si prečítala istý zahraničný blog, krúžok letel von oknom. Môže byť akokoľvek pohodlný a účinný, nestojí mi za to, aby som sa utápala v depresiách. Kto by si aj napriek tomuto myslel, že som blázon, pripájam link spomínaného blogu..

www.aphroditewomenshealth.com

Agnes999

SimulQaa: zavadza aj vybera sa to uplne jednoducho. Ked to chces vybrat, proste si tam strcis prst, nahmatas to, potiahnes a je to vonku. Vobec ziadne problemy. Je to vyborna HAK, lebo nemusis kazdy den mysliet na tabletku, okrem toho vylucuje hormony postupne, pri tabletke to mas jednorazovo vyssiu davku hormonov. Nezavadza, vobec to necitit a nevadi ani pri sexe.

Agnes999

pettronella: ja som to kedysi tiez pouzivala a bola som s tym maximalne spokojna, najlepsia forma HAK. Hoci drahsia ako tabletky. A co si sa o nej docitala, v com by ako mala skodit?

pettronella

vybera sa to uplne normalne, proste nahmatas a potiahnes von, neviem ako to opisat inak :D stoji cca 17 eur jeden, mas ho 3 tyzdne zavedeny a potom tyzden pauza, bola som fakt spokojna, ziadne problemy

SimulQaa

Petrronella ... asi to bude trochu mimo otazka, ale si spokojna s nuvaringom? ja by som totiz chcela nieco take, lebo tabletky brat nechcem a ako pise blecha nuvaring je najmenej skodliva atk. Pozerala som na nete ako sa to zavadza a vybera, to zavedenie je este fajn, ale ako sa to prosim ta vybera? A kolko to cca stoji??