Diane 35 "liek proti akné" stiahli z trhu vo Francúzku kvôli úmrtiam?

ebi77

ale jasné, myslím, že tieto riziká sú verejne známe, ale musí v tom byť aj niečo viac, ak do troch mesiacov stiahnu z obehu

Agnes999

Tromboza sa naozaj pri uzivani HAK moze vyskytnut, ale je to velmi zriedkave. Su urcite rizikove skupiny a take zeny by same mali zvazit, ze HAK by brat nemali. Riziko zvysuje fajcenie, vyssi vek a potom hlavne ked sa tromboza vyskytla v rodine.

JahO_Odka

Ja som ten článok tiež čítala, ale o úmrtiach sa nič nespomínalo. Ale možno som čítala len lajtovejšiu verziu článku.

llek

Uzivanie akejkolvek hormonalnej antikoncepcie je spojene so zvysenym rizikom vzniku trombozy a plucnej embolie. Kazda zena, ktorej niekto predpisuje z akehokolvek dovodu HAK by mala byt o tomto riziku informovana a taktiez by sa mal dotycny lekar pred tym nez HAK predpise informovat, ci sa v rodine trombozy nevyskytli a ake je u danej zeny riziko pre vznik tombozy. Mna by zaujimalo, ci pri tak masovom predpisivani HAK, ci uz u nas ci inde vo svete je kazda zena spravne poucena a najma o tom, ze ked spozoruje opuch koncatiny, ze ma ist k lekarovi a ze ked sa jej niekto pyta ake lieky uziva, tak HAK musi tiez uviest. To, ze sa trombozy pri HAK vyskytuju nie je nic nove.