Prva navsteva psychiatrie

DeepDeath

Ja si na svoju prvú návštevu u psychiatra pamätám veľmi jasne. Zas až tak dávno to nebolo. Bol som vo vnútri ambulancii vyše dvoch hodín. Na začiatku sa ma psychiater vypytoval na všetko možné, to trvalo asi 40 min. Potom zazvonil telefón a niekto zaklopal na dvere a ja som dostal takú paniku, že mi ihneď pichali injekcie. No panické záchvaty a ataky sú riadne svine.

Emilim

Psychiatricka nevysetruje iba sa vypytuje na problemy, ake mas, ako spavas a pozoruje ta pritom ako sa spravas, ci si nervozna, ako odpovedas- ona ta skuma a je trprzliva ta pocuvat a odpovedat na cokolvek. Neboj sa jej, bud otvorena.

priemer82

tak ja som bola po prvý krát vnútri asi tak 30 min. a pokial viem, tak tiez kazdy novy pacient je tam tolko. spyta sa na rodinnu anamnezu, ake bolo detstvo, dospelost a potom co ta tam priviedlo, ake problemy atd...potom bud nastavi na liecbu alebo posle aj k psychologovi..zaleti aku da diagnozu

mirka169

A vobec, je ťažke povedať čo prva navšteva obnaša. Niekto pri prvej navšteve zostane aj v klietke :)

Všetko zavisi od toho, aky maš problem.

mirka169

moja prva navšteva trvala maximanlne 5 minut.. mi dala tabletky a ma poslala preč.. brala som ich par dni pokiaľ som sa neuvedomila čo vlastne robim... teraz beriem akurat tabletky na železo ( ktore som už asi tyždeň nerobrala, pretože zabudam na to :D ) a som štastna

Ddana

Prvá návšteva 30min a viac - budeš hovoriť ako sa máš, ako Ti prebiehalo detstvo, kým urobí anamnézu a potom rozhodne čo ďalej, či dá hneď lieky, či pošle na testy k psychologičke a pod.

mirka169

psychiatria - prideš tam da ti tabletky.. antidepresiva a pod. podľa toho čo jej povieš že ti je..

ak sa chceš porozpravať tak zvoľ radšej psychologa.. problemy je lepšie prediskutovať ako zajesť lekarskymi drogami :)

Meretseger

Podľa IP-čky súdim, že si tá, čo tu nedávno založila podobnú tému, však si to rovno mohla hodiť do nej. A čo by návšteva obnášala? Dôjdeš a lekár(ka) ťa vyšetrí, čo by si čakala?