Nerozumiem svojej dcére.

Príspevok v téme: Nerozumiem svojej dcére.
lentilka6

Nerozumiem svojej 22 ročnej dcére, jej správaniu. Keď je doma bez priateľa, je celkom normálna, dá sa s ňou porozprávať a je v pohode. Ak k nám príde jej priateľ, tak nás prestane úplne vnímať, stane sa z nej úplne iný človek, ktorého ja nespoznávam a poslúcha len priateľa. Bohužiaľ, on je dosť drzý a arogantný a ona je taká istá, keď je s ním.

nirv

Tak potom je to presne naopak, teraz už je neskoro na prevýchovu. Ked bude mať deti, bude ti ich nosiť a bez vďaky očakávať že sa budeš o ne starať, kým ona sa bude baviť. Ked bude na materskej, budeš jej chodiť upratovať, a na staré kolena ťa oberu o byt.

muc

co tu popisujes nie je akutny problem, ale vysledok vychovy pocas dvoch desatroci. teraz uz len "zbieras" ovocie svojej vychovy.
ty uz ju neprevychovas a ona sa dokaze zmenit iba v pripade, ak od zivota dostane na "hubu" a bude nutena zhodnotit svoje spravanie a pristup.

lentilka6

Nirv, práveže poslúcham celý život ja ju. Ona je taký panovačný typ a myslím si, že je dosť zahľadená len do seba. Proste mňa pozná, len keď niečo potrebuje. A myslím si, že veľakrát som jej dala pocítiť, že ju mám veľmi rada a ak by mala problém, môže kedykoľvek za mnou prísť. Ju zaujíma len to, ako vyzerá, lebo ako mladšia mala silné akné a myslela si, že je škaredá a nikto ju nebude chcieť.

nirv

Je zblbnuta tým arogantnym muzom. Niektoré typy sa rady nechávajú ovládať. Možno aj u vas doma to bolo tak, ty si rozkazovala, ona posluchala, nemala možnosť rozvíjať svoju individualitu, tak sa naviazala na dominantný a bohužiaľ aj arogantny typ, ktorý jej - zatiaľ- prejavuje aj lásku. Možno ty tu lásku neprejavujes, aj ked ju cítiš a myslíš si že ona vie že ju lubis a akceptujes. Možno sa cítila odstrcena, lebo smútis za jej sestrou ale nevazis si ju, ktora je stale tu.

zewa

Riešili ste túto tragédiu aj so psychológom či psychiatrom? Pretože v tom pripade ak nie, tak to jej správanie nie je až tak nelogické. Každý sa vyrovnáva so stratou svojim aj ked často iracionalnym spôsobom. Možno si nechce pripustiť, že ste chorá a že nevládzete pretože to je znak starnutia a starnutie si mladí spájajú so smrťou. Chce odísť možno aj preto, že to nechce mať stále pred očami každý deň. A tiež je zamilovaná, tak sa snaží páčiť sa rovnakým správaním jej priateľovi. Časom, možno rokmi pochopí. Zamilovanost opadne. A keď začnú spolu bývať veľmi rýchlo zistí, aké to je starať sa o domácnosť. Čím viac jej budete otvorené vyčítať čokoľvek, tým viac sa vám bude vzdalovat. Je dospelá, môže čokoľvek chce. Nebrante jej, buďte chapava a dajte jej pocitit, že vždy sa môže vrátiť (osobne si nemyslím, že jej ten vzťah vydrží, pokiaľ je on manipulator). Skúste s ňou nebojovat, citovo ju nevydierat, len akceptovať. Je to ťažké, mať deti je ťažké a pozerat sa, že robia chyby tiež. No je čas ju pustiť.

lentilka6

Myslím, že teraz je to už jedno, nakoľko ide bývať s priateľom.Ale bývala vždy skromnejšia, vždy som sa na ňu mohla spoľahnúť, ale teraz je z nej veľká dáma, zahľadená do seba. Nakoľko mám zdravotné problémy, tak by som očakávala, že s domácimi prácami by mi mohla pomôcť. No oznámila mi, že mi nebude pomáhať, proste keď poumývam dlažbu, o chvíľu je na dlažbe plno jej vlasov, čo jej popadali, keď sa česala alebo si farbí vlasy a všetko zašpiní v kúpeľni, nechá to tak a ide preč. Keď jej niečo poviem, odvrkne, že len hučím a už viac sa so mnou nebaví. Čakala som od nej viac porozumenia, nakoľko pred 4 rokmi zomrela moja dcérka a jej sestra.