Som už odpísaná a stratená, či čo?!

Príspevok v téme: Som už odpísaná a stratená, či čo?!
LadyZero

Zdravím. Myslíte si že mám nádej? Mám 20 rokov ale neviem čo chcem od života. Nemám chuť na samovraždu tak sa nebojte :) Len mám taký problém že ja nemám nejaký karierny cieľ, aj ked by som ho rada mala. Jednoducho je problém v tom že som teraz skoncila studium po prvom semestri na vš ktorú som považovala za totálnu blbost, nebavila ma a ani mi nešla. Lenže teraz som len na urade práce a žijem v kraji s druhou najvacsou nezamesnanostou na Sk. Mám len strednú, žiadnu prax a nepodarilo sa mi spraviť ani vodičák ani na 4x tak už si ho nejdem robiť, som idiot lebo z aut mam blbý pocit od 17tich ako som mala havárku, preto som mala vždy stres na vodičáku a jazdách. Nemam na nič talent, a na dalsiu vysoku si už nechcem ist lebo tie kvanta ucenia uz nechcem zazit a nemam ani predpoklady na nejaku vysoku ktora by mala vyznam ako IT, FARMACIU A pod. Rodicia ma posielaju aspon na pedagogiu nejake ucitelstvo, ale ja nechcem naco ani sa tam nedostanem. Strednu mam tiez pedagogicku a nic z toho. Proste ja uz nemam nijaku nadej, energiu v seeb nic, som 20rocny mrtvy clovek na duchu. Uz som teraz mesiac doma a dumám co so svojim zivotom urobit. Ako si najst nejake miesto ale na nic neprichadzam, nemam ani nejake hobby co by ma bavilo a chcela sa tým živit. Hladám si robotu ale od nikadial mi ani len neodpisu,. Zlepsi sa to vobec niekedy? Budem musiet asi ist vonku robit do skladov alebo casnicku? Ja uz neviem, netuzim ani po nijakej kariere v bussinese alebo tak, ani po nejakom kariernom raste. Ako je to možne že nemam v sebe nejaky sen? Ale ja nemam ani priatela uz 2 roky ziadneho, mala som len jeden polrocny "vztah". Ale uz netuzim ani po vztahu neviem, uz to mam v riti aj to, vztahy teda. To je to ze mna to už ani nesere, som to už nejako totálne vyskratovala že žijem zo dna na den a je mi to jedno, nic lepšie už neocakavam. Fakt len neviem ako sa pohnut dalej, alebo ci mam vobec narok na nieco lepsie ked nič neviem a neovladam. Da sa tak prezit zivot vobec? V nejakej praci mizernej bez zmyslu do smrti ? Citim sa ako programová chyba v tomto dnešnom systeme života. :/

vonaseveru

este by som chcela dodat, ze nie som uplny odporca VS. ak ma mlady clovek chut spoznavat novych ludi, zazit ten pocit byt na vysokej, tuzi po titule a zvladne tych par stresov pri skuskach tak ok, zazitok to je.
pre mna to bolo utrpenie lebo som si vybrala skolu podla uplatnenia a nie podla toho ci mam k tomu vztah. potom aj praca v tom odbore bol pre mna kriz. a nenatrafila som zrovna na dobry rocnik co sa tyka spoluziakov. hold smola. ale ak by si skusila vysoku este raz aj nejaku slabsiu kde sa dostanes, skus vymenny pobyt.

vonaseveru

no spravit si skolu. ja mam vysoku a je mi na dve veci vazeni. a mam aj prax.
dokonca na urade prace je najvacsia sora vzdy pri dverach pre VS absolventov. stoja tam jak tlci.chudaci.
osobne dokonca skolu povazujem za najvacsiu stratu casu. to neskutocne dlhe vysedavanie na prednaskach, uceni sa nezmyselnych veci.
treba sa vsak rozhybat. skus odist za pracou. A pokial ti vyhovuje byt doma a hladat si tam pracu, tak urcite si najst nejaku cinnost ktora ti prevzdusni dusu. chod na hory, behaj, plavaj, maluj, daj sa na nejaky kruzok. treba hladat, len tak najdes.

Leela333

Čo tak zdvihnúť zadok a začať niečo robiť? Bez výhovoriek typu: "ja na to nemám". Človek sa musí premôcť, ak chceš školu, vyber si a študuj, jasné, že ťa to možno nebude extra baviť, ale tá škola nie je pre zábavu. Nájdi si brigádu popri škole. Začni chodiť na nejaké krúžky - možno pilates alebo ja neviem čo ešte. Vzchop sa trochu, lebo za svoj súčasný stav si môžeš iba ty sama. A neber to v zlom, ja toto veľmi dobre poznám, tiež som mala podobné obdobie ;)

sewie

ah holka, ja som mala tie taky stav a obcas ho mavam lenze ja som sa uz fakt chcela zabit. mne na toto strasne pomohli meditacie-znie to mozno hlupo ale nasla som si na youtube riadenu meditaciu a tak sa mi strasne ulavilo ze ani nevies ako a hned mam o sebe lepsiu mienku, prisla som aj na to co chcem v zivote dosiahnut-aj ked je to tak vysoky ciel ze neviem neviem, ale aspon mam nejaky sen, mam sa o co snazit. a viem jedno z gauca toho vela nevyriesis. ked sa o nic nebudes snazit,nic nedoshianes...a nemusis vedeit co chces cely zivot robit, to nevie skoro nikto, ale mala by si skusat.mozno by ti pomohlo ist do zahranicia, ved si mlada, spoznas novych ludi, novy pohlad na svet, uvidis nove moznosti a snad aj zistis v com si dobra...ja som hrozne sokovana co sa okolo mna v poslednej dobe deje!robila som v bare a jedneho dna som trosku hrala hudbu za DJskym pultom a zrazu je zo mna najoblubenejsi DJ toho baru! toto by ma nikdy nenapadlo!musis skusat a mozno sa budes chciet vratit do skoly. ver tomu ze bez titulu dnes skoro ziadnu pracu neziskas! ale hovorim...daj si nejaku pauzicku, nelipni krcovito na tychto myslienkach...ved mas len 20!casu dost!!!

okoloiduciXY

to že na profesii zháňajú veľa IT-čkárov neznamená že len ich zoberú na TPP. ja mám strednú so zameraním na počítače a od maturity pracujem v úplne inom odbore.
sťažuješ sa že si ubolená po troche námahy, čas celý deň ale zacvičiť si nejdeš aby si nabrala trochu kondičku. pokiaľ niekde zájdeš aj osobne, nielen prehľadávať profesiu a posielať spoza stoličky maily, tak možno čosi nájdeš a skončíš so životom socky. a keby každý zamestnávateľ vyžadoval prax, tak by sa nikto bez aspoň výučného listu nikdy k výplatnej páske nedostal.
myslím že keď máš pedagogickú strednú, tak by bolo dosť vhodné ísť aj na tú výšku. máš aj rodičov ktorí ťa podporujú. čo by za to niektorí dali...
a tak slabú výhovorku akou je "ked nemam na ziadny poriadny odbor s niecim humanitnym" ti nikto nezhltne. keď nemáš robotu, školu nerobíš, ani necvičíš, tak by si mala mať kvantum voľného času, však? čo tak otvoriť knihy, internet, učiť sa na prijímačky a podobne? len samé výhovorky a samoľútosť...

sususu

no tak chod na jazyky, to nejde o to co studujes, hlavne mat diplom. ver mi!!! A vzchop sa..vsetko bude ok....a raz sa na tom este zasmejes, uvidis :-)

LadyZero

sususu - Co mam robiť so školou.. naco pojdem na vysoku ???? ked nemam na ziadny poriadny odbor s niecim humanitnym budem na tom tak isto ako teraz ked si dam profesiu kazde druhe povolanie programator, it, nejaky spravca sieti a pod... možem si dat ponuku akurat tak na nieco co je pre debilov naozaj ...

KAJALA - Ani mne sa uz nechce o seba starat. Aj som kusok pribrala total socka sa zo mna stava ,No ano desi ma to. ale tak peniaze by sa zisli aspon volaco aj ked myslim si ze no ten stereotip by ma este viac dorazil... rano vstat vecer dojst nic nemat.. konec... na hovno. V 30 to musi byt eset tahsi pocit. Mna to sere vramci toho ze som mlada, mala by som byt cela happy ale nemam byt z coho... A tu svalovicu napr ja som minule tiež polhodku zametala vonku a mala som svalovicu xD hroza totálny lúzer. Ja som na dedine, sa cudujem ze este nemam depresiu alebo co že mi nepreplo..

sususu

KAJALA - ty si ma dostala s tymi vlasmi...sa tu rehocem...:-DDD inak k teme - tak napr. zacni tancovat, zapis sa do nejakeho kruzku kam chodia aj chlapci, napr. fotografickeho alebo na cudzie jazyky ..spoznas niekoho - bude chlapca al. nejaku kamaratku a hned bude svet krajsi..budes mat hobby, chut sa obliekat a pacit sa... a co sa tyka skoly tak hadam ti bude povzbudenim, ze ak NIC NEUROBIS SO SKOLOU TAK MOZES BYT NEZAMESTNANA UZ NAVZDY..AK NEVLADZES TERAZ TAK POTOM UZ VOBEC NIE...A BUDES SI TO VYCITAT...

doubledog

sice som bol nezamestnany len asi 4 mesiace, ale ten pocit prazdnoty poznam.

to sa clovek niekey ani nenaje, lebo sa mu nechce a aj tak vlastne len sedi doma.