Odstupenie od zmluvy

Príspevok v téme: Odstupenie od zmluvy
dl

ako chapete toto?

Spotrebiteľ je oprávnený bez uvedenia dôvodu odstúpiť od zmluvy do 7 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru. V prípade, že sa rozhodnete pre odstúpenie od zmluvy v tejto lehote, prosíme Vás o dodržanie nižšie uvedených podmienok: Odošlite nasledujúci list na našu kontaktnú adresu, alebo email na adresu .........:
"Chcem jednostranne odstúpiť od zmluvy zo dňa DD.MM.RRRR č. (číslo faktúry) a požadujem vrátenie uhradenej čiastky za tovar a nákladov spojených s objednaním tovaru na adresu (pokiaľ požadujete vrátenie peňazí na účet, uveďte prosím správne číslo účtu)."Dátum a podpis. Odstúpenie od zmluvy musí byť uskutočnené písomnou formou, musí obsahovať všetky údaje slúžiace k identifikácii produktu, spotrebiteľa a predávajúceho a musí byť vo vyššie uvedenej lehote doručené spolu s produktom do sídla predávajúceho na náklady a zodpovednosť spotrebiteľa. Náklady na vrátenie produktu znáša spotrebiteľ. Produkt nesmie byť poškodený, používaný, musí byť v pôvodnom obale a spolu s produktom musí spotrebiteľ odovzdať všetky dokumenty týkajúce sa predmetného produktu (návod na obsluhu, záručný list, doklad o nadobudnutí a pod.), ktoré obdržal pri jeho kúpe. Spotrebiteľ súhlasí a berie na vedomie, že písomnou formou sa v tomto prípade rozumie listina o odstúpení od kúpnej zmluvy podpísaná spotrebiteľom. Produkt sa nevracia na dobierku. Takto zaslaný produkt sa neprijíma a vracia späť.
Pri dodržaní vyššie uvedených povinností spotrebiteľa, predávajúci prevezme tovar späť a do 15 dní odo dňa odstúpenia zmluvy cenu zaplatenú za produkt alebo za službu alebo preddavok, ktorý spotrebiteľ uhradil za produkt alebo službu vráti spotrebiteľovi vopred dohodnutým spôsobom späť.

to znamena ze ja poslem mailom to prehlasenie a ako teda teda odoslem tie veci ktore chcem vracat ked zakazu posielat na dobierku? vy to chapete?

Iba Katka

Veď to, že tam budem musieť čosi objaviť, čo by som mohla využiť, ale nebude to tak jednoduché, kedže bývam v byte :) Díky za rady

mate59

máme akvárium, ale všetko kupujeme len v akvaristike.Tak tam skus kupit niečo do záhrady,alebo niečo iné,ved tam predávaju všeličo,hnojivo,ale skús to cez vedúceho.

Iba Katka

Očividne to vôbec nevedú v sortimente, majú tam mizerný výber. Mali tam len tú jednu jedinú náplň, ktorú som zobrala. A minulý rok keď som chcela kúpiť žrádlo, tak mali len jeden druh. Asi tam už ani nepôjdem po skúsenostiach :D

mate59

každý výrobok musí mat zo zákona na obale napísané popisy v slovenčine.Ak nemá,máš právo ho vrátit s tým, že si sa nemohla dozvediet o čo ide.
Skús si nechat zavolat vedúceho a reklamovat u neho, nie u predavača.

Iba Katka

To až neskôr som sa doma dočítala, že tento typ uhlíkového filtra sa používa pre externé filtre, kde voda prechádza viacerými vrstvami. Teda nad ním má byť ešte nejaká vrstva.

Iba Katka

Mate, nie nie, on to bol iný typ aktívneho uhlia (taký drtený a ja potrebujem granulový), lenže to nebolo vidno, lebo bol v krabici, ktorá sa nedala len tak otvoriť. Na obale bolo písané všetko po nemecky, žiaden anglický, slovenský či český preklad. Nemala som to ako zistiť. A do tej doby som nevedela, že existuje iný typ aktívneho uhlia.