Trichotillomania a bohvie co vsetko este...

Príspevok v téme: Trichotillomania a bohvie co vsetko este...
Zufalacik

Na zaklade prave vzhliadnuteho dokumentu sa mi potvrdilo,ze mam trichotillomaniu-mam potrebu trhat si vlasy.
Najskor som si myslela,ze som vynimka...zacala som si ich trhat kvoli tomu,ze som obcas nasla vlasy,ktore mi pripadali v zlom zmysle slova odlisne od ostatnych,tak som ich vytrhla,aby mi nespatili celkovy dojem z vlasov.Postupne vsak zacinam vytrhavat aj vlasy,ktore na tom nie su az tak zle...a hlavne to robim mimovolne. Casto ma na to priatel ci rodina upozornuju, no je to ako hadzat hrach o stenu...bud mi chytia ruky,alebo ma niecim rozptylia.. Nazvala som to len zlozvykom...
Avsak v poslednych mesiacoch mam aj problemy s mojim priatelom- nedokazem byt uvolnena a uz sa pomaly nedokazem ani bozkavat bez toho,aniz by som sa niecoho zacala bat ..zacinam si od neho drzat odstup a trpime kvoli tomu obaja..
V dokumente bolo povedane,ze trichotillomaniu casto sprevadza depresia...pri mojom ex som mala casto depresiu,teraz je to skor prehnany strach z roznych veci :( a som stale castejsie nervna..najskor to byvalo iba ked ma otravovala sestra,ale uz sa mi to stava aj pri mojom priatelovi(nie ze by ma otravoval,ale namiesto toho,aby som normalne vyjadrila svoj nazor,velmi sa nastvem a uzavriem sa do seba)...
studujem psychologiu,ale sama si nepomozem...ani neviem, co cakam,ze mi napisete....mozno by ste mi mohli poradit,ako sa uvolnit (mimochodom,bola som na masazi a maser ma musel stale upozornovat,aby som sa uvolnila..aj ked som si myslela,ze som)

kakadu

podla mna kým sa odhodláš navštívit psychiatra, lebo iný problem máš a riešiš si ho trhanim vlasov , tak prejdi na trhanie chlpkov na tele a tak sa aspon vyholíš a prospešnu vec urobiš a zároven vlasy ti ostanu. hm?ked si sama doma po večeroch možeš aj na ohambi.Ide o to že to isté budeš pocitovat, také isté uspokojenie len vlasy ti ostanu a ešte sa aj oholíš.

lienka00

a ešte niečo...depresiu, stres a iné negatívne veci odstraňuje ŠPORT - či už posilňovanie, plávanie, aerobik...mne veľmi dobre robí, keď tancujem a popri tom do toho zakomponujem aerobné cvičenia doma pri nejakých super pesničkách...vrelo odporúčam...a komu sa nechce, tak potom nech sa nesťažuje, že má také stavy...základom je, pustiť sa do prospešnej veci a nie len vyplakávať...

ebi777

ostrihat vlasy na kratko, aby neboli na dosah :)) ja viem depresiu to nevylieci, ale mozno takto sa bude dat odvyknut od sklbania

lienka00

ja mám túto chorobu a musím ti s ľútosťou povedať, že táto choroba sa nedá vyliečiť. Človek sa musí zmieriť s touto chorobu a snažiť sa, aby prechádzal vytrhávaniu. Kvôli tejto chorobe mám problém zapadnúť do spoločnosti.

Meretseger

Ten hlúpy lístok niektorí chcú, niektorí nie. To by si sa musela spýtať na mieste. Máš možnosť nájsť si nejakého terapeuta?
Dokazovať nič nemusíš. Je len dobre, že prichádzaš vo včasnom štádiu, kým si do toho tak nepadla. Proste o tom budeš hovoriť, nemusíš to ani názorne prezentovať.

Zufalacik

A ako sa to potom riesi? Mam ist za obvodnou doktorkou,aby mi dala doporucenie(ci ako to mam nazvat)?
To,ze si tie vlasy trham,este nie je poznat-nemam nikde plesinu-tak ako im dokazem,ze potrebujem pomoc?

Meretseger

Toto je radené medzi sebapoškodzovanie, ako napr. rezanie, čo zas robím ja. Psychológovia robia často cez poisťovne, tá ti hradí 20-25 sedení, potom by to naozaj muselo ísť z tvojho vrecka a tá minimálna suma 20 eur je riadna pálka, iste. Ale za pokus to podľa mňa stojí, ak budeš naozaj chcieť, tak sa ti s tým s pomocou psychológa podarí seknúť. Len to bude treba pevnú vôľu.

Zufalacik

V noci som googlila... Musela by som ist na terapiu,ale co som pozerala priblizne cenniky psychologov,tak to vyjde dost penazi.
Skusim este par tyzdnov pockat a ked sa mi to nezlepsi,tak to budem musiet riesit :/

sususu

co ti napisat? prvy krat pocujem..znie to strasne... je mi ta luto :-( dufam ze sa to da liecit... nevygooglovala si nic???