Čo je dobré? Byť sám vs. ?

Príspevok v téme: Čo je dobré? Byť sám vs. ?
tenbezmena

Caute. Mám 15. Mojím problémom je, že nemám žiadnych kamošov. Viem, ze by som mohol mat, ale chcem mat za kamaratov ludi, ktori su pri cloveku vtedy ked to potrebuje, nie ako väcsina kamaratstiev – vsetci piju, fajcia. A ak clovek sa snazi byt aspon o nieco lepsi ako oni, je hned cudny a nemaju ho radi. To je spojene samozrejneze s tym ze som doma, nudim sa a hoci mam zaluby, chodim po brigadach, stále sa nájde nejaká tá nudná chvílka, ktorú sa nudím, bud doma alebo aj ak idem von, určite viete, aké to je ked idete sami vonku. Je to taky trapny pocit ist vonku sam. Proste nemam sa komu vyrozpravat s tym co prezivam, co ma trapy. Castokrat je mi tak cudne, tak az clivo ked idem po ulici a vidim mnozstvo partii ako sa zabavaju, rozpravaju. A vtedy si poviem preco musim byť taky? Preco som taky narocny na ludi.. Castokrat som uz pocul ze mam byt samym sebou, ze mam nieco viac ako tieto ochlasty. Ale to mi kamaratov, ale ani stastie neprinesie. Neustale som ponizovany pred ostanymi. Neustal su slovne narazky na moju osobu, ze som biflos a tak. Ako vidim v dnesnej dobe je za dobre povazovane asi nieco uplne ine. Fakt uz neviem co je dobre a co zle.. A popri tom vsetkom nema clovek spadnut do zavislosti, lebo TO je vraj zlé. A ma byt sam sebou. Da sa to? Fakt skutocny kamos alebo partia nieje, ak ano ok, možno len 0.01%. Som v deviatom ročníku, mnohí hovoria, že na strednej to bude iné. Stredná= jedno velké vykúpenie, kedy odratávam ešte tých posledných okolo 95 dní v tomto školskom roku. Čo mám robiť aby som sa nenudil? Aby som bol medzi ludmi? Neviem. Skúste mi dat nejaku odozvu co robim zle, ako to napravit, popr. co si o tom celom myslite. Popr. ak by nasla nejaka sucitna dusa z KE mohla by sa ozvat. Vopred vam dakujem vsetkym za svoje reakcie.

lienkamráčik

Ahoj. Tiež mám 15 a mám ten istý problém čo ty :) Ak by si chcel napíš mi na mail akcul71@centrum.sk
Poteším sa ak napíšeš :))

renali

Si velmi inteligentny chalan a mas nadhlad...nedaj sa stiahnut niekam, kam nepatris. Priatelia ta musia brat takeho, aky si. Prisposobovat sa niekomu, aby si mu vyhovel...nema zmysel, to predsa vies aj sam. Osamelost nie je prijemna, chapem ta. Ale je lepsie zostat sam so sebou, ako sa nasilu pretvarovat. Mal by si zmenit okruh znamych, dosiahnes to napriklad nejakymi novymi aktivitami. Vyjdi novym kamaratom v ustrety... Nebavil by ta nejaky sport? Nenasiel by si si nejake zaujmove zdruzenie? Neskusis zajst do jazykoveho kurzu, ci do kniznice? Mozes sa venovat opustenym zvieratam...v utulkoch by isto prijali pomocnu ruku... Su to zvacsa ludia so srdcom na pravom mieste... Bavi ta fotografovanie? Veda? Ci mas ine zaujmy? Existuju rozne zdruzenia... Skus si sadnut a premysliet, co ta bavi...popozeraj si na nete moznosti, kam sa pridat...a cielene sa pohni tym smerom. Nikdy nevies... Daj sancu novym okruhom znamych, a verim, ze najdes aj spriaznenu dusu v podobe skvelych kamaratov. Ja som ich v 15-tich tiez nemala, nevyhovoval mi ich prefajceny a prepity sposob zivota... Ale, vdaka sportu som sa nenudila a rokmi si vyprofilovala priatelov "na zivot a na smrt". Ono to pride, len nezostupuj nizsie, ked si v inom leveli... Drzim palce! :)

outu

pri prečítaní nadpisu som si myslela, ze to bude nejakí 30-tnik...
ja uz nekontaktujem ani tých ktorých mám... nechcem otravovat.

Meretseger

Prečo sa nenaučíš byť sám? Vravíš, že máš záľuby, tak sa im venuj a buď šťastný sám so sebou... Nedá sa to?
Čo vlastne si, extro či introvert? Totiž ja to mám tak, že priateľov mám, ale bojím sa ich "zneužívať", kontaktujem ich málo, aj to skôr mimo osobného stretnutia, ale to je po prvé tým, že sa necítim dosť dobrá byť s nimi (nuž, nemám sebavedomie) a po druhé mi ako úplnému introvertovi vyhovuje chodiť sama von so psom, venovať sa svojim záľubám... A dá sa tak žiť.

Dadula56

Za seba poviem tolko, ze pre mna bola stredna skola priam spasou. Lenze to aj zalezi na aku strednu pojdes. Inak hony na carodejnice za dobre znamky su mi zname, takisto parta "cool" ludi, co v 13 vypaluje zobaky a popija na hajzloch. Ano, tiez som sa tam nehodila a tiez som tym trpela, pretoze som si casto odzivala hodiny samoty. Vek to je citlivy, doteraz mam podla mna aj terajsich kamaratov posramotene sebavedomie. Cize ti zasa poviem len to klise, ze bud sam sebou, nenechaj sa stiahnut do veci, ktore nechces a vyber si co najlepsiu strednu skolu, kde nebude nudza o ludi na vyssej urovni. A prihlas sa na zaujmove kruzky, ine ti poradit neviem.

summit

V tvojich rečiach som sa vo veľkej miere našiel. Skús si nájsť nejaké záľuby, napríklad nejaký šport, skús sem tam stráviť viac času aj s tými ostatnými, aspoň len tak, nemusíš piť, skús ich aspoň trošku pochopiť a aspoň na chvíľku sa "prestaviť na jednoduchejšieho človeka". Tento krok mi v niečom pomohol.

Ak chceš, napíš na mato3433@azet.sk
nie som síce z KE, ako ty píšeš, no rád by som o tomto podebatoval.

nirv

neupinala by som sa na to ze na strednej to bude lepsie...mozno bude, ale aj tak, vela sa nezmeni. budes rad ked si najdes jedneho dvoch kamosov. ale to je uplne normalne. skus sa kamaratit aj s tymi co si vypiju...ak teda su normalni a nepiju stale. vacsinu ludi to casom prejde. a samozrejme, hladaj si kamaratov medzi ludmi ktori maju rovnake zaluby ako ty. urcite je ich dost.

marfusia

tak mne sa take samorasty vzdy pacili viac, ako bandy spitakov. mas svoju hrdost, vies co chces a nechces, mas svoj rebricek hodnot a nejdes pod kvalitu, ktoru ocakavas, napriklad v priatelstvach...len skoda, ze takych nie je viac, aby ste sa dali dokopy. moji bratranci boli podobni, ale zacali chodit na tury do hor, a tam si nasli kamosov do partie, ktori boli zodpovedni a mali hlbsie zaujmy ako chlast a frajerinu. drzim palce, aby ste sa nasli. a inak, na strednej to byva lepsie.