Hrčka pod pazuchou

Príspevok v téme: Hrčka pod pazuchou
mackani

Dobrý večer, mám 17 a našla som si hrčku pod pazuchou. Cca pred mesiacom ? Stále som dúfala,že je to vyrážka alebo niečo také. Ale mám dosť veľké problémy s imunitou a krčnými mandlami. Na dotyk je tvrdá,stála,nebolí...iba ked velmi zatlačím troška niečo cítim a je veľká možno 1 cm. Napadlo mi žeby lymfatické uzliny? Hmm vie mi niekto poradiť? Ďakujem :)

mimca

Dobry den, neviete mi niekto poradit ? Aj ja som si nasla nieco pod pazuchov. Najprv som tam mala len taku ciernu bodku a vyzeralo to ako vyrazka.Dnes je tomu asi 2 alebo 3 tizdne a mam pod tim taku gulicku tvrdu pride mi to ako podkozny tuk ale nejde to vytlacit, je to tvrde a boli to trosku neviete co by to mohlo byt? Mam s toho strach

PAEDR.Kevin Pomothy

Dobrý deň ja som kožný lekár. nemajte strach sú to lymfatické uzlíny spôsobené adolescenciou (pubertou). zvyčajne ich majú ženy od 14 do 27 rokov. ale sú aj výnimky ktoré ich majú dlhšie. ale odporúčam ísť ku lekárovi pretože to môže byť aj nádor ktorý treba liečiť

mackani

No tak bola som dnes u lekárky a povedala, že "ASI" je to len zapálená žliazka. I ked mne sa to nezdá a že si to mám natierať liehom al. alpou. Tak som si povedala,že dobre. Tak uvidím po čase či to zmizne.

diarrhoe

ja tiež mám hrčky (dokonca 2) pod pazuchou, už roky. nebolia(teda ak na ne moc netlačím, ale všetko, na čo sa príliš tlačí, bolí), sú tvrdé a relatívne dosť veľké. nikdy som ani nebola u lekára, no napriek tomu ti poradím, aby si tam radšej šla, budeš mať aspoň kľud:)))inak tiež si myslím, že to sú lymfatické uzliny.Na tie problémy s mandlami a imunitou skús mĺgať konopný olej lisovaný za studena, tak 2-3 minúty, vždy vypluť keď domĺgaš a kvalitne si vypláchnuť ústa.