Vyrazky na brade

Príspevok v téme: Vyrazky na brade
cami_le

Ahojte, uz dlhsi cas (cca vyse roka) sa mi robia vyrazky na brade, nie su to ani take klasicke vyrazky ale skor velke hrbolceky ktore sa neskor zapalia a boli to. Neviete co by mohlo byt pricinou (pocula som ze gyn. ochorenia, ale bola som na komplet gyn vysetreni a som v poriadku) a ako tym vyrazkam predist? Popripade nejake babske, domace rady..
Cistim si plet Biodermou micelarnou vodou a pouzivam Jarisovu vodu.. To moj stav aspon trosku zlepsuje, ale casom vybehnu stale nove.
Inak mam plet zdravu, vyrazky len v tejto oblasti. Uz som zufala :(

Kikuš

Ahoj, ja už tri roky bojujem presne s týmto problémom, až mi pred nejakým časom spolužiačky odporučili zájsť k dermatologičke a poradili mi dobre :) Bola síce trošku nepríjemná, vynadala mi, že som si na to dávala salycilový lieh ( ktorý mi poradili v lekárni, ale strašne ma vysušil), dala mi najprv vodičku ktorá sa volala Eryfluid, tá mi pomohla, ale o týždeň mi už dala taký gél, volá sa to Duac gel. Po ňom sa mi najprv brada zhoršila, povyskakovali mi nové vyrážky, ale teraz, po dvoch týždňoch môžem povedať, že mi to naozaj pomohlo. Okrem toho som navštívili kozmetičku, ktorá mi bradu dôkladne vyčistila a tiež mi po brade prešla elektrodermom (trošku elektrického prúdu) a to mi vraj zneškodnilo tie zápaly. Teraz mám bradu výrazne lepšiu, neviem či vďaka kozmetičke alebo kožnej lekárke, ale každopádne ti odporúčam tieto dve ženy určite navštíviť , najlepšie je poradiť sa s odborníkom. Ja som s tým mala veľké problémy, mala som komplexy, vyskúšala som všetko, dôkladne som si to čistila a nič. Tiež mi všetci vraveli, že to je buď problém so žalúdkom, zubami, gynekologickými problémami alebo hormónmi. Ale neviem o nijakej prouche, ktorou by som trpela. Držím ti palce a snáď sa ti to podarí. Úplne viem, ako sa citíš, lebo mám presne to isté, ostatná pleť čistá a brada začervenaná, s pupákmi a zahnisaná. Držím palce :)

chuli33

Ahoj, ja som mala presne to iste. V lekarni mi povedali, ze mi na to nepomozu ziadne masticky lebo ze to mam problemy zo zaludkom. Odporucili mi chlorelu a po tyzdni mi vyrazky zmizli. A tu chlorelu uzivam do teraz a som spokojna :)

cami_le

marsmeloun
Stravujem sa zdravo,nejem mastne jedla a znacne som obmedzila sladke , jem pestru stravu.. a tiez si davam pozor aby som sa nedotykala tvare.. nepracujem, som studentka..dala som si predpisat HAK tak dufam ze to pomoze

Marsmeloun

vyrazky v okolí ust sa vyhadzuju od žaludka ... a inak sa citis fajn ??? može to byt daky zápal . musís bližšie popísať ako sa stravujes , poprípade kde pracujes, kedy to začalo ... ....ci sa náhodou nedotýkas tvare spinavými rukami v tej oblasti