Slaba mentruacia - 3 kvapky?

97Lenka17

Ahoj, ja som mala tiež raz len takú slabú ako ty píšeš a gynekologička mi povedala, že to nemôže považovať za menzes.. Skús ju navštíviť možno ti dá antikoncepciu ako mne a to mám len 16 ale konečne mi po 3 mesiacoch prišla :) je silná jak sviňa ale konečne :) som skákala od radosti :)

sheila.

Dakujem. Pockam.. moze byt ze stresy - zacala skola, a mala som aj chripku, tak mozno vsetko dokopy... dost ma to postrasilo,tak snad to bude v poriadku nabuduci mesiac.

LightFlame

Skús počkať. Uvidíš budúci mesiac. Naozaj to môže len byť od stresu alebo sa ti narušili hormóny. Keď sa to bude opakovať, môže ísť aj o endometriozu, alebo sa ti len zväčšil vaječník. Ale neboj sa, nemyslím, že ju budeš mať :)

sheila.

Ahoj, dik za odpoved:
Bolesti mavam,ale nikdy nie neznesitelne, a vzdy na jednej strane-lavej. Dufam ze sa nejedna o tu nedostatocnu cinnost :(
myslis ze to moze byt jednorazove?

LightFlame

Príliš slabé mesačné krvácanie môže byť príznakom nedostatočnej činnosti vaječníkov, a síce na základe vývojových anomálií. Môže sa vyskytovať aj pri zmenšení sliznice maternice po výškraboch alebo po neúplných vypudeniach sliznice. Okrem toho sú možné psychologické alebo hormonálne podmienené príčiny.

Táto porucha si väčšinou nevyžaduje žiadnu liečbu. Slabe krvacanie môže byť niekedy symptómom nedostatočnej činnosti vaječníkov spojenou so sterilitou a vtedy sa musí - vzhľadom na príčinu - liečiť pomocou hormonálnych prípravkov.