Tetania - nedostatok horcika...

Príspevok v téme: Tetania - nedostatok horcika...
lola001

Ahojte ludia, rada by som si tu napisala nieco malo o mojom zdravotnom stave, resp. stavoch ake prezivam ... Ak je tu niekto podobni mohli by ste mi odpisat...:)
Asi pred 6 tyzdnami som si presla velmi stresujucim obdobim (podozrenie na onkolog. diagnozu, do toho skuskove na vs a podobne, proste vsetko naraz). Zacala som si namyslat rozne ine choroby lebo som sa stale sledovala, zasla som aj psychologicke, kt. mi predpisala SNRI, po 3 dnoch som vysadila, vedlajsie ucinky take, ze moje stavy proti tomu su prechadzka ruzovou zahradou....
No a od toho stresujuceho obdobia sa s mojim telom zacali diat velmi zvlastne veci, ktore sa pred tym vlastne vobec nemala...zacalo ma boliet cele telo /slachy, svaly, kosti neviem to identifikovat... mala som v svaloch alebo kostiach akokeby nejake elektrosoky, do toho zasklby svalov na celom tele, necitlivost koncatin, mravcenie v celom tele raz v rukach raz na tvari ... svalove krce v noci .... postupne je toho menej a menej ale stale to pretrvava, mala som aj take stavy ze mi bolo na odpadnutie, zavrate aj nepretrzite pocas 2 dni, k tomu tlak na ociach ... je to velmi zvlastne ze to prislo akurat v tom stresujucom obdobi, trocha som o tom precitala zistila som, ze pri nadmernom strese sa vo velkom mnozstve vyplavuje z tela horcik, kt. je zodpovedny za spravny chod neurologickej, svalovej sustavy a pod. Treba ho doplnat vraj (doplnam ho iba predpisanou davkou co je na stitku jedna tabletka denne)
Pocas dna je takmer vsetko super, ked na to nemyslim, som typ cloveka, ktory potrebuje byt stale niecim zamestnany a stale dostavat podnety, ak som doma nudim sa zacnem rozmyslat co mi je a potom sa trapim ...
Je tu niekto s takymito stavmi? Vyzera to ako tetania, panicka porucha ...

Chcem este povedat, ze moj stav sa zlepsuje ale s odstupom casu by som napisala, ze pred 6 tyzdnami to bolo riadne peklo, psych. som sa z toho zrutila...

Vysledky z krvi super, vsetko mam dobre...

Neurologicke ist zatial nechceem, nakolko som za posledny mesiac podstupila vela vysetreni rtg, ct, gama... nechcem dalsie vysetrenia ... ak by som neurologicke sla, odmietla by som ich ....

Ak mate niekto taketo stavy, napiste ako si doplnate vitaminy... ako to zvladate dik ....

9titinka5

tiez mam tetaniu mne pomaha ked uzivam horcik, berem prirodny od sunday natural, z prirodnych doplnkov sa viac dostane do rela ako z tych s prisadami

Dadiany23

mne sa stava nieco podobne. zacalo to asi od roku 2014 kde sme aj s rodicmi boli u mojho uja v byte a mal tam dost horuco, rano sme mali ist prej nejake miesta a pamitaky. rano bolo uplne nromale. sadli sme na autobus a ako som stala a drzala sa rucky zacala som zle vidiet uplne polku tvare ludi lebo ta druha polka bola uplne cierna, tak som zasla za mamkou a kupila mi vodu ale medzi tym som sa neskutocne triasla, tak po case mi zacala trpnut ruka, tak noha , a potom tvar, preslo to potom na jazyk a zuby az som nemohla zretelene vraviet a chodit, sadla som si a zavoali mi sanitku, pocas toho som s nimi vobec nekomunikovala lebo som nemohla. aj ked som chcel anieco povedat proste sa nedalo nemohla som. ked dorazila sanitka moj stav sa o kusok zlepsil a mohla som komunkova, pytali sa ma na rozne veci ci sa mi to stalo a tak a ja som odpovedala ze uz parkrat ano ale to som len zle videla trpol mi jazyk a potom som zvraciala a potom mi to cele preso. ale toto nechcelo prejst. poslali ma naspat na byt aby som si lahla a spala ze to do 2-3 hodin prejde. lenze neprechadazlo nemohla som vyjst po schodok lebo som si ich necitila musel ma ocko vziat na ruky. ked som si lahla snazila som sa zaspat zacala som bluznit, pichalo ma neskutocne na boku hlavy a tak som sa vyvraciala a prosila som rodicov nech ideme do nemocnice ked sme dorazili do nemocnice moj stav sa opat zhoris, nemohla osm vobec rozpravat, lekary sa ma pytali ze kao to zacalo a proste ja som nedokazala odpvedat. neskor som sla za neurologickou lebo mali podozrenie o nejake neurologicke ochorenie. ale ona ho vyvratila. sla som aj na dalsie vysetrenia krv, mag, rezonanicia, rtg a podobne. vsetko bolo uplne super. potom sme zasli za neurologickou este jendou a povedala ze som stresujuca a uzkostliva a dala mi magnesium. potom to nejak ustalo...sama som mala pocit ze to bolo zmiesane aj s kolabsom....tent stav sa mi uz staval aj pred tym ale boli oproti tomuto omnoho slabsie a trvali kratko...nedavmo teraz v roku 2017 sa mi tento stav zopakoval asi dvakrat ale nie az v takomto vyvyseni....zacali mi len trpnut ruky, zacala som sa triast, nevidela som dobre, a trpli mi zuby, dasna a usta, privolaoi mi oapt sanitku a povedali ze sa moze jednat o hyperventliacnu tetaniu, vraveli ze v takychto tavoch by som sa mala ukludnit a lezat a pomahat si magnesiom. natom celom najhorosom je to ze od tej doby co sa mi to takto stalo tak sa toho neskutocne bojim ze sa mi to stane este ra. som taky typ ze sa stresuujem a casto sa sledujem.
ak ma niekto podobny stav alebo sa mu to uz stalo tak prosim napiste ako sa s tym vyrovnavate a co vam pomaha. este zmienim ze teraz mi bolo 15 :)

RNG

Inac , podotykam, ze mnohe zdravotne problemy, vcitane tohoto su vysledok zleho travenia a absorbcie roznych zivin, tedas aj mineralov a inych
A na dobre travenie treba dostatok kyselin, enzymov, mikrovlaknin a probiotik.
Taka 2-3 denna viroza, ako to nazyvaju popularne"crevna chripka" moze vazne poskodit vyrobu kyselin a dokonca aj enzymov, takze ked si to clovek nedoplni, smeruje to ku stovkam roznych zdravotnych problemov.

A dnes tych virusov obieha kopa a postihava velke percento ludi. Niekeduy sa ta vyroba kyselin a enzymov po case zregeneruje, najma u mladych, ale z vekom ta regeneracia je viacmenej otazna, takze ked si clovek nedoplna chybajuce zlozky na travenie, tak smeruje nevyhnutne k hromade zdravotnych problemov, zrychlenemu starnutiu a skrateniu zivota.
Naviac , pri tom zdoraznujem , ze dnes je dobre si zvysovat vitrslnu imunitu, kdeze je tych virusov coraz viac a coraz nebezpecnejsich a mnohe virusy dnes nosime permanentne v tele a tie cihaju na oslabenie, aby sa rozmnozili a nam mohli skodit. Ako na to pozri cez google pod mojim nickom a slovom herpes.
V tele mame dnes vacsina virusy HSV1 , HSV2, CMV, VZV, rozne HPV a podobne. A obieha hromada dalsich, v epidemickych proporciach. Takze je rozumne sa preventivne branit.
A necakaj, ze ti lekar nieco preventivne poradi. Ten pocka az ochories a dokonca na viralne choroby zaujme vyckavaciu poziciu, kedze lieky co ma na virusy k dispozicii maju tak skodlive postranne ucinky,ze ich predpisuju len zriedkavo a spoliehaju sa na to, ze vacsinu roznych virusov telo nakoniec samo zlikviduje.
Zlikviduje, ale za cenu poskodenia. Preto odporucam prevenciu zvysenim viralnej imunity a tie iste latky vo vacsich davkach tiez pomozu skor potlacit rozne viralne nakazy a tym znizit poskodenie tela.

RNG

Sampon precitaj si moj prispevok dole.
V pripade roznych mineralov doplnok zvysi vodivost v nervoch a strpnutie=tetania zmizne. V pripade hyperventilacnej tetanie sa jedna o nedostatok CO2 v krvi pre zrychlene dychanie, co sa riesi ukludnovanim, destresovanim pripadne vydychom a nadychom z vrecka, cim sa zvysi obsah CO2 v krvi.
Ziadne lieky, tj umele patentovane chemikalie na to nie su potrebne. Telo ma tetaniu=zle vedenie nervovych signalov z nedostatku roznych mineralov a CO2 a nie chemikalii, co v prirode a v tele nikdy pred tym neboli, tj telu nemozu v ziadnom pripade chybat.

regina1234

Mám hyperv. syndróm a tetaniu. Predpísali mi Magne B6 3x2 tbl.2, lexaurin 1,5 mg podľa potreby a nakoniec Escitil 10mg 1/2 tbl. prvé dva týždne a potom 1 celú. Dnes som užila 1.x Escitil 10mg 1/2 tbl. a do 1/2 hod som mala otrasný záchvat. Po konzul. s &dr. mi povedal, že si mám dať lexaurin 1,5 mg a dýchť do sáčika. Trvalo to 40 min. Bola som vyčerpaná a vystrašená. Liečba iba začala ale neviem, čo mám robiť keď to príde... Aj keď teóriu ovládam. regina

LOLE 001

Lola toto čo popisuješ je krásny popis dlhodobého nedostatku látok, ktoré sa súborne nazývajú elektrolity - neurofyzilogicky významné látky. Ich nedostatok - surovej zložky výživy (život nie je iba o sladkom kyseliny produkujúcom jedle. Po doplnení vyváženou výživou (nutraceutikami) problémy pominú ak nieje porucha absorbcie niektorých týchto látok črevnou stenou (zahlienenie, črevné blato, zápal epitelu črevnej steny, narušenie probiotickej kultúry črevnej mikroflóry a podobne). Nezabúdajme probiotická mikroflóra čriev produkuje všetky dôležité B- vitamíny. Bez nich nervová sústava hapruje ako Vám. Nadmerné množstvo priamoreťazcových cukrov vo výžive škroby, repný, trstinový - podporujú najmä patogénnu mikroflóru, netvorí sa dostatok enterolaktónu a kyseliny maslovej dôležitých ochrancov pevného zdravia. Je nutné prednostne konzumovať cukry so špirálovitou štruktúrou a je po problémoch !!!
Napísal Ľ.M.

liaskonke

Pri tvorbe protilátok proti štítnej žľaze sa jedná o autoimunitné ochorenie (AIO)- podobné ako alergia, s tým rozdielom, že alergia sa manifestuje navonok a tým strpčuje komfort, kým toto AIO napáda tkanivá orgánov bez vonkajších prejavov. V oboch prípadoch sa tvorí nadmerné množstvo imunoglogulínu E (IgE). Vyliečenie spočíva v nastolení správneho pomeru medzi IgE a IgG ktorého má byť viac, no u Vás je to naopak. Neliečenie spôsobuje uzly a cysty v šž. Riešenie je z pohľadu praxe jednoduché - navštíviť odborníka ktorý sa vyzná ... . U nás aplikujeme špecialitku THYREOCYSTOP . Liečba trvá minimálne 50 dní

1Lucia

Ja mám takmer rovnaké problémy akurát s tým, že niekedy mám pocit dýchavičnosti už pri minimálnom pohybe a len ak pomyslím, že mám ísť niekam z domu sama je mi zle. Niekedy mi búši srdce. Vlastne je mi zle ale nič ma nebolí.
Vlani ma neprijali na VŠ tak som bola rok doma.

Liaskonka

Ahojte..
Chcem sa spytat ci niekto preziva podobne pocity ako ja. Uz neviem co mam robit. Zacalo sa to spolocne s novou pracou. Pri chodzi som zacala mat gucu v hrdle a nemohla som na par sekund vobec prehlat. Podotykam , ze to bolo vzdy po praci. Neskor sa mi pridruzil tlak na prsiach a tlak v oblasti nad zaludkom. Teraz po par mesiacoch po prechodenych prieduskovych virozach z klimy a zleho vzduchu v praci sa mi tazko dychalo. Lenze tieto stavy neprechadzaju, pridruzilo sa mi tocenie hlavy, tym ze mam stale upchaty nos tak nemozem dychat az to vyvrcholilo krcami v rukach.Vykrucalo mi prsty. Tiez ma pocit akoby mi po kazdom jedle netravilo a je mi tazko. Musim si dat sodu, alebo nieco podobne. Je mi z toho do placu. Pneumolog mi robil spirometriu , tak dopadlo celkom ok. Este idem na krv. Naposledy mi krv brali v zime, to som uz pracovala v tej praci a vysledky boli ok okrem protilatok na stitnu zlazu.