Koľko kcal, ak chcem pribrať?

97Lenka17

Magy- ešte raz ti veľmi pekne ďakujem :) zadok spevňujem tými prechádzkami alebo v škole chodením po schodoch :) Cez leto sa bláznim každý deň na korčuliach aj tri hodiny ale cez zimu je to ťažšie :/ Dúfam, že si spravím aj nejaké tie tehličky trošku na bruchu na leto do plaviek aj keď som chudá, ale aj tak :) Nechcem byť jak ovisnutá huspeninka. Už cvičím na brucho asi tri roky a celkom to zaberá, ako mám ho pevnejšie :) tak som na dobrej ceste nie? A kuracie strašne milujem aj rybky :)

Magy

vela to nie je, ale rozloz si aktivitu aj na ine casti tela, nielen na brusko. co z toho, ze brusko bude krasne pevne, ked zadocek alebo ramena ci hrud budu ako zelatina?
svihadlo, plavanie, tanec, bojove spoty... najdi si cokolvek, co ta bude bavit, co budes robit s radostou a co zaroven zatazi pomerne rovnomerne cele telo.
zacinas fajn a za to ta mozem len pochvalit, ale je nutne tu zataz rozlozit.
a tiez jedalnicek. vela proteinov - vajcia, ryby, syry, masko (ak nie si vegetarian), najme kuracie, strukoviny. tie svaly musis z niecoho vybudovat a z chlebika to nepojde ;)
ale dostatok uhlohydratov je treba, to ano, lebo to je primarna energia pri cviceni.

97Lenka17

Magy- Ja chcem pribrať zdravo, ako robím každý deň 300 brušákov niekedy aj viac, aspoň 5-krát do týždňa som na rotane asi tak 45 minút a každý deň aspoň hodina prechádzka, papám aj dosť veľap ečiva v poslednej dobe lebo som akútne potrebovala pribrať mala som len 50 kg a pri mojej výške to je anorexia podľa mňa miestami.. :/ ale zase nechcem mať ovisnuté brucho :/ Nemyslíš, že 300 a viac brušákov denne je na 16 ročné dievča trochu veľa?

Magy

Lenka, nebudes tomu verit, ale okrem vela papania (zdraveho), sa budes musiet aj vela hybat! ;)
denne potrebujes len na "volnobeh" prijat okolo 1200-1500kcal. a volnobehom myslim stav, ked lezis cely den v posteli a nehybes sa, to znamena len na to, aby telo fungovalo.
ak chces pribrat, mas na vyber z dvoch metod.
do tukov (nezdravo) - a to znamena nehybat sa ale prezierat, kola, cipsy, burgre a podobne fastfood "mnamky"...
alebo zdravo - a to znamena sa hybat, vela vela hybat a tu hmotnost navysovat do svalstva, citit sa sviezo, silne, zdravo.
v takom pripade budes potrebovat 3000-4000kcal, mozno aj viac, zalezi od typu pohybu a rozsahu aktivity.
takze... co si vyberies? ;)