Poruchy v mozgu za alkohol a marihuana

Príspevok v téme: Poruchy v mozgu za alkohol a marihuana
mucinkooo

Dobry Den chcel by som poradit...už naozaj neviem ako dalej...faurt sa len trapim den čo den a to už 3 Mesiace...nedokažem sa do normalneho života zaradit, Uzavrel som sa len malo kedy vychadzam s domu a to kvoli tomu lebooo som uplne mimo a nemam čistu hlavu a furt to je horšie a horšie a mislim si že umieram. Mam taky problem že mam silne tlaky v hlave a som dezorientovany a tazko sa kludne dokažem na niečo sustredit...mam silne tyky furt ma mika v lavom hrudniku a na lavej ruke a srdce ma picha...a potom sa mi aj tažšie dycha...a neviem čo mam proti tomu už robit....je to utrpenie...u lekara ked som bol mi povedali že to je psychicke...že som v poriadku ale ja nwm už čomu mam verit. Musim ešte dodat že predtym jak som nemal ešte tieto stavy som častejšie pijaval alkohol a hulil Marihuanu.Budem zasa normalnyyy...?
Chcem poriadne žit svoj zivot a si ho už pomaličky zariadit čo mi teda pomeža sa zbavit tychto stavov..

Radoslava 123

K psychiatrovi určite nechoď a žiadne psychiatrické lieky neber. Radšej prestaň fajčiť, piť, skús zdravo žiť, nájdi si na nete infošky o detoxikácii organizmu, začni trochu športovať a najmä behávať, daj sa hoci na aerobic, kúp si bylinky a var si z nich čaje. Na detoxikáciu pomáha púpava, palina, pestrec mariánsky, žihľava... Dodržuj pitný režim a pi veľa vody a minerálky a ak nemáš alergiu na spóry plesní, zájdi aj do sauny. Toto je dôležité, aby toxíny pochádzajúce z alkoholu a cigariet, ktoré si do seba dostal, odišli z tvojho tela preč a ver, že sa všetko dá zase do normálu, chce to len čas. Si ešte mladý a túžil si niečo zažiť a spoznať, lebo ti o tom porozprávali kamaráti, ktorí tiež pili a fajčili, ale dôležité je, aby si sa z toho zlého, čo sa ti stalo, poučil a začal zdravšie žiť. Za kamošmi zájsť treba, ak si extrovert, budeš vyhľadávať spoločnosť a chýbala by ti, ak by si sa jej vyhýbal, ale ak oni budú piť alkohol, ty si daj minerálku a nechaj sa hoci vysmiať, urob si prču sám zo seba, že čo to piješ, ale neznič si zdravie. Alebo si nájdi kočku a ak sa ťa chalani opýtajú, prečo nepiješ, povieš, že kvôli frajerke a myslím si, že takáto výhovorka obstojí aj pred kamošmi. Ver, že byť zodpovedným k svojmu zdraviu sa oplatí.

Dagon

Konopa moze cloveka do istej miery "vyviest z miery", ale to fakt len v pripade, ze by zrejme clovek denne hulil silny "indoor". Tot moj osobny nazor konkretne na temu konopy.
Alkac je dalsia vec. Neviem ako casto si ho pil, ani ci tvrdsi alebo nie a ci si sa popri tom zasival doma.
Teoreticky si viem predstavit, ze v kombinacii oboch substancii by aj mohlo dojst k urcitym pocitom, ktore nemaju daleko od -- dnes uz -- bezne znamej "panickej poruchy".
Ono to mas totiz tak... Akekolvek drogy, ci uz je to alkohol alebo marihuana (tam je vsak pravdepodobnost o cosi vyssia) mozu v tebe prebudit rozne po*rane psychozy, ktore by sa v tvojom zivote inak mozno vobec neprejavili alebo by sa prejavili az neskor. Tazko povedat...
Btw, ve tomu, ze s podobnymi pocitmi depresie a dalsich pi*ovin sa tu, konkretne na tomto fore, denne stretavame viac nez viaceri... Radsej si ani netrufnem tipnut, kolki useri sa citia presne tak, ako to popisujes ty.
Anyway, ako prve stopni ten alkohol. To je zo vsetkeho najdolezitejsie. Pri konope uz musis sam vediet, ci si to este mozes alebo uz nemozes viac dovolit. Za seba -- aby som bol uprimny -- musim povedat, ze prave konopa ma dokaze aspon ako-tak dostat z mizerie a depresie, ale netvrdim, ze tato Medicina funguje rovnako na kazdeho. To v ziadnom pripade. Avsak ten alkohol vysad urcite. Myslim, ze aky-taky vysledok sa dostavi.
Nuz... a ak nie, nechod rovno za psychiatrom. Najprv navstiv psychologa, aj ked fakt dobreho je tazke najst. Jednu taku osobu poznam, takze ak mas zaujem, napis mi to sem a ja sa napokon i zaregistrujem, aby som ti mohol poslat sukromnu spravu :).
Drzim palce...

mucinkooo

Za psychiatrom som už bol ale ten kuduško ma nevyšetril lebo mam nejaky nedoplatok na zdravotnom...hmmm tak čo mi ostava ešte....nejaka nadej ??? ja už nechcem takto dalej žit a trpiet....