Črevná sprcha - BA

Príspevok v téme: Črevná sprcha - BA
sarita

Ahojte,

potrebujem poradiť, kde v Bratislave ste boli na črevnej sprche, a boli ste naozaj spokojní s celou procedúrou a samozrejme aj prístupom personálu. Ponúkajú ju na viacerých miestach v BA, ale chcela by som počuť Vaše skúsenosti. Prípadne aj v iných mestách západoslovenského kraja.

BibiBA

Ja som sprchu absolvovala a zachranilo ma to pred celiakiou. Najlepsie rozhodnutie v mojom zivote co sa zdravia tyka. Odvtedy nemam bolesti brucha, mala som take, ze mi bolo na umretie(aj z cistej vody).
Pitie slanej vody neodporucam, je to pre ludi, ktori cvicia jogu cely zivot. Ak si ju naordinuje bars kto, nevie pri tom spravne cvicit tie cviky, moze ho slana voda aj zabit. Pre telo vobec nie je zdrava.
Ked uz, dajte si jeden den do tyzdna post, precisti to telo aj krv.. Ale crevna sprcha je pre mna vyhra nad zacarovanym kruhom s bolestami brucha.

Cindy35

na tu jogovu proceduru so slanou vodou moze laik dobre doplatit. kamaratka tak podla dakeho joginskeho receptu do seba tak naliala neviem kolko litrov slanej vody a nic neslo von, iba co ju priserne boleli ladviny potom. jogini maju asi ine sposoby.

ja by som nerobila ani crevnu sprchu ani ine nasilne metody, detoxikacia sa da napr. stravou, saunou, potenim pri sporte, a je to pre telo ovela setrnejsie.

a tiez nechapem ludi, co jeden tyzden idu na crevnu sprchu a potom o par dni jedia udeniny, piju alkohol a pod.

jasan

ja fakt neviem naco sa tu ludia pytaju na nazor, ked si spravia aj tak podla seba. aspon keby sa spytali nejakeho internistu, odbornika, ktory im povie ake su rizika a co je lepsie, ci klistyr, sprcha, alebo radsej zdrava strava. asi ta zdrava strava je najlepsia volba.
o jogovych ocistach som pocul, sam som to nikdy nerobil, lebo mam trocha strach ci by som to urobil dobre. ale verim, ze to je fakt ten najlepsi postup. ide to zvrchu dole, az von. to crevna sprcha neurobi. a tie prachy co sa za to vysolia, to je podla mna ako hodenie penazenky do kanala. to radsej dam bezdomovcovi.

maripaprika

nesúhlasím že klistír je rovnako účinný. čítala som že ten vypláchne tak 30% hrubého čreva ale sprcha to spraví kompletne...chystám sa na ňu tak dám vedieť či som bola spokojná

GoFruit

Len by ma zaujimalo kolko sa tej soli vstrebe... aj to je nic moc. vyplachy creva vobec nie su na skodu. Dobre bakterie sa predsa daju doplnit

doubledog

ocista creva samozrejme nie je ziadna blbost. v istych pripadoch je potrebna.

kto si chce precistit creva kompletne, ma k dispozicii jednoduchu jogovu proceduru ocisty criev solnym roztokom.

je to zadarmo, da sa to robit doma, je to rychle a ucinnejsie nez cokolvek ine.

aj ked chapem, ze niektori ludia potrebuju platit vela penazi za nic.

Agnes999

Ja som bola tiez v Hippokrates ale neodporucam ani tam, ani nikde inde. Je to blbost, ked si sama precistim creva pitim slanej vody precisti ma to daleko lepsie ako henta ich sprcha! Vidim to podla toho, ze voda ktora zo mna vychadza je po ociste slanou vodou takmer cira co sa o sprche zdaleka povedat neda! Namiesto slanej vody sa da pouzit kapustova, vraj je to to iste.

jasan

crevna sprcha je moderna blbost. presne ako tu napisala cindy, zbavis sa dobrych a uzitocnych bakterii a daju ti zozrat probiotika aby si tie bakterie nahradila. priatelka to absolovala pred dvomi rokmi vo vitalhause v blave, bolo to drahe ako svina a hned po tom prvom vyplachu v noci dostala strasne bolesti. isla na pohotovost a tam jej doktorka vynadala ze ci nema rozum dospela zena a veri kazdej kravine co nejaky magor odporuca.
ked potrebujes precistit creva je ovela setrnejsi klistir.

GoFruit

Hippokrates centrum. Nic moc kvalita ale lepsie ako nic. Treba ale veľakrát zopakovat aby bol daky uzitok z toho. Aj 10krat po sebe co ti odmietnu.