Mama ho neznáša a ja čakám bábo

Príspevok v téme: Mama ho neznáša a ja čakám bábo
Patricka

Ahoj, budem mať 25 rokov. Asi rok mám priateľa (33) a teraz čakáme bábätko. Obaja sa veľmi tešíme, ale moja mama vôbec. Keď som jej to oznámila, tak začala že môj priateľ nie je pre mňa dosť dobrý, že nebudem šťastná a pod. Uvedomujem si, že možno má pravdu, že nie je ideálny, ale kto je? beriem ho takého aký je, a ľúbim ho. ale veľmi ma bolí, že ma v podstate posiela na potrat. Ja sa na malinké teším a som šťastná. Pred polrok som si kúpila byt, takže som samostatná. On vie, že ho mama nemusí, a ja neviem čo mám robiť...ako sa mám k mame správať, nevidela som ju asi mesiac, stále iba aby som ja prišla ale ona sa za mnou nezastaví, bývame v jednom meste. Nemám chuť ju ani vídať (hlavne jej "múdreho" priateľa), prečo mi svoj názor nepovedala skôr....

Patricka

sususu - práve to ma zmieta, že mama má väčšinou pravdu :P
Londa - úplne si to vystihla...máme kde bývať, už s ňou nejaký čas nežijem. Ona si myslí, že som mladá atď. ale ja to chcem a ona to nevie pochopiť.
ambrozia - ďakujem, je skvelé ak si vie niekto priznať chybu.
Agnes999 - máš chápavú mamu ;) moja tiež taká bola, ale odkedy sa dala dokopy s jedným snobom, tak jej nik nie je dosť dobrý a správa sa a hovorí úplne inak.
klasik12321 - takže musím dúfať, že si sestra nájde nejakého kreténa :D :D vďaka ;)
Cindy35 - dúfam, že to tak bude, lebo deti má veľmi rada.
M 25 - máš pravdu, nemám čo riešiť, len ma to trápi, lebo sme mali dobrý vzťah.
Berlusconi - viem, že sa bojí a plne ju chápem. Lenže ho ani nepozná, aký je skvelý a odsudzuje ho a ani nedá šancu.

M 25

však si dospelá, samostatná, čo vlastne riešiš?? máš už svoj život.. takže mamka si bude musieť na to všetko len zvyknúť ..

Cindy35

nevsimaj si to, ked sa Ti narodi babatko, mama na vsetko zabudne a cez dieta si oblubi aj zata

kolko ja poznam takych rodin, kde im nikto nebol dost dobry a teraz su radi ze ich dceru niekto oplodnil a maju vnuca

klasik12321

Patricka - nevyriesil to ani tak cas, ako to, ze jej ine dcery, ktore sa vydali za inych zatkov z dobrych rodin sa museli vydavat, boli tyrane, dokonca aj 2 zatkovia napadli fyzicky svokru a tak - skratka svokrovci pochopili, ze ja s mojou miernou povahou, ktory im nehovori pravdu do oci (lebo mi za to nestoja) a ktory navyse stale velmi miluje ich dceru, tak ze som z nich najlespi :) Ono to bude aj tym, ze k nim chodievame 1x za rok na 3 dni :), no oni u nas oxiduju asi 5x do roka - manzelka ich povodi po restikach, svokru do salonov, na nakupy a tak - ona si ich vazi ako rodicov, co ja respektujem, no nezdielam - no spravam sa tak, ze to na mne nevidia. Asi to tusia, no su radi, ze im nic nehovorim, ako sa ku mne kedysi spravali (tam bolo asi 5 rokov velkych podrazov a nenavisti voci mne na zaciatku).
Skratka ako hovorim, zite si iba pre seba a neberte do uvahy inych, ani sa nesnazte obhajovat, lebo vy viete najlepsie ako to je.

Agnes999

Moja mama je inteligentna zena ktora sa do druhych moc nestara, necha ich zit ako sami chcu. Moj brat sa zenil pred styrmi rokmi ale s manzelkou sa vtedy poznali uz nejak 3 roky. Kupili si zahradnu chatku kde byvaju a postupne to prerobili na rodinny dom, zaviedli tam vodu, elektrinu, aj s pomocou rodiny. Ked k nim mama obcas dosla na navstevu, nepacilo sa jej, ze nevesta moc neupratuje, maju tam stale bordel. Maju tam asi 5 maciek co na poriadku tiez neprida, tie macky im tiez rozskrabali nabytok a co sa dalo. No, vela ludi by tak zit nemohlo. Mama hovorila, ze mala sto chuti neveste dohovarat, nech sa trocha stara o cistotu, nech tam upratuje. Ale neurobila to, uvedomovala si, ze si ziju jak oni chcu a ziju fakt uz roky spokojne, nikdy sa nehadaju, su spolu stastni, tak co. Deti zatial nemaju, ja myslim, ze az raz budu mat, sa to zmeni. Ale brat ma 31 rokov a jeho zena 25, maju este cas. Mama sa do nich nestara a tak je to najlepsie. Ziadna matka by sa nemala prilis starat do zivota svojich deti a vyberu ich partnerov, pokial to nie je uz vyslovene nejaky extrem, napr. ked mu zat otlka dceru. Povedz mame, ze chapes, ze ti chce len dobre, ale je to tvoj zivot, tvoj priatel nie je ako tvoj otec a mala by sa radsej tesit na vnuca.

ambrozia

Patricka, nepočúvaj svoju mamu. Priznám sa, že som svojej 22 ročnej dcére, hovorila to isté, ale ona ma neposlúchla a dobre urobila. Ja som si potom uvedomila, že ju ľahko môžem stratiť. Jedna dcérka mi zomrela a mohlo by sa stať, že druhá by ku mne úplne prestala chodiť. Spamätala som sa zavčasu, hlavne keď vidím, že dcéra je šťastná. Ak priateľa ľúbiš, rozumiete si a tešíš sa na bábätko, nie je čo riešiť. Matka ti nemôže hovoriť do tvojho života. Držím palce.

Londa

Patricka neviem na kolko si schopna sa o svoje babo postarat ale myslim ze 25 rocna zena a 33 rocny muz su uz dostatocne uvedomeli mat dieta. To ze sa tvojej mame nepaci tvoj priatel je jej problem nie tvoj, ide o tvoju buducnost a ak ti on vyhovuje a vychadzas s nim super tak nevidim problem aby ste spolu zili. Ak mate kde byvat a mate financie tak co? A ktora svokra je spokojna so svojim zatom? Len zopar inak by nebolo tolko vtipov o svokrach, nie? :D

sususu

Podla mojho nazoru nase mamy maju stale spravnu intuiciu kto je pre nas dobry a kto nie..teda aspon na zaklade mojich skusenosti.... to je taky materinsky instinkt...dufam ze aspon ta tvoja sa bude mylit ked uz cakate to babo...tak budte stastni :-)