Hemeroidy?

Príspevok v téme: Hemeroidy?
taktotone

Neska ráno som vykonával velkú potrebu a po skoncení ma nejako zacalo skriabat. Najprv som si myslel ze tam ostalo nieco co ma skriabe, nieco nestravene ako to býva napr. zrnká maku alebo kukurica. No toaletný papier bol cistý takze to jedlo nebolo... Vecer pri sprche som si v okolí konecníku nahmatal nejaký výrastok. Pravdepodobne mohlo íst o nejakú vystúpenú zilu. Pri pokuse zatlacit do bolelo. Ide o hemeroid?
otázka c. 1 Dajú sa hemeroidy úplne vyliecit? Na 100 percent alebo sa dajú príznaky len potlacit a postupom rokov sa to bude znova opakovat?
c. 2 ked sa rozhodnem íst na prehliadku, ako sa volá ten specialista ktorý pozerá ludom tam kde ani slnko nesvieti? :D A treba sa tam objednat alebo mozem prist, pockam si a zoberie ma?
c. 3 Takéto nieco sa zacalo asi pred tromi mesiacmi, potom 2 mesiace nic a teraz zasa. No je mi to uz podozrivé takze checm s tým nieco robit.
Mám medzi 20 - 25 rokov (keby to bolo dolezité) a sakra dúfam ze to nebude to co si myslím.
Dakujem za odpovede

taktotone

A ako casto sa mozu vratit? Sú na to nejaké císla? Ono aj tak budem musiet íst aspom na jedno vysetrenie aby som presne vedel na com som a ci ide len o vonkajsí. No a dost to prekáza pri práci, presnejsie stále cítim ze tam nieco je a som dnes celý den z toho nervózny a podráznený. Ale niekde som cítal ze v urcitom stádiu sa dajú vyliecit nie?

gimienkis

Hemeroidy sa nedajú úplne vyliečiť, vždy sa môžu, podotýkam môžu vrátiť.

Pokiaľ Ti to nekrváca, nieje potreba vyhľadania lekára. Aspoň mne to tak povedali. Vyhľadať lekára je dôležité len ak sa to bude veľmi často opakovať., inak zbehni do lekárne kúp si faktu a máš to za pár dní. Budeš sa musieť viac o seba starať, nemať hlavne tvrdú stolicu a všetko bude v poriadku.

taktotone

Sakra akurát som chcel íst v apríli, lebo som mimo slovenska. No nevadí, tak o tom bude vediet obvodný... Inak kolko si na to vysetrenie mám zobrat volna? Vybaví sa to za den alebo budem musiet este íst na odbery krvi a podobne?

emalea

špecialista sa volá proktolog-ľudovo
ritný dr,. ale sa motrejme v malých mestách to rieši gastroš, ku všeobecnému zatiaľ po výmenný lístok ísť nemusíš, aspoň zatiaľ, lebo po1.4.2013 musíš s výnimkou zubára, psychša a pod. najskôr o všetkom informovať všeobecného...

taktotone

Vonkajšie hemoroidy sú obyčajne evidentné až vtedy, keď sa prejavia ich komplikácie, najčastejšie trombóza. Tá sa prejaví ako elastický, na dotyk bolestivý útvar veľkosti hrášku až fazule nachádzajúci sa v tesnej blízkosti análneho otvoru.
----------------
To som si teraz precítal (velkosti hrásku a na dotyk bolestivé) Idem na vysetrenie - teraz ma uz len zaujíma ci musím íst aj obvodnému lekárovi alebo mozem ist k specialistovi. Nerád by som aby o tom vedel aj obvodný kvoli hanbe. Nech o tom vie len specialista. Cím menej ludí o tom bude vediet tým lepsie.
Takze: Ako sa volá specialista? A musím k tomu obvodnému? Dakujem

taktotone

No a ked som sa teraz pozrel do zrkadla tak mozno ide o vonkajsí hemeroid, neviem. Je to asi o velkosti hrásku tak 1-1,5 cm OD východu