tak este raz... STROJCEK NA ZUBY

Príspevok v téme: tak este raz... STROJCEK NA ZUBY
sad...

vy ma nechapete. ja mam proste pocit, ze som si skazila obdobie svojho zivota. som blba, ja viem, ale skuste ma pochopit. mala som maximalne krasne zubky, rovnucke. vzadu som mala krivu stolicku, tak zubarka povedala, ze budem mat strojcek.

oki, vtedy som to brala uzasne, jeeej ja mam strojcek a pod. ale teraz... mam pocit, ze tie zuby sa mi rovnaju uplne zle. zrazu ich mam na jednej strane od seba, na druhej strane vedla seba prilis. predne horne sa mi posuvaju furt dozadu a uz sa mi dotykaju dolnych.

proste mam strach, ze ked mi ten strojcek daju dole, budem mat zuby v ovela horsom stave ako som mala predtym.

moja mama ma sice upokojuje, ze zubarka vie, co robi. ale aj JA VIEM, CO ROBIA MOJE ZUBY... uz som aj revala...
normalnu depku mam. viem, ze ten strojcek vobec nepotrebujem ani som ho nikdy nepotrebovala. myslim, ze oni by mi ho ani nedali, kebyze nepoviem, ze by som ho chcela. ale to som bola este blba som nevedela, co ma caka. som sa tesila, ze ake to bude uzasne.
teraz mam strojcek horny uz 1 rok, asi (urcite) mi da aj dolny na 1 rok a potom to finalne pojde dole.
ale viete... bojim sa, ze som si skazila zuby. nechcem ten strojcek mat, nepaci sa mi to, boli to, zuby sa mi zle posuvaju, škrú sa o seba (dolne predne z hornymi prednymi).

ccc

sad...,nepoznám zubára,ktorý by niekomu dal strojček na zuby na želanie.
keď ti ho zubárka dala tak asi na to bol vážnejší dôvod, ako len ten ,že si ho chcela.
no a keď ten strojček máš,veď predsa musíš k zubárke chodiť,aby ti ho doťahovala,tak jej povedz,čo ťa trápi a hlavne nestresuj,ona určite vie čo robí,aj keď tebe sa to teraz možno veľmi nezdá,ale dovolím si veľmi pochybovať o tom,že by ti niekto chcel tvoje zúbky zkriviť,alebo ináč zdeformovať,tak buď v pohode a vydrž

IvanBA

Mozno ten jeden zub -zadny-bol pre teba viditelny,ze si si ziadala strojcek. Na druhej strane je mozno chyba lekarky, ze ta nepovzbudila, ze si na to prisla sama, lebo potrebujes ten strojcek nie koli jednemu zubu, ale aj dalsim, ktore si ty v "zlom" stave nevidela.Ja si myslim, ze koli 1 zubu a este zadnej stolicke ti ho nedala. Len pre zaujimavost, kolko mas rokov ? Vies, najlepsie by bolo, keby si zasla k zub.lekarke sama a porozpravala sa s nou co je pricinou,ze sa ti takto deformuju zuby a ako to ona vidi do buducnosti-casovo so strojcekom.Mysli na to ,ze to jre pre tvoje dobro a v druhom rade pre krasu.Vsimni si kolko dievcat a zien tu pise o chudnuti, krase a pod. Niektore napisu aj za kolko dni by to chceli dosiahnut. Pravé zdravie a krasa nie je otazkou penazi je to otazka pevnej vole a casu a psychyky. Kolko z nich schudlo za 10 dni a za rok boli silnejsie ako predtym. Ja viem nepisal som ti priklad o zuboch ale je to tiez zdravi o krase. Drz sa , mozno sa ti to zda zle s tymi zubami, ale opytaj sa na to radsej zubarky.

Lenush

fakt si si strojcek davala zbytocne pokial si mala krivy len jeden zadny.. ja som mala strojcek ked som mala 18 a dali mi ho dole ked som mala nieco po 19tich. s vysledkom som spokojna, tiez mi najskor chodili zuby kade tade ale potom sa to upravilo