Hodnota ženy

bielidlo

Jasne ze hodnota takej zeny vôbec neklesa. Ale ak by si to zamerne spôsobila, tak by ju asi kazdy chlap zavrhol.
Urcite to treba povedat hned na zaciatku vztahu. Ale nie este len pri zoznamovani.

A co povedat ludom? Na milion percent suhlasim s Agnes999. Povedz im pravdu. Ze jednoducho nemôzes mat deti, a tym debatu skonci. Fakt by sa nik nemal dalej vypytovat, a ak, tak povedz, ze o tom nechces rozpravat, ze je ti to neprijemne.. Nie je to zas az taka neviem aka vec, ktoru nemôzes nikomu povedat.
V rodine mam tiez manzelsky par, ktory nemôze mat deti. Ani neviek ktory z nich nemôze mat. Nezaujima ma to. Dieta si adoptovali:).
Ale vsak ak ste slobodny, tak o akom to dietati diskutuju? Dost ze sa nevypytuju, kedy bude svadba. Ak by prisla, potom by ste mohli realne rozmyslat nad adopciou. Nic neobvykle.

Slecna A.

a ako odpovedat okoliu na trapne otazky ohladom toho, preco nemas deti? Dobre ti tu poradila Cindy, tak nejak to funguje. Ked odpovies sertivnym sposobom, absolutne nic tym nepokazis. Ja tiez pocuvam otazky typu, kedy bude svadba a ked odpoviem, ze vtedy, az si na to nasetrime peniaze, doslova sa mi ludia vysmeju do tvare. Vraj by to mali predsa platit rodicia, nieeeee????? Vravim, NIE, budem si to platit sama a kym na to nemam, svadbu mat nebudem. A tym ich clovek ako tak odrovna.
Hlavne, neviem nakolko si s tym zmierena, ale ked hrdo niekomu povies, ze nemusis odpovedat na jeho otazky, pretoze je to tvoja intimna zalezitost, myslim, ze ludia prestanu dobiedzat :)

Slecna A.

stratena, samozrejme, ze aj taka zena ma hodnotu. Len je predsa logicke, ze taka zena si nebude hladat muza, ktory je extra rodinne zalozeny, ktory tuzi po vlastnych detoch a jedine, co robi je to, ze hlada aj k tomu vhodnu partnerku.
Ak mas tento problem, ze si neplodna, najdi si muza, ktory po detoch netuzi. Su aj taki a nie vsetci su to egoisti...lebo samozrejme toto si ini ludia myslia o ludoch, ktori nechcu mat deti. Ze su egoisti a nedokazu sa obetovat pre dieta. Ani ja, ani moj partner po nich netuzime, ale dovody som tu opisovala uz davnejsie v inej teme.
Treba si to vzdy jasne vydiskutovat na zaciatku vztahu, ci tie deti chce ten druhy, ci nie. Najhorsie je, ked idu do vztahu dvaja ludia, ktori nemaju rovnake zakladne zivotne priority a potom si trieskaju hlavu o stenu, lebo neexistuje na ich problem kompromis

stratená

cindy35.....viem ,že takto sa da odpovedať dotieracom, ale niekedy človeka tak zaskočia ,že sa nezmôže človek ani na slovo

Cindy35

myslim, ze asertivne je odpovedat protiotazkou:

Preco este nemas deti?
- preco Vas to zaujima?

no, lebo uz mas svoj vek atd.
- preco by som sa mala na tuto temu s Vami rozpravat?

a chces mat deti?
- prepacte, ale preco mam na tuto otazku odpovedat?

stratená

možno máš pravdu ale ja si myslim ,že môj zdravotný stav je moja vec a nepatrí to na verejnosť, ja tiež neriešim či má niekto rakovinu alebo nie......

Agnes999

A preco im nepovies pravdu? Takto ta budu otravovat donekonecna a budu ta brat ako sebecku karieristku. Kebyze im povies pravdu, drviva vacsina z nich urcite zmlkne a budu ta skor lutovat. Niezeby o to islo, ale ide o to, aby ti dali pokoj. Ja kebyze som neplodna a ma s tym furt niekto otravuje ze kedy budem mat deti, tak mu odvrknem: nikdy, som neplodna. Myslim, ze malokto by sa odvazil otravovat a tahat podrobnosti o tomto stave a ak by sa aj o to niekto pokusil, povedala by som: nechcem o tom hovorit.

stratená

zatial nie, mám kamošku , ktorá má ten istý problém aj ked u nej je ešte 1% šanca že by mohla mať bábo ,tak to spolu preberáme a riešime.....