Poradí mi niekto ako nakličovať šošovicu, cícer a sóju? Stačí premyť a 3x denne prepláchnuť?
Nakličovanie
ja mam toto:
www.youtube.com
je to produkt z USA, nevyhoda je postovne a aj cena, tusim ze 10eur/kus mozno aj 12, neviem..
ale stoji to za to, vydrzi to dlho :)
ale da sa isto vyrobit aj vlastne nieco, cize netreba to prehanat (ako to robim ja :D )
ak by niekto chcel, mozem 1-2 kusov poslat :D zobral som prilis vela a neviem ci to budem potrebovat, toto sa mi stava casto..
technicky si myslim, ze je to mozne naklicovat aj na obycajnom site :)
pointa je vzduch (prievan) a nizka vlhkost (teda uz ta spominana voda)
otazka na expertov: da sa klicit aj pazitka ?
a fakt je dobre to co najrychlejsie skonzumovat, lebo sa moze rychlo vytvorit plesen. ja to mojim vtacikom necham len 2 hod., co nezjedia, uz beriem a vyhadzujem.
tak prave som citala, ze to nie je dobre tak, ako to ja robim! ak nemas nic ine, tak potom klicit na sitku, (teda nie priamo do pohara)a lepsie sitko z umelej hmoty. na sitku to dycha. v pohari sa moze zhromazdovat voda, co nie je dobre. oplachovat kazdych 6-8 hod.vlaznou vodou. sitko iba lahko prikryjem kuch.papierom.
Určite sa ozve aj lost len treba vydržať :)
ja to mavam v takom tom plechovom sitku
3x denne je OK, avsak najdolezitejsie je poriadne otriast vodu po preplachnuti, to je extremne sakra dolezite, tj. aby nesedeli semienka v kaluzi vody.... a tym sa dostavame k otazke, aku nadobu - nech je oplacovanie co najefektivnejsie, ale to si uz iste vygooglis, sproutpeople.
ak sa ti nechce srat s preplachovanim, vygoogli microgreens. do chladnicky to davaj kazdopadne vzdy az ked je to suche, tj. preplachnes posledny krat, odloz to na 8-12hodin a az potom chlad. idealne je chladnicku nepouzivat vobec, ale odjedavat za jazdy.
ja prave naklicujem zrno andulkam. do zavaraninoveho pohara dam trochu zrna, pravdaze dobre premyte vlaznou vodou. odstrihla som kusok z gazy, s nou zakryla pohar, aby zrno dychalo a uviazala dokola gumickou. za 6 hodin to par krat preplachnem, (vzdy vlaznou az teplou vodou!) precedim, prikryjem zas gazou a dam na teple miesto. (miestnost, ktora je najteplejsia). naklicene skonzumovat hned, nenechat uz v teple hodiny stat. co sa neskonzumuje, das do ladnicky. max 2 dni. lebo ak to nechas viac dni, moze vzniknut plesen.