Lekár mimo trvalého bydliska

Príspevok v téme: Lekár mimo trvalého bydliska
parizanka

Da sa zacat navstevovat lekara mimo trvaleho bydliska? Studujem v Bratislave a domov to mam daleko, taktiez sa doma casto nevyskytujem. Je to v poriadku, alebo ma lekar kvoli tomu odmietne zobrat za pcientku? Resp. platia sa nejake poplatky navyse? Navstevujete nejake lekara mimo trvaleho bydliska? Myslim takeho co ma zmluvu s poistovnou. Dostali ste sa nam standardnym sposobom? (akoze nie po znamosti)

katica

dobrý večer. Potrebujem si vybaviť vstupnú prehliadku u lekára. Žijem 200km od trvalého bydliska, kde mám svojho obvodného lekára a zaujímalo by ma, či by sa to nedalo vybaviť aj tu, v cudzom meste :) Myslíte, že by som sa musela prehlasovať kvôli tomu sem? Mám so sebou kartu, ale nechcela by som odísť od môjho súčasného lekára natrvalo. ďakujem

Ddana

Dá sa chodiť aj k inému - ak sa jedná o akútne ochorenie, je povinný ošetriť každý obvoďák. Poplatky sa navyše neplatia, ale môže mať iný cenník za rôzne úkony.

ebi777777777

môžeš si kartu od obvodného lekára zobrať, a si nájsť nového obvodného kdekoľvek na slovensku,,,, a čo sa týka špecialistov môžeš ich navštevovať po celom slovensku, nemusíš chodiť domov

Ratka

ahoj, ja chodím k lekarovi mimo trvalého bydliska, je to síce endokrinolog, ale chodia k nemu ľudia z celého Slovenska.takže nie je problém, poisťovna preplatí.