Ako mám pribrať?

Príspevok v téme: Ako mám pribrať?
Ca

Mám 21 rokov, cca 164 cm a ledva 43 kg.
Jem normálne všetko, aj často. Pravdepodobne mám rýchly metabolizmus. Bojím sa s tým ísť k lekárovi, pretože ma raz takmer zatvorili do nemocnice kvôli anorexii, ktorú zjavne nemám, keďže je to v prvom rade psychická choroba a ja som úplne normálna a po ničom inom netúžim viac, než pribrať :D (+ tá nemocničná strava by mi aj tak nepomohla) Má niekto nejaké skúsenosti? Pomohla by mi antikoncepcia? Keď hej, tak po jej vysadení by som znova schudla? Nutridrinky som už skúšala :( ja už vážne neviem, čo mám robiť. Ďakujem za rady.

Ca

Športovať nemôžem veľmi, keďže som po operácii chrbtice :)

veď toto, že ja by som s tým bola zmierená, len keby mi to ľudia nevyhadzovali na oči každý boží deň a nevyčítali mi to, ešte aj vlastná rodina, kt. boli v mojom veku rovnakí :( unavuje ma každému vysvetlovať, že jem všetko normálne a mám už X rokov toľko kíl...

ale už aspoň vidím, že v tom nie som sama.
ďakujem pekne za odpovede :)

Naty18

Ahoj, som na tom presne rovnako ako ty. Mam 163 cm a vazim asi 42 kg, najviac co som kedy mala bolo 44. Asi v 17 som zacala brat antikoncepciu a namiesto pribratia som z nej schudla. Tiez som uz skusala kadeco, ale nic mi nepomohlo, ani B12, ani nutridrinky, ani prejedanie sa (z toho sa mi tak akurat na hodinku-dve zvacsilo brusko), tak som to od isteho casu vzdala, zmierila sa sama so sebou a je mi tak lepsie. :)

astalavista

Podľa mňa by ti antikoncepcia mohla trochu pomôcť, niekto potom priberie, ale hlavne telo by malo tendenciu si robiť zásoby. Ale na priberanie je dobrý vitamín B, v lekárni kúpiš ako pangamin. A tiež možno nejaké probiotiká, v tabletkách sú účinné, tie sú aj na imunitu a dobré trávenie. Ja skúšam biopron, ale to mám skôr na pocit nafúknutého brucha. A možno by si mala ísť k endokrinológovi, ak máš rýchly metabolizmus, tak to bude zo zvýšenej činnosti štítnej žľazy a to sa dá dosť dobre liečiť.

LanaLou

Ahoj, ja mám ten istý problém, nie a nie pribrať :( Mám 20 rokov, výšku 156 cm a vážim ledva 40kg. Niekoľko krát som sa pokúšala pribrať, aj antiku som brala (nie kvôli priberaniu, haha), ale popri antike som ja osobne nepribrala ani gram, takže je to doosť individuálne (a vraj to závisí aj od typu HAK, ktorú berieš, ja som mala takú, po ktorej, čo som si zisťovala, pribralo cca 50 percent dievčat... ale sú aj také, ktoré sú "priberacím" efektom známe). No ale poďme späť k váhe. Ja osobne som sa svojou váhou strašne trápila, každý mi hovoril, že vyzerám ako RTG snímok, spolužiačky sa so mnou pred prázdninami lúčili so slovami: "a priber, nech vyzeráš, keď sa znovu stretneme v škole!". snažila som sa všemožnými spôsobmi pribrať, no keď som prišla na to, že je to márne, poobzerala som sa po svojej rodine, a prišla som na to, že je to uuplne v poriadku :D Moja mamka a jej mama- teda moja babka majú presne ten istý typ postavy a tiež celý život počúvali, ako nezdravo vyzerajú, no paradoxne zjedli toho vždy viac než všetci ostatný, haha :D a odvtedy to neriešim. prišla som na to, že genetika je neskutočne silná a tak, ako má niekto v génoch "naprogramované", že sa mu tuk ukladá viac, sú aj ľudia ako my, ktorí to zas majú opačne. skús aj ty zanalizovať svoju rodinu, či si mala po kom takýto typ postavy zdediť, a ak áno, vopred ťa upozorňujem, že budeš pri priberaní rovnako zúfalá, ako tí, čo majú kilogramov viac a snažia sa ich zbaviť.

diduuuus1111

Ahoj ja presne taku istu váhu a vyšku ako ty a aj vek :D zhoda nahod :D a antikoncepciu som brala a ano pribrala som asi 3 kila, ktore som vsak po vysadeni hned schudla takze taka je moja skusenost teraz skusam nutridrinky ale zatial mi to nepomohlo :)

andzinsan

seriozne teda. jedine ze by si rada a casto sportovala potom by sa s tym dalo daco robit.................upravou stravy, cvicenim a oddychom primeranym

andzinsan

antikoncepcia neee!
prave ta by ti zabranila v tom slastnom pocite rastuceho bruska, zaoblujucich sa bokov a prdelky , nalievania hrudnych vackov....uz len k tomu priberaniu najst dobrovolneho darcu ))
a mas to zarucene