Psychické problémy po strate dietata.

Príspevok v téme: Psychické problémy po strate dietata.
BerusGa32

Ahojte,teraz boli tomu 4 roky čo sa mi v ôsmom mesiaci narodilo mŕtve bábo.Odvtedy mám strašné problémy s pamäťou,sústredením sa a koncentráciuo.Nazačiatku ma lekár posielal k psychiatričke aj psychologičke,ale ja som si vtedy myslela s pomocou blízkych že to zvládnem aj sama.Že musím byť silná.Ale ako ide čas,tak mám pocit že je to stále horšie.Strašne moc zabúdam,keď mi niekto niečo povie,polovicu prepočujem a obyčajné veci mi začinajú robiť problém.Niekam sa stráca aj moje sebavedomie.Ak sa ma niekto niečo spýta a ja vidím jeho pohľad a ako čaká na moju odpoveď,dostanem okno.Normálne sa začnem zajakávat a mám pocit,že sa úplne ztrapňujem.Neviem čo so sebou ďalej.Veci čo boli pre mňa pred pár rokmi samozrejmosťou,teraz mi robia strašný problém.Všetkého nového sa bojím.Dá sa mi ešte vôbec pomôcť???

BerusGa32

Ahojte,neverila by som,ze sa tu najde tolko fajn ludi. Vsetkym vam dakujem za vas nazor aj podporu. Stale sa snazim nieco so sebou robit,len nejako mi to nejde... Pamat a sustredenie a aj koncentracia sa niekam stratila a neviem si predstavit byt na liekoch,nieje z toho clovek oblbnuty? Da sa tak chodit do prace?

michael

amanda ,- je jasné že má depresiu.Viem si dobre predstaviť čo prežila lebo mám rodiných priateľov ktorí prežili stratu najmladsíeho syna ktorý zomrel na rakovinu .Mal 12 rokov.Bolo to hrozné pre mna a ako pre nich- tak to sa asi nedá opísať.A nebola na psychitrii.A vieš prečo? Preto že všetci čo ju poznali sa snažili ju z toho dostať.Kuracie mäso som nenapísal len tak. Predstav si má dosť veľký vplyv na koncetráciu pamäť.Káva zlepší krvný obeh, a človek ked na tej večeri má okolo seba priatela zrazu sa citi oveľa lepšie.Možno je to len kvapka v mori, ale ja si myslím že je to viac než kvapka v mori, ked vyjde do spločnosti.Toto je cesta nezostávať doma sám,lebo vtedy má depresia najvačšiu moc .Inak vydržte ked vás otravujem .Ja na net vlete moc nechodím,-chodim radšej do prírody. a na záver:myslím si že zo straty dietatka sa už dosť dobre vyrovnala ,- problém je z depresiou.Dodávam ešte, ze nikdy by som si nodovolil sa vysmievať z niekoho na portálu zdravie.Zjenodušil som to schválne.Neudem tu opisovať ako by jej pomohli psychiatrické lieky na to su doktori.

amanda23

Berus, prezila si to najhorsie, co asi moze prezit zena na svete. Ono je to tak, ze ked sa nieco taketo strasne stane,strata blizkeho cloveka a este k tomu dietata, clovek si mysli na zaciatku, ze to zvlada nejak, mozog pracuje tak, ze akoby sa "obrnil" a ochromil , je to obranna reakcia voci obrovskemu stresu a clovek si niekedy moze az mysliet, ze co som to zac, ked mam pocit, ze no co, stalo sa , stalo, akoby mu to bolo chvilami vsetko jedno, zradne natom ale je, ze tie najhorsie stavy pridu s odstupom aj par mesiacov, kym sa to zacne postupne uvolnovat a clovek si to zacne coraz viac uvedomovat. preto je dolezite neostavat v tomto stave a co najskor to riesit, viem z vlastnej skusenosti, ja som toto prezivala po strate blizkeho cloveka a keby nebolo vtedy liekov, neviem akoby to dopadlo a to som sa im ta branila..Ale lepsie jest lieky chvilu ako nemoct jest, cely den sa triast a byt v krcoch strachu a uzkosti, aj ked lieky to nevyriesia, len zmiernia , preto je dolezita ta psychoterapia.

amanda23

Michael prosim ta nepis tu blbosti, netusis, co tie zeny prezivaju, viedenska kava im pomoze ako mrtvemu zimnik, nemaj pojma, co je to depresia, ked si myslis, ze kavou a "zranicou" si ju vylieci...Mlcat je niekedy zlato:D
Berus, urcite zajdi dobermu psychologovi, ked ti nesadne jeden, skus ineho, ty vies pricinu svojho terajsieho stavu a kvalitny terapeut by ti mohol velmi pomoct, nejaka pomoc sa urcite najde, len uz to ries, 4 roky so sebou nic nerobis, skus aj nejaku cinsku medicinu proti depresiam, masaze, sport, rozmaznavaj sa, uvidis, casom sa najde aj normalny chlap a bude dalsie dietatko, aj ked nikdy nezabudnes , mozes byt este v zivote urcite stastna, aj ked tomu teraz tazko veris... Zhanaj si informacie o zenach, co toto prezili a ako sa s tym popasovali, ze to nakoniec zvladli, aj to pomoze. Vela stastia zelam.

vebe

BerusGa, myslim si, ze traumu zo straty dietata + dlasie veci, kotre sa v tom case odohrali nemas este spracovane. Nie kazdy ma schopnost vyrovnat sa so stratou blizkeho, teda aj nenarodeneho dietata, sam. Matka ked citi v sebe dieta a potom ho strati, to je velka trauma. Na tom nie je nic zle si to pripustit. Naco sa hrat na silne osobnosti a pritom az take silne mozno nie sme. Toto je pole pre dobreho psychologa, teda psychoterapeuta. Umozni ti vypovedat veci, kotre vypovedat mozno nedokazes, uvolni nieco co je niekde v hlave zaseknute, uvolni to co mozno potlacas a pomoze ti zit dalej. Nemyslim si ze kura a viedenska kava su riesenim. To moze povedat len ten, co v brusku niekdy ziadne dieta nemal a nezil s nim 9 mesiacov

michael

Iné je rozprávať a iné je písať .A čo vás mám poslať k psychiatrovi? alebo vás budem klanať nejakými liekmi ktore maju božsku moc? Nie!Na to je tu RNG aby vám predpísoval všeliaké lieky ja mám nato iný názor aj ked sním veľa krát súhlasim .To čo som napísal za tým si stojím !Dajte si plnené kuracie mäsko a viedensku kavu. Najprv treba odskušať a potom kritizovať.

BerusGa32

Ked to niekto nezazil,tak nevie ako sa s tym tazko zije.Potom uz premyslame aj nad nejakym ludovym liecitelom,alebo niekym kto lieci na dialku.Neviem.....neviem....

michael

Možno si vy skôr narodení pamätáte. V cukrárni to bolo obyčajne-- hrací automat na pesničky.Dáli sme si kolu , zákusok a išli sme k automátu dať zahrať pesničku občajne niekomu kto prišiel snami k stolu.Hodili sme korunu zopli dva knoflíky a automat už dalej urobill svoje.Ked sme sa dívali na ten automat, tak hracie zariadeniemalo tká mechnizmus, kde muselo vbrať platnu azaložiť ju do hracej hlavy.Ked skončila pesnička ,- vkladací mechanizmus znova vrátil platnu na pôvodné miesto.Prečo to píšem?Presne taký mechanizmus máme v hlave ktorý má vyberať spamäte aa použiť v čase.A to vám milé dámy nefunguje.Neodporúčam sa psychiatrický liečiť- Odporúčam to čo napísal vám RNG.Tento ra ním musím súhlasiť. Ale aby aj ja som niečím dobrým prispel, tak odporúčam kuracie mäso,čo najčastejsie a za tým dobrú viedenskú kávu a uvidíte jak vám v tej chvíli bude páliť,- jak sa vám bude oveľa ľahšie rozprávať.
(M)