Je môj vzťah skutočná láska?

Príspevok v téme: Je môj vzťah skutočná láska?
Desi

Nachádzam sa v trojročnom vzťahu s mužom, o ktorom vôbec neviem, či je ten správny a už vôbec neviem, či budeme spolu, ako sa zvykne hovoriť, "navždy". Hovorí sa, že keď máte s niekym byť, tak ste si istí, že on je pre vás ten "pravý", ale podľa mňa to tak v skutočnom živote nefunguje, či áno? Fakt by som to mala vedieť?? Začínam byť chorá z toho premýšľania o našom vzťahu. Nemáme nejaké extra veľké problémy, ale na druhú stranu, keď sa nejaký vyskytne, vždy ma napadne - toto má byť muž môjho života? Povedal mi veľa vecí, ktoré mi ublížili, aj ich zopár urobil. V istej rovine mu to neviem odpustiť, nevyťahujem to, ale vo mne to drieme. A stále na ne myslím, keď sa hádame, a on sa chová (podľa mňa) ku mne neprijateľne, jediné, na čo myslím je, že preboha, toto je fakt láska? Nerozídem sa s ním, lebo v skutočnosti nie je naozaj dôvod, rozumieme si, mám ho rada, zdieľala som s ním roky života, je mi blízky... nebojím sa samoty, ale bojím sa, že zahodím všetko zbytočne. Viem, vzťah ma prinášať aj komplikácie a toto sú oni. Ale aké veľké? Jednoducho, otázka na záver - pochybuje sa o láske? O tej skutočnej? Alebo to má byť fakt také jednoduché, že viem alebo neviem?

alibi

mala som viac vztahov... ale ked prislo "ono" vedela som, ze je to ono a nikdy som o tom nezapochybovala ani sekundu.

lea128

Desi, vzdy prichadzaju do zivota problemy a krizy aj velke, take nad ktorymi by si si niekedy povedala, ze nedokazes odpustit, no nakoniec zistis, ze predsa len vies. Ziaden vztah nie je dokonaly, keby aj bol, ani by nas nebavil. Dolezite je, ak sa pozries dozadu na tie roky co presli, povedat si ake boli. Ci tam vidis viac slz, problemov, starosti, vycitiek...ako tych peknych veci. Ak sa problemy opakuju castejsie, kriz je viac, nezhod tiez, je mozne, ze sa v tom pokracovat neoplati a dopadne to zle. Ale aj ak napriek vidis hlavne to pekne, pozries sa do oci tvojho draheho a vidis tam lasku k tebe, o ktorej nepochybujes, ma to urcite zmysel...Lebo teraz sa rozchadzat a cakat ze ten dalsi vztah bude idelny bez slz, problemov a starosti je urcite naivne a nezmyselne... Aj ked pri tom mnozstve rozvodov a skrachovanych vztahov, sa tiez obcas zamyslim nad svojim zivotom aby som sa uistila ze sa nezeniem podobnym smerom. Myslim si, ze mat skutocnu lasku, sa skryva aj v nas, nakolko si skutocnu lasku vieme vazit. Nejedn clovek ju mal a nechal ju len tak zbytocne odist...

Mimulus

Napíšem ti to takto,

Neviem či je to, čo prežívaš ty skutočná láska ale ja som hľadal moju manželku veľmi dlhý čas... sme spolu už 10 rokov, máme veľké problémy ale viem, že by som nemohol nikdy milovať nikoho iného.
Spoznal som za 29 rokov veľa žien ale nikoho takého ako je moja manželka som nestretol.