Antidepresíva spôsobili hypomániu, alebo mániu

Príspevok v téme: Antidepresíva spôsobili hypomániu, alebo mániu
lily7272

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtat, či nemal nikto z Vás podobný problém a to ten, že liečba AD (u mňa konkrétne 50 mg Serliftu denne) vyvolala hypomániu.
Ako ste to riešili? vysadenie AD a dalsia liecba? to by znamenalo, že AD niekde pomozu a niečo zhorsia. Ak sa teda nájde niekto kto má podobný problém, zaujíma ma aj ako dlho trvá a ako sa prejavuje. U mna sa prejavuje povznesenou náladou najmä v poobednajsích hodinách, nespavostou, hnačkou. AD som vysadila a neužívam nič, po stránke deppresia sa cítim dobre. Dakujem za príspevky.

drôt

urcite mas nejake vlohy pre bipolaritu, ale tazko obvinovat lekara, ze si to nevsimol, pretoze casto sa zaciatok bipolarity prejavi ciste depresiou, tato sa moze i viac rokov opakovat bez priznakov hypomanie ci manie a az potom sa moze prejavit hypomania taka, ze si ju lekar vsimne. Pretoze maloktory pacient sa psychiatrovi "stazuje", ze mava obdobia, kedy sa citi vynimocne dobre a stastne, nakolko to povazuju za normalny stav. Najcastejsie sa psychiater o manii dozvie az od pribuznych pacienta, alebo vtedy, kedy priznaky dosiahli taku intenzitu, ze su badatelne aj bez nejakeho zvlastneho zistovania skutocnosti.

lily7272

Myslela som to tak, že ak mi slabých 50mg spôsobilo prechod do manie alebo hypomanie musela som byt bipolarna už pred liečbou s SD? Teda si to mal doktor vsimnut? alebo su tieto priznaky ktoré prisli s AD iba docasné? a ak sú dôsledok AD tak vymiznú? Nerozumiem tomu, či mi lieky AD spôsobili nové ochorenie, alebo ci po tom ako som ich prestala užívat postupne vymizne aj bipolárna porucha?

lily7272

Crepinka ja som teda bola bipolárna uz red tým ked som zacala brat AD? Alebo som na to mala nábeh? To si ale mal vsimnut doktor, zial za tých 5 minút to nejde. Momentálne nechcem užívat nic, pockám ci to neodzneje samé ak to teda sposobili AD, tak by sa to malo ukludnit, nemyslíte si? Ak sa budem niekedy liecit tak uz len psychoterapiou, lebo lieky už u mna stratili doveru a lekári, ktorým ide len o zisk uz úplne.

lily7272

Ahojte, AD som vysadila, pretože sa odporúča vysadit ak sposobia hypomániu alebo mániu. Dakujem vsetkým za názory. Ja už ale nechcem liečku u psychiatra, ved mi je vlastne horsie ako mi bolo pred liečbou, z depresie mi urobil nieco horsie a vôbec na to neberie ohlad. Stratila som v neho dôveru, mám pocit že mu ide len o peniaze, diagnoza urcena za 5 minut, predpis lieku 1x mesacne za 30 sekund, to nie je liečba. Citila som sa pred nim taka ponizena, ako keby ma pokladal za blazna. A myslím, že s jeho prístupom ani nemoze zistit co mi naozaj je, lebo to nejde za tých pár sekúnd co som u neho.

Meretseger

Hmm, Depakine a Valproát je vlastne to isté, nie?
Plexxo nezaberalo po čase ani mne, asi sme komplikované prípady:)

majulik538

Mer, ja som depakine brala, ale po tom predavkovani, z coho bolo asi 60 tabletiek prave to, mi dali v PK Plexxo :) najvtipnejsia bola podla mna davka 3/4 tabletky :D ale mam pocit, ze mi to moc nefunguje...aj ked teraz taka depresia, ze ani do skoly nemozem, len spim :(

Meretseger

Hej, Jane, ako na teba pôsobí Depakine? Vedľajšie účinky? (Ja chcem späť Abilify s rizikom náhleho úmrtia, jaaaj :D)

RNG

Prilisna aktivita mozgu(maniakatne) sa da potlacit napr L-theaninom, 2 x 400 mg, netreba na to chemicke navykove drogy s hromados skodlivych postrannych ucinkov.