24 rokov a stale vyrazky, akne...

Príspevok v téme: 24 rokov a stale vyrazky, akne...
wewe66

dobry den, potrebujem poradit, akeho lekara by som mala navstivit. mam 24 rokov a stale(a posledny pol rok je to este horsie ako predtym) sa mi objavuju klasicke zapalene vyrazky. okolie cervene a hlavcika biela. pripadne sa mi spravia len podkozne cervene vyrazky, ktore ani poriadne nevydu na povrch a liecia sa niekolko tyzdnov. bez make-upu mam plet celu flakatu a s vyrazkami. nevraviac o tom, ze ma to boli :(
pred asi 8 mesiacmi som vysadila Hak, ktoru som ale nebrala kvoli pleti a aj pocas jej brania sa mi vyhadzovali taketo vyrazky, aj ked nie az tolko.
uz asi 4 mesiace beriem pupalkovy olej v tobolkach, k tomu zinok(teraz biosil plus) lebo aj vlasy mi zacali padat, ale zlepsenie pleti nevidim ziadne :(
pouzivam len prirodnu kozmetiku(nobilis tilia) a mineralny make-up, ktory striedam s Bourjois Healthy Mix.
je pravda, ze vody pijem malo, aj to sa chystam zmenit a asi skusim nejake cistiace caje. ale hlavne by som chcela zacat u lekarov, aby som vedela napr. ze po tejto stranke to je mozno dobre a zariadit sa inak(chemicke peelingy, glyko A, retinoly...).
kam sa mam od obvodnej pytat? ku koznej alebo k dermatologicke-ci je to to iste? pripadne nejake ine vysterenia?
moc vas prosim o radu, fakt vyzeram posledne mesiace strasne! :(

phuuro

mne na to pomahalo kazdyvecer pred spanim umyt si vlažnou vodou tvár a potom prikladat rozpoleny citron na tie miesta kde som mal vyrazky,sice to svrbelo ale sa to liecilo,bez vedlajsich ucinkov :)

simusaaaaas

Ja mam 24 rokov a stale akne...koncom mesiaca idem na preventivu, tak poviem doktorke nech robia hocičo, len nech zistia pričinu.... problem je v tom, ze sa mi stale upchavaju pory, aj napriek starostlivosti, robia sa mi vyrazky, uz nie podkozne,ale take červene s bielou hlavičkou.... som zufala.. nieje fer,abybsom koli zdravej pleti bola odkazana na kremy od koznej, ked ini to nemusia riešit...
Mozno mam niečo zo štitnou žlazou, lebo mi rastu tmave chlpky na krku...každopadne som zvedava na vysledky

suns

Katka, je pekné, že i napriek tomu, že si zdravotná sestra, racionálne uvažuješ a vieš kriticky hodnotiť konanie lekárov a ich snahu nabaliť sa na chorých ľuďoch.. :)

Wewe, s tým pitím čistej ( ! ) vody máš pravdu, mala by si vážne na tom začať pracovať..môžeš piť aj bylinkové čaje či vodu s citrónom :)
a hlavne - hak je svinstvo, napriek tomu ju beriem aj ja.. problémy s pleťou mi zmizli po puberte, ale teraz sa sem tam niečo objaví - a príčina ? STRAVA ! toto si veľa ľudí neuvedomuje.. vplyv stravy na človeka - na jeho telo či dokonca na psychiku ! je to možno smiešne, ale mám to vyskúšané.. keď sa správne stravuješ, máš viac energie, si menej unavená, si dobre naladená, ľahšie zvládaš stress, si výkonnejšia a SUPER VYZERÁŠ..človek si povie - a čo také vyprážané, alebo fast food, alebo colla.. to je nič.. hmm, skús toto vynechať aspoň na 1 týždeň a uvidíš tie zázraky.. je mi jasné, že do týždňa sa toho nezbavíš, nevyčistíš telo tak, aby bolo ok.. ale na začiatok je to dobrá cesta..vyrážkami ti telo dáva najavo, že niečo vovnútri nie je v poriadku ! všetky choroby a nečistoty v tele sa ukazujú na koži - vyrážky, ekzém ( zanesená krv ), herpes, lupiny, suchá koža..čokoľvek.. a sranda je, že do takejto "liečby" nemusíš nijako príliš investovať..stačí len zlé potraviny zameniť za dobré + pridať k tomu zopár vychytávok :) držím palce

katka86

Ahojte dievčatá. práve som dočítala príspevky od vás ohľadom akné. Viem o čom hovoríte, taktiež som si tým prešla a viem, že to bolo náročné. Mám 26 rokov, pracujem ako zdravotná sestra, z čoho vyplýva že väčšinu času trávim v nemocnici, kde je najviac baktérií, vírusov a rôznych mikroorganizmov, ktoré nám veľmi neprospievajú a preto je potrebné aby sme sa chránili. Musíme však myslieť aj na to, že žijeme v dobe, kde na nás vplýva každodenný stres, neprimeraná strava a taktiež nepravidelný spánok.myslíte, že toto všetko dokážu lekári vyriešiť??ano dokážu, ale tým, že vám nadpredpisujú rôzne kombinácie liekov,pošlú na rôzne vyšetrenia čo nás iba viac unavia a vytrápia a na čo to je dobré?na jednej strane niečo poriešite a na druhej si zničíte ďalší orgán.Ja nehovorím, že netreba užívať lieky, áno treba ale taktiež treba skúsiť nejaké prírodné veci a zmeniť životný štýl. Ja už dlhšiu dobu používam kozmetiku LR-čisto prírodné produkty vyrobené priamo v Nemecku (kvalita). Ide o produkty s obsahom aloe vera, colostrum, striebro.....nie len mne ale aj mojim známym už pomohli tieto produkty vo viacerých oblastiach, či už únava, poruchy spánku, oslabená imunita tráviace alebo pohybové problémy a taktiež spomínané a v každom veku vyskytujúce sa kožné problémy (akné,pigmenty, vrásky, ekzém...)ak by ste mali záujem naozaj vám rada pomôžem a poskytnem ďalšie informácie ohľadom produktov.

wewe66

Luisa28 pre cca 2 rokmi som bola na gastre a vsetko som mala v poriadku, ale ak ma tam niekto posle, tak pojdem znova. ale nemyslim si, ze by to mohlo byt z tohto.
Z rodicov akne nema nikto. takze mozno v tomto mam nadej, ze raz sa toho zbavim uplne.
Kozmetiku praveze nestriedam vobec. pouzivam znacku Nobilis Tilia(cisto prirodna kozmetika). a striedam len 2 druhy make-upov(z toho jeden je mineralny, bez parabenov, silikonov...).
plet si samozrejme cistim kazdy vecer. odlicim ak treba, umyjem s hydrofilnym umyvacim olejom, dam si pletovu vodu a na to este arganovy olej. a rano to iste ale na den si davam pletovy krem. a na to make-up.

Luisa28

Ahoj Wewe, ja taktiež trpím akné..
Bola som aj u kožnej všeličo ale nič nezaberalo..
Skús navštíviť gastoenterologickú lekárku , pretože ja som mala zápal žaludka a prišli na zo že taktiež od žaludka vznikajú póry. Ďalej ti odporúčam dermabraziu alebo hĺbkové čistenie pleti 1x pravidelne/mesiac
Taktiež veľa robia gény ,je dosť možné že ak tvoji rodičia alebo starí rodičia atd trpia akné je pravdepodob. že aj ty ním budeš trpieť.
Snaž sa obmedziť vyprážane jedla, slakosti,colu a sladené nápoje.. PRetože aj z toho je akné ,pi veľa minerálky.
Akné môžeš mať aj z toho častého striedania makeupov či kozmetiky vyber si len jednu značku kozmetiky a makeupu najlepšie mne osobne zaberá kozmetika Kavar s výťažkom z aloe vera a minerálmi z mŕtého mora.
Skús sa pred spaním dobre odličiť a rano aj večer si umy tvár s čistiacim gélom a potom si tvár prekry s pleť. voodu, násl. použi denný krém a ľahký makeup. Večer si ja soobne potieram vyrážky lokálne cesnákom čo mi dobre pomôže :) Kupuj si kozmetiku na aknóznu či zmiešanu pleť.
Odporúčam navštevu gastro elkára, 1-2x do mesiaca hlbk. čistenie pleti, poprípadne návševa kožného a používať a starať sa o svoju pleť. :) Taktiež dopraj si veľa spánku pretože vtedy pleť regeneruje bunky . Odporúčam talbetky Reghaar pomahajnu na nechty,vlasy a pleť :))

wewe66

Iba Katka trvat moze, ale prinutit ma nemoze. ved existuju aj ine formy antikoncepcie. ked si raz odrodim deti, tak si asi dam vnutromaternicove teliesko. spolu s plodnymi/neplodnymi dnami, pripadne pharmatexom, kondomom... nie je sanca aby som ostala tehotna. a kym neotehotniem, tak nic take ako roac. brat rozhodne nebudem.

ale ja si nemyslim, ze to mam az take vazne aby bol ten roaccutane nutny. v obdobi medzi hak som mala o dost lepsiu plet, aj ked vyrazky boli.

dam si spravit testy a ked po lekarskej stranke bude vsetko ok, tak sa zacnem zaujimat o alternativnu medicinu a uvidime.

Iba Katka

Wewe, tak tvoj lekár možno bude trvať na tom, aby si brala HAK ak máš partnera. Lebo otehotnieť pri tom je väčšie zlo.

Iba Katka

Uff!, nechcem byť drzá, ale nevieš nič o tom, ako to celé bolo. Myslíš, že u mňa antibiotiká boli prvá možnosť? Skúšala som všetko, úplné odstránenie sladkého, pečiva, nakoniec úplné nejedenie ničoho iného ako ovocia a zeleniny, pitia vody a zeleného čaju, čiže taký celkový detox. Dokonca som sa rozhodla skoncovať s kozmetikou ako takou, čistila si pleť len s vodou a nepoužívala žiaden čistiaci gél, lebo som si myslela, že to môže spôsobovať on. Nič nepomáhalo, tak som začala s atb a pomohlo.

Keby mi časom po niekoľkých pokusoch, niekoľkých liečbach nezabralo ani nič iné (HAK som isto nechcela, lebo viem, že po vysadení sa to vráti), pristúpila by som aj k tomu roaccu. Lebo keď má dospelý človek horšiu pleť, ako pubertiaci, keď sa neznesie pozerať do zrkadla, keď sa hanbí ísť po ulici a keď to dokonca bolí, ako bolelo mňa, tak časom príde depresia.

Roac by som brala ako poslednú možnosť, fakt poslednú. Ale nemusela som a som rada.

ufff!!

prepanajana baby ja ked citam co ste schopne do seba napchat kvoli akne, nestacim sa cudovat. hormony, antibiotika, samy humus. ved to treba liecit vnutorne a urcite nie hormonami. akne je ochorenie ako kazde ine, je potrebne zistit jeho dovod a ten odstranit. na to je najlepsia komplexna liecba a nie len osetrovat pokozku alebo sa napchavat hormonami a antibiotikami. toto vam akurat tak moze este zhorsit celkovy stav v tele a sposobit dalsie zdravotne problemy.