Som nechutná a robím si zle

Príspevok v téme: Som nechutná a robím si zle
Dory5

ahoj, myslím že mám asi problém. keď som v strese, alebo aj keď sa niekedy nudím tak si ubližujem. nie zas tak že by som sa rezala pálila alebo tak, no ale väčšinou si trebárs trhám kožu na nohách, na prstoch na rukách alebo si rozhryziem peru, ale úplne až do krvi. peru si hryziem väčšinou na písomke, alebo ak od nervov, a tú kožu si trhám doma, pri sledovaní telky alebo pred spaním. nie som choré decko, už som dospelá, ale neviem sa kontrolovať. myslím že postupom času mi to bude robiť problémy, lebo ak ma niekto uvidí to robiť pomyslí si že som chorá. asi aj som. čo mám robiť?

sewie

ale no...nehovor ze si nechutna...kazdy robi obcas hluposti, hlavne je ze ich chces riesit...chod za psychologom-nic na tom neni, mne moja psychologicka pomohla ked som uz pomaly planovala samovrazdu...uvidis bude ti lepsie ked to zacnes riesit s odbornikom:)

luciano

Tvoj problém sa volá automutilácia, ale podľa toho čo píšeš, trpíš len ľahkou formou. Určite by ti pomohla psychoterapia. Na ťažšie formy automutilácie, keď sa pacient reže do krvi, sa nasadzujú lieky a problém rieši psychiater, ale to zrejme nie je tvoj prípad.

Maoam

to su neuroticke prejavy, mas v sebe vela napätia a strachu, treba ist na psychoterapiu a najst pricinu preco a potom riesenie, ako z toho postupne von

kocurisko

Kožu si trhám / kúšem aj ja už od detstva. Tiež sa toho neviem zbaviť. Niekedy si to ani neuvedomujem. Určite to začalo z nervozity ale teraz to robím úž aj z nudy. Ak to nezačneš preháňať tak by to nemal byť velký problém