Také reči o živote

Príspevok v téme: Také reči o živote
zmysel

Ako by som začal. Chcel by som sa vyrozprávať, ale aj podeliť sa s vami o svoj názor, čo si myslím o dnešných ľudoch a celkovo, ako vnímam svet. Nemám s kým prebrať tieto veci, tak snáď si to prečítate, aspoň tak z nudy. Asi by bolo fajn uviesť svoj vek, mám 21.

Neviem ako je to u vás, ja osobne žijem z negatívnymi ľuďmi. Tým niekym som myslel moju rodinu. Nejdem o tom viac písať, aby to nevyznelo ako sťažovanie alebo čo. Či už človek chodí do práce, alebo len tak niekde do spoločnosti, hocikde... stretávam pomerne dosť negatívnych ľudí. Svet je živná pôda na stres, v mnoho prípadoch sa nie je čomu čudovať. Ale len málo ľudí je, čo sú dennodenne z úsmevom, vedia sa prebíjať aj cez ťažké problémy bez toho, aby to dávali veľmi najavo. U málo osôb vyžaruje aká si pozitívna energia... a hlavne viera, že sa to môže zmeniť k lepšiemu. Ja osobne mám myslím dosť náročné obdobie, ťažko chorých ľudí okolo seba. Neni ľahké sa s tým vyrovnať, ale vždy sa nájde nejaká iskierka nádeje a poviem si, to bude lepšie. Budem bojovať za svoje sny a to čo chcem, sa mi aj splní. U mnoho ľudí toto nevidím.

Zistil som, že život neni o peniazoch. Aj z mála sa dá dosť vyčarovať, keď človek chce. A je úžasné, keď to zistíte a môžťe meniť svoj život od základov. Zrazu si tak nepripúšťate tlak ľudí naokolo... staráte sa o seba. Aspoň u mňa je taká cestička nádeje, že život neni len o utprení, večne zlých ľuďoch, ale nájdu sa aj výnimky. Ako je to s týmto u vás, máte aspoň niekto rovnaké pocity ako ja?? Chcem tým poukázať na to, že život sa dá zmeniť, aj keď je to ťažké. Snáď niekoho trošku preberiem.

dajsadokopy

Áno, dobre uvažuješ. Ludia sa menia celý život. Veľa seniorov taktiež. Je to celospoločenský problém. Šíri sa to ako lavína. Nekompromisne. Jedine čo Ty môžeš urobiť je, byť pevným stromom, ktorý časť lavíny zastaví. Držím palce.

anjelik*

Naše postoje a naše názory a ten tzv. pozitívny pohľad na svet sa odvíja od duchovnej sily, ktorou disponujeme. Keď ju niekto nemá, nuž ako sa vraví, *nedá sa svietiť. * Tam sa proste dá iba poradiť, čo by mal ten dotyčný robiť, aby sa cítil lepšie. A je len a len na ňom, ako sa rozhodne. Duchovná sila sa prehlbuje poznaním, chápaním seba, to znamená, svojho života, lebo tým sme, poznaním a nezanedbávaním ani okolitej fyzikálnej skutočnosti, lebo v tej sa prejavujeme a samozrejme, aj vlastného fyzického tela, lebo prostredníctvom neho máme zabezpečovaný sebavnem. Takže je jasné, že treba myslieť zdravo a nie choro, takže ideš na to správne. :o) S tým, akí sú ostatní, ti zostáva len sa zmieriť a tolerovať ich, proste, ich čas ešte len príde...kedy? To je len a len na nich. Ale rozhodne ich nemôžeš obviňovať, že sa nesnažia a že otravujú život ostatným..nie, to si robíme len a len my sami, oni len ponúkajú svoj *návod.* ;o) A že niekto naň nabehne? To je len a len jeho problém. Tam treba začať, naučiť sa zbytočne nereagovať a neriešiť zbytočnosti, lebo to nás potom skutočne vyčerpáva a cítime sa preto tak veľmi zle.:o) A definitívne to dorazíme tým, že založíme tému na fóre a dokola rozoberáme, čo nám kto urobil a ako mohol. :o)))

xxy

ludi ovplyvnuje velmi vela veci, kvoli ktorym maju taky postoj aky maju, niektori toho zaziju viac, ini menej. niekedy sa naozaj zda, ze najviac frflu ti, ktori vlastne ani nemaju problemy. je pekne mat idealy, ale ako clovek starne, tak sa postupne vytracaju, preto osobne obdivujem ludi so zdravym pozitivnym pristupom k zivotu aj napriek tomu, ze maju nelahky zivot.

Sejla

Blbe reči si nepripustaj, ľudia sa sťažujú väčšinou keď sú šťastní, o skutočných problémoch nerozpravaju. Drž sa a využi každú príležitosť zasmiať sa :)

zmysel

A ešte dodám - Človek by mal dokázať aj niečo viacej vo svojom živote, aspoň ja to tak vnímam. Nezabiť život nič nerobím, možno snažiť sa niekomu pomáhať, venovať sa aktívne svojim činnostiam a plniť si sny.

zmysel

olivienka: Mnoho ľudí si zahodí svoj život aj vlastným pričinením. Mnoho ľudí netrpí chorobami, nevravím, že to zato majú ľahké. Ale je jednoduché život len tak preflákať, nič nerobiť... robiť svoju ´´priemernú´´ prácu a zanadávať si na všetko, čo len ide.

Najhoršie vlastnosti človeka: zloba, sebectvo, negatívnosť a hlavne agresívny človek. Ale mnoho ľudí má takú akú si karmu, že nesú odmalička len zlé vecí a zničia si život aj bez pomoci iných.

olivienka

zmysel, múdro vravíš :) dnes som čítala pekný citát: "dobra je mnohem víc. jenže dobro je potichu a zlo je nahlas."
netreba sa nechať ostatnými znechutiť, strhnúť k negatívnemu mysleniu, ale naopak - navzdory všetkému myslieť pozitívne, ísť dopredu, pracovať na sebe - a k tomu dúfať, že aspoň niekoho tým strhneme k pozitívnemu mysleniu ;)

zmysel

nirv- Dík.

Dadula56 - Máš pravdu, tiež si to všímam. Tak to si opísala mojich rodičov. To je ich, ako je všetko strašne drahé, nespravodlivé, ako keby to nebolo pre všetkých rovnaké. Ľudia takého razenia strašne odoberajú silu a chuť do života. Najhoršie je, keď máš celú rodinu takú.

Dadula56

Ja mam len taku mozno trocha od veci poznamku. Ze ti pozitivni ludia su prave ti, ktori maju/mali naozaj velke problemy (vazna choroba, strata blizkeho cloveka, problemove detstvo atd.). A najviac frflu ti, ktori maju najvacsi problem ten, ze zdrazela sunka. Aspon z mojho pozorovania mi to vyslo.